Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Kaip įsipilti kvietinuko?

with one comment

Kaip žinia, kvietinis alus turi tokią savybę: mielės nusėda butelio dugne. Ir pilant alų į taurę ar bokalą, tos mielės ir pasilieka dugne. Nesenai išsileidę savo RAW Švyturio ekspertai pataria prieš baigiant pilti butelį, jį paplakti ir tada baigi pilti. Internete paieškoję netgi rasite vaizdo medžiagos kaip ten viskas iš tiesų atrodo. Na, o aš noriu parodyti kaip būtent tas pats aš piluosi kvietinuką ir patikėkit manim, ant butelio dugno niekam nieko nepalieku.

Taigi imam butelį kvietinuko, atsidarom jį ir ant viršaus dedam stiklinę. Štai taip:

Tada sukamaisiais judesiais apverčiam viską aukštyn kojom.

Na ir tada prasideda visa fokuso esmė. Po truputėli keldami butelį leidžiame ištekėti alui. Kildami burbuliukai padaro savo darbą t.y. išgremžia alaus butelio dugną, kad ten nepasiliktu jokių mielių. Procesas atrodo daugmaž taip:

Va čia reikia stabtelti ir labai susikaupus kilstelti butelį taip staigiau. Tokiu būdu suformuojam putos kepurę, tie kylantys burbuliukai pasirūpina ir šituo gėriu t.y. tiršta puta.

Na ir viskas, truputi dar pavarvenam ir turim ką turim. Gaunasi… tuoj palaukit, prisigaudžiau gerų frazių tam reikalui… taurėje debesuotai auksinės spalvos kvietinukas su briliantinio baltumo tiršta puta ant viršaus.

Deja, fotografuojant naudota blykstė, tai spalvos perteiktos ne tokios, kokios iš tiesų yra.

Reklama

Written by Modestas

2010-03-24 at 00:00

Įrašyta kategorijoj Įdomu

Tagged with

Vienas atsakymas

Subscribe to comments with RSS.

  1. tekstas senas, bet tik šiandien jį paskaičiau. labai pastaruoju metu kvietinis pradėjo patikti… Išbandysiu instrukciją būtinai!

    kazys

    2012-05-26 at 19:16


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: