Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Man neužtenka tik žodžio “gyvas“ ant alaus etiketės

with 6 comments

Kuomet pasirodė Fortas Ekstra aš jį gurkšnojau skaitęs gan neblogų internautų atsiliepimų. Mane ir patį maloniai nuteikė alaus išorinis apipavidalinimas, o ir pats alus pasirodė visai neblogas. Tada aš jam ir palinkėjau neprastėti. Deja. Beveik kiekvienas gertas butelis po to vis man primindavo, kad tai buvo visai geriamas daiktas, bet kuo toliau, tuo darėsi nebegeriamas.

Šį kart apie naująjį Fortas Gyvas taip pat sužinojau internete. O komentarai buvo netgi sakyčiau rėkiantys:

…drąsiai galiu sakyti, jog tai metų naujiena

…skanus, tokį gerčiau ir gerčiau

…kai tiek kainuoja, tai prisiperki ir ramu, gaila, kad galiojimas trumpas

Na ir t.t. ir pan. Nuvažiavus į Ragučio firminę parduotuvę netgi negavau pirkti, nes buvo išpirkta, kas dar labiau žadėjo, jog alus tikrai vertas dėmesio. Kitą dieną užvažiavus vis dėl to pavyko jo gauti. Pardavėja ir šalia buvęs vyras taip pat gyrė naująjį alų. Vyras net gi paaiškino, kad jo va pageri, gali pastatyti, jis pats angliarūgštę gamina! Tiesiog ne alus, o gyvybės eliksyras <dėl šio žodžio taisyklingo užrašymo nesu garantuotas> supiltas į plastmasinį deguonies nepraleidžiantį vieno litro butelį ir kainuojantis du lietuviškus pinigus. Kai pasakiau savo moteriai kiek kainavo, išgirdau komentarą: o dabar rimtai, kiek kainavo?

Gavosi gan ilga įžanga, tai galbūt prieikime šį vakarą ir prie pačio alaus. Atsidarom, pilam, žiūrim. Tikrai neskaidrus, reiškiasi nefiltruotas, ant butelio dugno matosi mielių nuosėdų, vėl gi  nefiltruotas ir dar gyvas turėtų būti. Spalva neįtikinanti, per šviesi. Ne, tam tinka kitas žodis – silpna. Puta silpnoka, nors laikosi tikrai ilgiau už visą “populiarščiną“ <dėl šio žodžio vingrybių <kaip ir dėl šio> nesu garantuotas>. Na geriam pagaliau.

.

.

.

Žinot, manęs neįtikina net gi dviejų litų kaina. Gerai, dar kartą pasikartosiu- drumstas, mielės ant dugno. Tvarka. Bet skonis, na visiškai nesuderintas. Bandyta matyt daryt karstelėjusį, tas kartumas ?gavėsis? neskanus. Šiek tiek galima jausti rūgštumo. Šiek tiek saldumo. Bet bendro skonio, liekamumo nėra. Ir pats alus sunkus. Gan stiprus. Prisipažinsiu, pirmais ragavimais neradęs to, kas internete girta ir aprašyta, bandžiau kelis kartus ragauti iš naujo. Atiminėjau po kelis gurkšnius iš ragaujančių, bandžiau klausinėti, kas kaip kodėl. Bet net ir po bemaž dešimties ragavimų neįtikinau savo gomurio, kad tai geriama. Nepadėjo netgi kaina. Taigi, manau, laikas eiti link išvados. O ji tokia: alus apipavidalintas gražiai. Etiketė ant butelio ir visa kita suderinta tikrai skoningai. Bet pačio Ragučio valdžia nuėjo lengviausiu keliu ir bando pasiimti procentėlį nuo to kas dabar populiaru ar masiškai populiarėja. Bet, deja, užrašyti ant butelio etiketės “gyvas“ neužtenka…

Na, bet tai tik, mano akimis, vienas nesėkmingas bandymas. Na gerai, pigus <ne tiesiogine šio žodžio prasme> bandymas. Bet nuvažiavus į firminę parduotuvę ji vėl maloniai pasitiko atsinaujinusiais šaldytuvais. Be to ten galite jau nusipirkti 10 butelių Forto Ekstra sudėtų į žalsvą dėžę už 25 litus (tokią, tik raudoną, turi Kauno alus). Be to, galite įsigyti ir medinę dėžę alui už 45 litus. Na ir, žinoma, taurių ir bokalų ten yra.

Written by Modestas

2010-09-09 22:06

6 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ne, nu aš nesuprantu, ko jūs tikitės iš alaus, kuris gaminamas naudojant High gravity technologiją? Man didieji išvis neegzistuoja, ju “alus“ – ne alus. Perku tiktai naujienas, kad žinočiau savo nuomonę ir eilinį sykį įsitikinčiau kokį Š gamina.

    Dainius

    2010-09-10 at 17:54

    • Dainiau,

      o Tu bent jau isivaizduoji kas yra tas High gravity? Pagal tai ka parasei ir a[ie koki alu, speju, kad nelabai… 🙂

      Klausimas

      2010-09-16 at 12:26

      • Raunies? 😀 Puikiau žinau kas tai yr ir kaip gaminamas, ir kaip prieš daugiau nei penketą metų daryklos gyrėsi savo “pasiekimais“ įsigyjus modernią įrangą. Pats švyturys pagaliau prisipažino, kad utenoj tokia įranga stovi, kas jau senai buvo žinoma. Išvis, jei nori padiskutuoti, manau geriausia,tai padaryti prie Olaus bokalo:)

        Dainius

        2010-09-21 at 10:57

  2. […] jau rašiau apie Forto Gyvą alų bei Kauno Gyvą alų. Bet tada kai apie juos rašiau, tai buvo dar dažais, na gerai, apyniais […]

  3. Cia gal biski ne i tema,bet gal zinote kur gauti grazia medine alaus deze?

    Vika

    2013-03-06 at 15:25


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: