Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Mažeikių Lokio alus (neapsiverčia liežuvis tarti Brauer…)

with one comment

Kuomet Alyne pasirodė Lokio Žemaitiškas pilstomas vietoje ir pilamas išsinešimui, o vėliau Lokio Lengvas BBH tipo buteliuose, visa tai mano buvo įvertinta kaip teisingas judėjimas į priekį. Šįkart ant stalo keturios rūšys to pačio Brauer produkcijos.

Bendrai prisiminus ankstesnę patirtį, etikečių jie taip ir neišmoko klijuoti, bet už tai ant naujo alaus etiketės neberašo savo neveikiančio puslapio nuorodos. Etiketės žalsvumas kalbant apie Vestuvinį ir Žemaitišką kažkaip neįsipaišo, na bet yra kaip yra.

Lokio Žemaitiškas 5,4%. Įdomaus saldumo ir skonio alus. Puta beveik nesusidaro, spalva išplaukusi, neišraiškinga. Geriant alui kiša koją angliarūgštė. Pats alus sunkus, baigiantis lyg ir alkoholis pradeda rodyti savo ausis, nors pagal laipsnius to neturėtų būti. Grįžtant dar kartelį prie skonio, tai jis kaip sakiau įdomus ir tas įdomumas toks įdomus, bet tai dėl tiek gal ir nevertėjo grįžti…

.

.

Lokio Vestuvinis 6,9%. Švelnesnis nei Žemaitiškas, saldumą išlaikęs, tik šįkart jis matyt dėl stiprumo. Spalva tamstelėjusi. Poskonyje atsiranda kartumas ir jaučiasi, kad vis dėl to geriamas stiprokas alus. Gurkšnodamas dūmojau – salstelėjęs, stiprokas, na tikras Adler Bock, tik receptą ne vienuoliai sugalvojo, o ir kainuoja vienu Lietuvos piniginiu vienetu mažiau.

.

.

Du broliukai dobiliukai. Tai du skirtingi alūs, taip? Velnias… Tai dvi skirtingos alaus rūšys, taip? Tai kodėl įsipylus į taurę matau tą patį? Putoja gražiai ir gausiai, spalva būtų labai graži, bet gintariškumas nurudavęs ir jau nebelabai gražu, nors vis dar truputį gražu. Tai lengvai geriamas, karstelėjęs, šiek tiek salstelėjęs alus. Žodis salstelėjęs naudotas ir rašant apie Vestuvinį, tai čia tas pats žodis tik jo reikšmė keturis kartus mažesnė. Kas dar? Na kaip ir nieko, tik visą laiką vis bandžiau ragauti vieno, paskui kito, na kažkuo skonis skiriasi, bet išgaudyti burnoje to skirtumo nepavyko.

APIBENDRINIMAS: einama gera linkme. Tamsus nestiprus alus gerai, gal kiek einama su madomis, bet gerai, kad einama. Trūksta tik šiek tiek ir būtų sunku kabintis. Na juk galima sužaisti su receptūra ir truputį padailinti spalvą, pagerinti putą. Kitaip tariant, jei nepatingėtų kažkas pažaisti blogiau tikrai nebus, o geriau būti gali.

P.S.: žalią spalvą panaudojau, nes mačiau, kad panašiai daro tikrasalus.lt ir labai užnorėjau pats ta vikruntasą panaudoti. Gal ne vietoje ir ne laiku, bet norėjau 🙂

Reklama

Written by Modestas

2011-01-18 at 15:32

Vienas atsakymas

Subscribe to comments with RSS.

  1. paragavau abu-na, neesu aš didelis alaus profas, tačiau skirtumo nepajutau-vizualiai bonkutės skirtingos, tačiau alaus skoniu vienodas pasirodė (kaip ir kamštukai ) ).

    Kastytis

    2011-02-13 at 16:31


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: