Chodovar Bílé prieš Gubernijos Kvietinį ir Fortas Ekstra
Aš pats užtikrinti negaliu, bet daugelyje internetinių blogų ir forumų apie alų tvirtinama, jog Ponoro ir Chodovar alus pilstomas Gubernijos darykloje. Todėl, vos pasirodžius naująjam Chodovar kvietiniam alui, iš kart pagalvojau, kad tai bus tas pats Gubernijos Kvietinis. Tikslumo dėlei galiu pasakyti, kad Gubernijos Kvietinis vienas iš mano mėgstamiausių ir net ne tarp kvietinių, o aplamai tarp visos Lietuvoje esančios pasiūlos. Pasirodo jis toks buvo, bet apie viską iš pradžių. Du buteliai ant stalo, pilam į stiklą ir žiūrim.
Jau vien atsidarius butelį iš kvapo gali pasakyti, kad tai du skirtingi alūs. Įsipylus gal ir didelio skirtumo nepastebėsi, bet Chodovar kiek tamsesnis, jo spalva sodresnė. Bet abiejų drumstumas nežavi. Ankščiau Gubernijos Kvietinis buvo daug tirštesnis, na drumstumas gal didesnis, o ne tirštumas. Ne ne, ant butelio dugno nieko neliko, viskas taurėje. Chodovar silpnesnė puta, netgi labai stipriai. Kvapas Chodovar labai malonus, lengvas ir neerzinantis. Bet kaip ten bebūtų jis gan intensyvus, nes kiekvieną kartą keliant taurę link lupų kvapas “lenda“ į nosį. Toks pats intensyvus bet labai suprastėjęs Gubernijos kvapas, jis net rūgštus, tas rūgštumas net nemalonus. Ragaujam. Chodovar lengvas, “nepersūdytas“, tvarkingas kvietinio skonis. Jaučiami vaisiai, galbūt jie ir suteikia rūgštelėjimą. Viso gero kas prirašyta ant etiketės nukrapštyti nuo liežuvio ir gomurio nepavyksta. Gubernijos kvapo rūgštumas persidavęs ir skoniui. Velnias, kaip sugadintas visai nesenai taip mėgtas alus. Prieš maždaug metus toks pats nusivylimas buvo kai Ragutis sugadino savo Forto Šviesų alų.
Bet bendrai, iki šios degustacijos, Gubernijos Kvietinis mano racione per mėnesį įsimaišydavo mažiausiai porą kartų, kai netingėdavau pasisukioti virtuvėje ir reikėdavo kažko įdomesnio prie maisto. Deja, reiks ieškotis kažko kito ir Chodovar neužims jo vietos. Chodovar geras, bet ne iš tų kurių norisi vėl ir vėl.
Na ir, kad negadinti naujo lapo, trumpai apie Fortas Ekstra.
Taip pat nesenai pasirodęs alus ant Lietuvėlės. Vėlgi etiketiniai šūkiai gražūs. Taip jau yra, kad mes didžiaisiais nelabai tikim. Aišku gerai, kai rašoma išpilstymo data. Dar geriau, kai butelis, etiketė tarpusavyje dera ir tokį malonu paimti į rankas. O dar kamštelis naujas, į kolekciją tinkamas. Taigi apipavidalinimas 10 balų. O kaip turinys? Man liuks. Už tokią kainą (firminėje parduotuvėje 1.60lt+depozitas) gauni tikrai gerą daiktą. Pats skonis lengvas, bet vėliau jaučiamas malonus kartumas, va atrodo tiek kiek reikia. Būk šviežias ir neprastėk su kiekviena partija ir aš tave gersiu 🙂
Chodovar kai pasirodė eteryje geras buvo,o dabar ir esant Norfos akcijai po 1,49 lt nekyla ranka jo pirkt
Rosita
2010-06-07 at 00:21
Chodovar tikrai PILSTOMAS Šiauliuose (kiek supratau, Bile ir pasterizuojamas ten), bet daromas BIRŽUOSE, PONORE. O nefiltruotas kvietinis iš viso nerealus. Bus proga – bandyk, Kaune yra…
murkalus
2010-06-07 at 14:38
Nesupratau uz ka cia giriamas naujas forto taip vadinamas alus. Eilinis komercinis shudelis, niekuo nesiskiria nuo visu kitu..
push
2010-06-25 at 12:58
[…] komentarą » Kuomet pasirodė Fortas Ekstra aš jį gurkšnojau skaitęs gan neblogų internautų atsiliepimų. Mane ir patį maloniai nuteikė […]
Man neužtenka tik žodžio “gyvas” ant alaus etiketės « Modesto blogas apie kolekcijas ir alų
2010-09-09 at 22:06
[…] alaus pasiūla Lietuvoje tokia maža, kad teko lyginti toje pačioje darykloje pilstyta kvietinuką. Dabar gi, tenka ragauti tos pačios rūšies alaus, tik išpilstytos skirtingose daryklose. Būtų […]
Senai naujas, naujai senas Chodovar Bile « Modesto blogas apie kolekcijas ir alų
2011-03-08 at 16:22