Aukštaitijos bravorų naujienos Nr.4: Taruškų alaus bravoro tamsus alus
Tamsus, gyvas, natūraliai brandintas nefiltruotas, karstelėjusio skonio alus.
Alus taurėje savo spalva nepretenduoja į tamsius, daugiausia tempia iki pustamsio. Kvapas labai priminė Ponoro kaimišką tamsų. Kaip tik taip sutapo, kad šaldytuve stovėjo litras Ponoro, tai prisijungė ir tas butelis prie degustacijos. Ragaujant tiek vieną, tiek kitą, panašumų galima rasti beveik tiek pat kiek ir skirtumų. Bet visgi panašumų yra ir norom nenorom lygini kuris gi geresnis. Taruškų produktas vos vos karsteli, turi silpnai jaučiamo rūgštumo, kiek per daug skoniui trukdo angliarūgštė. Kaip tamsus alus, per silpnas (ne tiesiogine šio žodžio prasme).
Parašykite komentarą