Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Išskirtinis alus

with 5 comments

Visai nesenai rašiau apie La Trappe Witte alų ir pamiršau paminėti, kad tai vienintelis baltas vienuolių alus. Tęsiant išskirtinumo temą, norėčiau Jums papasakoti dar apie kelis alus. Paskutinio kolekcininkų susitikimo metu Lina buvo atsivežusi viržių alaus. Vienas butelis už gražias akis atiteko ir man. Kelis gurkšnius teko paragauti pačio susitikimo metu ir galiu pasakyti, jog patarčiau šį alų gerti gerai atšaldytą. Paprasčiausiai kiek šiltesnis jis turi per daug intensyvų žolelių skonį ir aromatą, o atšaldytas jis perteikia būtent tai ką reikia ir neleidžia persisotinti. Reikėtų paminėti ir tai, kas man buvo parodyta įbestu pirštu į etiketę, prieš atiduodant butelį: šis alus verdamas jau 4000 metų. Ir tai yra seniausias tokio stiliaus alus pasaulyje. Kadangi gėlių, kas ir yra viržis, netenka dažnai užkandžiauti, pasakyti ar tas alaus skonis ir yra viržių negaliu. Bet alus tikrai tvarkingai suderintas ir labai įdomios spalvos. Tokios sutikti dar neteko, bet skirtingai nuo kitų naujų atspalvių, šis malonus akiai. Ir ne, deja, šio alaus Lietuvoje nenusipirksi. Ir² šio alaus etiketė verta atskiro įrašo, ji tiesiog nuostabiai graži ir įdomi.

Kitas alus – tai Petrus Oud Bruin 5%. Jį puikiai ir plačiai aprašė tikrasalus.lt, todėl aš nesikartosiu, tik norėčiau visiems rekomenduoti pasitaikius progai paragauti šio įdomaus alaus. Man tik vienas dalykas dar prašosi būti paminėtas (kas čia minėtas?) – tai šio alaus puta. Ji pasiėmusi spalvą iš alaus ir yra tamsi, o tai ne visada sutiksi net ir tamsiausiuose aluose.

Reklama

Written by Modestas

2010-08-09 at 21:01

Įrašyta kategorijoj Alus, Belgija, Ragaujam, Škotija

Tagged with , , ,

5 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. na, jei Lietuvoj apie lambikus paklaustų, aš irgi gūžčiočiau pečiais, turbūt nėra nei vienos rūšies pas mus. o jei Oud Bruin laikai lambiku, manau pats neteisus:-)

    Aras

    2010-08-09 at 23:11

    • Aha, jau pranešė man mano nusirašymus į lankas, teko trint viską ir slėptis po lapais 🙂

      Modestas

      2010-08-09 at 23:13

  2. Yra lambikų, bent jau Vilniaus restorane “Belgai“, o ir “Vienas Pasaulis“ berods jau veža:

    http://www.vienaspasaulis.lt/index.php?id=103

    Ciobiskis

    2010-08-11 at 13:35

  3. […] viržinio alaus jau esu ragavęs ir apie tai trumpai parašęs. Nors tai buvo dar 2010 m. vasarą, visgi atmintyje puikiai išliko stiprus žolinis aromatas ir […]


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: