Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Lietuviškos naujienos

with 7 comments

Šiuo metu vos ne kasdien parduotuvių lentynose galima rasti naujienų, kurias į rinką įvedinėja Lietuvos aludariai. Kažkiek dėl laiko stokos, kažkiek dėl mano polinkio į tinginystę, nebespėju savalaikiai su tomis naujienomis supažindinti ir Jus. Na, bet visgi pažindintis reikia 🙂

Tauro Nefiltruotas 7,7%

Šiaip čia minimas turbūt tik dėl to, kad pasakyti, jog tas pats Tauras paleido akciją, kurioje siūlo laimėti visureigį (na gerai, jau gerai – džipą). Visa akcija slepiasi po tokiu kamšteliu. Dar galima laimėti taurę, atidarytuvą ir žiebtuvėlį. Taurę jau pavyko ištraukti, tai man ši akcija jau ir pasibaigė, o atidarytuvas įdomesnis tuo, kad yra pritaikytas atidarinėti tiek butelius, tiek skardines. Va tiek apie akciją. O jei pamatysite šį butelį alaus parduotuvės lentynose, geriau ten jį ir palikite ir nesugalvokite tik parsinešti namo.

Kauno alaus Gyvas su imbieru 5,2 %

Aš asmeniškai imbierinio alaus Lietuvoje laukiau jau senai, vis galvodamas, na negi niekas nesugalvos padaryti tokio alaus. Laukti teko gan ilgokai, na bet va Kauno alus ryžosi eksperimentui. Nenustebkite, kad šio alaus pasirodymo nelydi jokia reklaminė akcija ir panašiai. Visų pirma, tai nebūdinga pačiai Kauno alaus daryklai ir jos naujienoms, antra, Kauno alus išvirė eksperimentinę šio alaus partiją, taip sakant prasizonduoti rinką ir pasižiūrėti pirkėjų reakcijas ir pasiklausyti jų nuomones. Jei bus viskas teigiama, šio tipo alus bus toliau vystomas.

Apie patį alų. Alus putoja nekukliai. Pakankamai ilgai puta ir užsilaiko. Skaidrus iki negaliu. Taurėje alaus geltonumas malonus žiūrėjimui, bet į jį reikėtų stebeilytis pastačius ant stalo, nes pakėlus prieš šviesą visas gražumas dingsta. Net ir imbieras nesugebėjo iki galo užmušti Kauno alui būdingo kvapo, tiesa, čia jis jaučiamas vos vos, ir turbūt tik todėl, kad buvo ieškotas. Na, o į viršų išlindęs imbiero aromatas. Po pirmo gurkšnio galvoje buvo tik viena mintis- tai skaniausias mano gertas imbierinis alus. Neslėpsiu, imbieras, kaip po toks, man patinka. Tik ne aluje, o pavyzdžiui sausainiuose, arbatoje ar kokiam ruošiamam marinate. Todėl kai jo saikingai jauti gerdamas alų, jauti jį uodžiant, vėliau skonyje, ir galų gale akimirkai jam nusėdus poskonyje, sakai tik viena – gerai. Ir paskutinis argumentas, kuris galutinai įtikino, jog alus man patinka, buvo tas, kad iš šalia ragaujančių atsklido pastebėjimas, jis ne toks saldus, kaip kiti imbieriniai.

Volfgango Stalo 4%

Paragavus jo, toks pats geras įspūdis liko, kaip ir paragavus kažkadais atnaujinto Forto Ekstra.  Bet esu įsitikinęs, kad jis suprastės. O ir šiaip man dabartinė Volfgango politika ne prie širdies. Ji remiasi tuo, kad… hm… kaip ten sako? Viskas kas nauja, tai tik užmiršta sena? Na ar kažkaip panašiai. Nuotrauka (dėkui Sergėjui@darlaus.lt už vaizdinę medžiagą) tai iliustruoja. Taip, kad inovacijų ir eksperimentų nebus, o bus remiamasi senai pasiteisinusiais triukais. Nuobodu gal skamba kiek netinkamai, reikėtų čia vartoti anglišką žodį – boring. Su tokiu užtęstu ooo…

Reklama

Written by Modestas

2011-04-28 at 08:34

7 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. emm.. kaip su šitokiu

    atidarytuvu atidarinėti skardines? Gal man fantazijos trūkumas? Visiskai lievas atidarytuvas, net buteliams netinkamas atkimšti, skiriasi tik tuo, kad ankstesnėje akcijoje buvo raudonas, o dabar – juodas.

    rad

    2011-04-28 at 13:28

  2. Tą vietą kur užrašyta Tauras, reikia pakisti po skardines tuo metaliuku ir prispaudus nykščiu atidaryti, nereikia užkišinėti nago. Ypač tai aktualu merginoms 😉

    Modestas

    2011-04-28 at 15:19

  3. Imbierinį mačiau, jau buvau pasiėmęs, bet prisiminęs kiek namie švyturio – padėjau atgal. Jei partija eksperimentinė reiks būtinai paimti. Šitą alų ir tikėjausi čia rasti.

    Man iš imbierinio labai įdomus patyrimas buvo Lenkijoje. Kartą paėmėm labai šaltą (vasara, karšta) – tai super. Kitą kartą tą patį gerti teko gana šiltą – jau toks neskanus… Ir dar. Lenkai mėgsta į alų sirupą pilti. Tai va imbierinis sirupas vienintelis, kuris visai dera.

    Žaliakalnio gyvo dar neragavai?

    POP

    2011-04-28 at 21:56

  4. Tą patį Švyturį naikinu, Žaliakalnio eilėje stovi 🙂

    Modestas

    2011-04-29 at 09:02

  5. man ju pavadinimo pakeitimas ir seno atnesimas nematau nieko tame blogo, apie alu negaliu pasakyti nieko nes ragauju tik mazuosius arba dezemis gunerbijos kvietini.
    nesuprantu Mode kuo tu nusistates pries Ragucio istorijos parsinesima atgal? ju politika?
    turesi kada paaiskinti

    aleks

    2011-04-29 at 13:54

  6. o kodėl man turi patikti?

    Modestas

    2011-04-29 at 15:05

  7. Dėl Volfo Engelman Stalo alaus. “Taip, kad inovacijų ir eksperimentų nebus“ – nevisai yra taip. Tas alus , kad jį “atgaivintų“ , buvo atkuriamas naujam KTU Maisto kompetencijos centre (su specialia didelę alaus įranga modeliuojančia laboratorine įranga, internete yra 3D turas). Gal ir joks stebuklas, kad aną alų atkūrė, bet anais laikais dabartinių salyklų visai nebuvo, anų laikų salyklai dabar retenybė, su šiuolaikine įranga tada tokio alaus negamino. Panašaus alaus didieji gamintojai neturi (nes visai nebenaudoja kai kurių salyklų, kuriuos prieš 1-2 dešimtmečius dar naudojo). Jei žmonės kaip nors (?) reikalautų, kad ne reklamoms, o įvairovei ( įdomių dalykų paieškai) alaus didieji pinigus skirtų – tie, manau, pastebėtų.

    Rimas

    2013-05-28 at 15:05


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: