Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Derinam maistą su alumi. For real?

with one comment

Kad stipriai vėluoju postindamas bloge pastebėjau senokai. Kelios temos taip ir liko nepaliestos, nes tapo neaktualios. Truputį gėda rašyti apie dalykus vykusius prieš porą mėnesių, bet negalvojau, jog laikas vis dėl to taip greitai bėga, bet kita vertus tai, manau, vis dar aktualu. Taigi, kuomet popas savo bloge parašė, jog dalyvavo maisto ir alaus derinimo kursuose, tuomet tai buvo naujiena. Vėliau skaitydamas komentarus sužinojau, jog tai nelabai naujiena. Dabar tiek man, tiek Jums visiems esant ten kur esam, šis dalykas nėra jau toks negirdėtas, nes straipsnių pasirodė ir didžiuosiuose dienraščiuose ir populiariuose žurnaluose.

Šiaip įrašas ne apie alaus ir maisto ar maisto ir alaus derinimą, bet pabaigsiu jei jau užsiminiau. Taigi, jei patys skaitytumėte tuos blogus, kaip ir aš arba skaitytumėt labiau su kulinarija susijusius blogus, kurių pasirodo po Lietuvos interneto padange daugybė, žinotumėte, kad Švyturys organizuoja Kulinarijos studijoje maisto ir alaus derinimo kursus. Jau minėto popo aprašytu atvėju dalyvavo kviestiniai svečiai. Daug ten buvo blogerių. Kiek supratau, jei jau pakvietė, tai ir įsileido nemokamai. Žinoma gerai tiek vieniems, tiek kitiems, nes aprašytas renginys buvo nuo iki, su visais receptais, nuotraukomis, nuotaikomis ir t.t. Kuomet dar nežinojau, jog tai reguliarus renginys, pasidarė įdomu, kaip į tokį renginį būtų galima patekti. Ir visai lengvai išsiaiškinau, jog tai labai paprasta. Tiesiog nueini į bilietai.lt ir ten įvedi į paiešką “Maisto gaminimo kursai. Maisto ir alaus derinimo galimybės”. Visi sunkumai kurie beliks, tai susimokėti 123 Lt.

Tokie kursai gal ir visai įdomu, bet nežinia kodėl neapleidžia jausmas, kad sumokėjus pinigus ir išgirdus kas ten yra pasakojama, man pasidarytų gaila išleistų pinigų. Nėra tokios alaus rūšių pasiūlos Lietuvoje, kad reikėtų kursų alui priderinti prie maisto. Aš daug mieliau renkuosi gaminimą, panaudojant alų pačiame patiekale. Tai daug įdomesnis procesas. Na, bet ir apie tokius renginius verta parašyti ir kitiems papasakoti.

Jau minėjau, kad šis įrašas skirtas ne pačiam derinimo menui aprašyti. Sakysit: o kam? Na, tokie aprašymai, kuomet eiliniai (eiliniai gal ir netinkamas žodis, bet kito nerandu galvoje ir jį naudoju apibūdinti žmonėms, kurie nėra tokie alaus snobai, kokiu darausi aš, to norėdamas ar nenorėdamas) alaus mėgėjai, o kartais ir iš vis negeriantys alaus (nes gi tūlam lietuviui vynas iz numero uno) savo įrašuose atskleidžia tą, turbūt, didžiosios visuomenės dalies nuomonę apie patį gėrimą. Pasako be jokių įmantrybių, o tikrai ką galvoja ir kaip tuo metu jam atrodė. Po tais įrašais pasiskaičius komentarus ir vėliau nusibeldus iki tų komentarų autorių rašomų blogų, gali prieš save susidėlioti daug bendresnį vaizdą apie tai, kas tave domina, na ir galų gale iš ko duona valgai. Kas aprašinėjo savo įspūdžius Kulinarijos studijoje galite rasti nuėję pas popą, aš nebeperrašinėsiu.  Nerankiosiu ir Jums suvirškinto nepateiksiu, ką pavyko rasti komentaruose. Jei įdomu, palandžiosite patys ir susirasite, kas patiems įdomu. O aš tik rekomenduosiu keletą į kuriuos reikėtų dėl įdomumo žvilgtelėti, o jei patiks, tai ir pasiskaitinėti nuolat:

http://www.alkoholikairnieksai.lt/

http://savasbliudas.blogas.lt/

Advertisements

Written by Modestas

2011-04-30 at 08:36

Vienas atsakymas

Subscribe to comments with RSS.

  1. Na ir belitristika 🙂 Neisizeisk tik! Pats sutinku, kad paciam paeksperimentuoti ar pabandyti yra idomiau nei apie tai paklausyti paskaitose/pamokymuose. O tau Moude pats papasakosiu kai susitiksim kiausinienes necepta su dundulio Dunkeliu, kuri pats visai netiketai pasigaminau is nebuvimo ka veikt 🙂

    swedas

    2011-05-04 at 16:26


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: