Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Katedros Baltasis Eli arba brangiausias Lietuvoje verdamas alus

with 7 comments

Taip aplinkybės verčia, kad bus daugiau demagogijos (ne visai tiesiogine šio žodžio prasme), nei pačios nuomonės apie alų. Prieš keletą mėnesių internete užmačiau štai tokias eilutes: “Šiandien startuojame su nauju Baltu alumi “ Katedros Baltasis Eli““. Na bet niekaip nepavyko to alaus paragauti. Ir vat visai neseniai Aludarių Gildija surengė alaus degustaciją restorane-bravore “Prie Katedros“  į kurią vyko ir klubietė Lina. Na negalėjau nepaprašyti, kad man to alaus parvežtų. Ir parvežė, ir kainą pasakė. Aš, žinoma, atsiprašau už netrukus prasiveršiantį provincialumą, bet pirma mintis išgirdus kainą buvo tokia: “Bet tai kaiiiiii kainikė?“. Šio alaus puslitris, mano didžiai nuostabai, kainuoja 9 litus. O ką gauni? Plastmasinį butelį be etiketės. Todėl nežinau net ar tikslus tas pavadinimas ir kokio stiprumo šis alus. O ir kas tai per alus nelabai aišku. Išvis su terminologija Lietuvoje sudėtinga. O kai dar suplakta į vieną krūvą baltasis ir elis, tai tampa visai klaidu. Juk baltas – tai jau kaip ir vokiškas ar belgiškas dalykas, o elis- tai charakteringas britų salos dalykas. Kaip ten bebūtų, vadinamojo tikro elio turbūt ir neteko ragauti, tai nelabai galiu ir lyginti ar ieškoti paralelių. O balto panašumų jau galima ir paieškoti. Visų pirma, jokių nuosėdų ant butelio dugno (gal ant plastmasės nenusėda?). Putos nėra, o kvapas na toks įdomus. Nežinau kaip tokį galima išgauti, bet dvelkia šienainiu. Kartumo šiame aluje nerasite, užtai rūgštelės bus. Žinot, jei tas alus kainuotų standartiškai, net rašęs apie jį nebūčiau, bet kai tokia kaina, bandai kažką surasti, už ką pinigus sumokėjai. Vienu momentu net sugebėjau save įtikinti, jog tas rūgštelėjimas kažkuo įdomus. Bet galų gale likau prie nuomonės, kad tai velniškai brangus alus, neaišku koks alus, su neaiškiu kvapu ir skoniu. Man tik viena aišku, savo kainos jis nevertas. Kažin ar jis išvis kažko vertas. Bet kaip ten bebūtų, pažadu, šis įrašas dar pakils į viršų, nes aš jo paragausiu pačiam restorane iš taurės. Ir tada susiformuosiu nuomonę galutinai.

Reklama

Written by Modestas

2010-08-04 at 00:08

Įrašyta kategorijoj Alus, Lietuva, Ragaujam

Tagged with , ,

7 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. vat vat kai paragausi vietoje brūkštelk

    Rosita

    2010-08-04 at 08:25

  2. Na, iki atiduodama saugojau tą alų visaip ir nuo šviesos ir nuo karščio :), bet maža ką, todėl ko gero neteisinga jį nurašyti neparagavus ką tik įpilto bare. Ir ragauti negalvojant apie kainą 🙂 be išankstinio nusistatymo, kad jei moki daugiau nei dvigubai nei tarkim už jų medaus alų, tai ir gausi kažką daugiau nei dvigubai geriau 🙂
    Ko negaliu atleisti – kad butelio neženklino. Komentaras “neturim ką klijuoti“ man sukelia visokių keistų minčių – galbūt nesitikėjo kad jis bus perkamas? Ir užsakė per mažai etikečių? Iš vis neužsakė? Tiesiog aplaidumas? Nežinau. Šioj vietoj aš kategoriška – jei parduodi produktą išsinešimui, jis turi būti paženklintas bent pagal minimalius LT reikalavimus. Taškas.

    Lina

    2010-08-04 at 22:23

    • Tuomet Vilniaus firmines turėtum aplenkti 🙂 ten gali pažymėti nebent su markeriu ant kamštelio. Pvz.: K – kvietinis 🙂

      Modestas

      2010-08-09 at 21:17

  3. Mano paprastu supratimu – elis tai viršutinio rūgimo mielėmis padarytas alus, o lageris – apatinio rūgimo. Taip kad kvietinis elis visiška norma, juolab, kad iki šiol sutiktos kvietinio alaus mielės kaip tik ir būdavo viršutinio rūgimo.
    Dėl kainikės tai jo, bet juk restorano kaina, negali pykt, jei namie pasidarysi tokio tai laisvai gausi 5 litrus ar daugiau už tuos pačius 9 Lt.

    Naminis

    2010-08-10 at 14:03

  4. Kaina čia turistams, lietuviams jie siūlo įsigyt lojalumo kortelę ir tada jis kainuoja 5 litus.

    Bet kaip teko girdėt šio kvietinio elio arba sviesto sviestuoto pavadinime jie nebegamins, nes pažaidimas su viršutinio rūgimo mielėms jiems nepatiko.

    Ciobiskis

    2010-08-11 at 13:38

    • O kokios problemos gali būti su viršutinio rūgimo mielėmis?

      Naminis

      2010-08-12 at 10:27

  5. […] kaip brangus, labai brangus alus. Jau man nuostabą kėlė kažkada iš Vilniaus parvežtas Baltasis Elis, kuris atsiėjo 9 lt. už puslitrį. Šis gi taip pat brangiausias matytas pilstomas alus, kurio […]


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: