Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

La Trappe Dubbel

with 4 comments

Vakar buvo proga atsidaryti gero alaus, todėl iš šaldytuvo išsitraukiau La Trappe Dubble 7%. Gavau aš jo gimtadienio proga dovanų, todėl dar kartą prisiminiau, kad esu senas pirdyla. Pas mane šaldytuve alus gan stipriai atšaldomas, todėl daviau buteliui pastovėti kambario temperatūroje apie 20 min. Ne todėl, kad taip rekomenduojama, o todėl, kad taip reikia. Šis alus turi būti geriamas šiltesnis, čia ne koks lageriokas už litą pem.

Nežinau, tiksliau nepamenu, o dar tiksliau, tada dar nelabai rūpėjo, ar kai Lietuvoje pasirodė 4 0,33 l. talpos buteliukų La Trappe pakuotė su taure, La Trappe jau buvo Lietuvoje… Bet puikiai pamenu, kad kuomet paragavus visų tų keturių buteliukų turinį užgimė noras brūkštelti kelias eilutes apie alų ir pasitalpinti ala dienoraštyje, kad kada užėjus norui, būtų galima prisiminti. Taip visas tas dalykas išsirutoliojo į šį blogą.

Na ką, pilam į taurę ir žiūrim ką turim šiame šampaniniu kamščiu užkimštame 750 ml. talpos butelyje. Pilant į akis krenta putos spalva. Ji kaip šešėlis alaus spalvos – geltonos, raudonos ir oranžinės spalvos samplaika. Puta tiršta, gerai besilaikanti ir puošianti. Alaus spalva tamsi, bet į ją reikėtų žvilgtelėti atidžiau ar pakelti prieš šviesos šaltinį. Pamatysite, jog tai… na lietuviai tai spalvai turi apibūdinimą kaštonų raudonumo, o užsienyje tai vadina rubino raudonumo. Pasirinkite kuris Jums priimtinesnis 🙂 Kvape dominuoja salyklas, kuris susimaišęs su razinų ir džiovintų slyvų kvapu, gilumoje galima užuosti pernokusių kriaušių, bei pėdsakus karamelės ir kavos aromato. Kvapui šiek tiek aitrumo priduoda jaučiamas citrinų ir keptos duonos aromatas. Pirmas skonis, kuris pasijunta gurkštelėjus, tai gvazdikėliai. Bet jie silpni, kaip ir apyniai. Šio alaus skonyje rasti apynių labai sunku ir jo jaučiamos tik užuomazgos. Visai kitas reikalas su skrudintu salyklu ir šokoladu. Jų persipynę skoniai ateina antrame plane, bet daug ryškesni ir geriau išreikšti.  Taip pat skonyje neleidžia apie save pamiršti vaisiai, gilumoje galima prisiminti ir vanilę. Poskonis kiek sausokas, bet maloniai saldus ir išlaikantis aukštą alaus vertę.

Šis alus stiprus, bet labai lengvai geriamas. Tačiau tai nereiškia, kad jį reikia susipilti ir pamiršti. Ne. Kad ir kaip lengvai jis besigertų, tai sudėtingas alus, kuriam reikėtų skirti visą vakarą ir lėtai gurkšnojant su kiekvienu nauju gurkšniu jame atrasti kažką naujo. Ir, patikėkit manimi, šis alus turi tiek, kad užteks tų naujienų kiekvienam gurkšniui.

Reklama

Written by Modestas

2010-10-14 at 13:24

Įrašyta kategorijoj Alus, Olandija, Ragaujam

Tagged with , , ,

4 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. O taip. Tikrai.
    Atsimenu, kai gimtadienio progą gavau 4 butelaičius skirtingus šio alaus.

    vap

    2010-10-14 at 13:36

  2. Mode, kaip tau tie visi skoniai atsiranda, nu man niekaip iki sokolado ar kitu skoniu aluje?

    aleks

    2010-10-14 at 13:41

    • Na nežinau, ragauju ir kas užsiragauja, tą užrašau, galbūt šiandien tą patį butelį ragaučiau, kiti skoniai būtų. Kaip ir minėjau, šitas alus velniškai daug visko savyje turi ir man buvo mįslė, kaip visa tai taip supint, kad niekas neišlenda aukščiau, niekas neerzina. Nes juk kai tiek daug skonių viename, kažkas juk turėtų būti erzinančio 🙂

      Modestas

      2010-10-14 at 13:52

  3. Geriausias tai nuorodoje duotos senos apžvalgos pirmas sakinys:
    “Pirma atsidarau Quadrupel, nes jis stipriausias.“ 😀

    Dainius

    2010-10-21 at 18:16


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: