Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Irish Pub Senasis Fortas

with 3 comments

Pasigirdus kalbų, kad atgimė visų kauniečių (ir ne tik) gerai žinomas Fortas, nutariau jame apsilankyti. Daug kalbų teko girdėti apie tą barą, apie jo užsidarymą, gandus dėl jo užsidarymo ir visa kita, kas gimsta žmonių fantazijose kuomet nežinoma kaip yra iš tikrųjų. Tiesa, dėl ko jis buvo toks populiarus ir kuo traukė, deja savo kailiu patirti neteko. Bet kaip jau minėjau, kalbų apie tą vietą teko girdėti kaip nė apie vieną kitą vietą kur renkasi žmonės.

Ėjome apsižvalgyti trečiadienį tikėdamiesi, kad tai padaryti tokią savaitės dieną galėsime ramiai. Dėl ramumo neapsirikome. Didelė iškaba ir prie įėjimo sustatyti motociklai bylojo, kad tai baikerių mėgstama vieta. Vėliau barmenė užsimins, kad pas juos baikerių bazė, o ir pats savininkas baikeris. Nesu aš didelis interjero specialistas, ką ten specialistas, mano akis išvis prie tokio dalyko nesikabinėja, todėl galiu tik pasakyti, jog įėjus jauku ir tiek.

Prisėdam, mus pasitikusi barmenė atneša dubenėlį su vaisiais, tarsteli, kad vaišina. Ačiū, ką jau čia, bet kodėl pub’e vaišinama bananais, obuoliais, kriaušėmis ir pan?

Atneštame meniu, kuris telpa ant A4 formato lapo randu, kad gali pasiūlyti Švyturio Balto, Beer, Forto ar tai Volfgango (nepamenu ar spėjo pakeisti pavadinimą) Heineken, Corona. Va kas tas Beer man ir pasidaro įdomu. Padavėja pasako, kad tai bir-žie-tiš-kas ir dar paklausia ar gerai ištarė. Dar priduria, kad labai geras. Patikim. Alų atneša labai smagiose taurėse, jos išsiskiria nuo kitų tokio tipo taurių, kad turi storą, masyvią kojelę ir dėl to ją paimti ir iš jos gerti tikras malonumas.

Taurę padeda ant odinių padėkliukų. Paragavę alaus sutartinai sakom, kad saldokas. Pro šalį praeinantis baikeris (kiek vėliau paaiškėjo, kad pub’o savininkas) paklausia kaip alus, o mes vėl sutartinai sakom, kad saldus. Nueidamas dar tarsteli, kad turbūt nuo vaisių. Mes norėtumėm pasiginčyti, kad tikrai ne, bet nebėra su kuo. Alui trūksta išraiškingumo, jis geriasi lengvai, bet jis per daug švelnus, kartumo jokio.

Dar vienas dalykas pagal kurį aš vertinu vietą, kurioje galima atsigerti alaus, tai pagal keptą duoną. Tikram alubary ji būna gera, kokia šitam pasakyti ir įvertinti nebuvo kaip, nes neturėjo. Ir dar kažko neturėjo, ką buvom išsirinkę, teko užsisakyti, tai ką pasiūlė. O tai buvo jelapenai, apvynioti šonine ir apkepti. Negalvojau, kad toks dalykas gali būti puikus dalykas užsikąsti prie alaus. Iš ties, dera puikiai.

Gal mums pasisekė, o gal ten taip visada, o gal todėl, kad jie ką tik atsidarę (buvom trečiadienį, o atsidarė šeštadienį, tai penkta darbo diena), bet aptarnavimas buvo super. Dar taip nuoširdžiai manęs asmeniškai niekur neaptarnavo. Kas dėl kainų, tai mūsų gertas Beer  0,3l kainuoja 5,55, 0,5 – 6,66, kitas alus litu brangiau/pigiau. Pigesnis lietuviškas, brangesnis užsienietiškas.  Jelapenai kainavo apie 8, kitų maistų kainų nežiūrėjau, nes nelabai rūpėjo, o gal nebuvo į ką žiūrėti, tik lyg kažkoks kepsnys apie 15 pinigų buvo įvertintas.

Nepatiko, na ne tiek nepatiko, kiek užkliuvo, kad tas Beer savo pavadinimo neturi, juk galima jį ir pakrikštyti. Nors geriau pagalvojus, koks skirtumas ar Beer ar koks Biržiečių Lengvas ar Ekstra, vis vien klaus kas čia per alus. Tik va atsakyti galima ir kitaip nei tik geras. Galima truputį ir pameluoti ir gražesnių žodžių iš alaus reklaminių tekstų, kurių pilna internete pasirankioti, jei jau tas alus toks geras. 

Belieka tik pasveikinti su prisikėlimu ir palinkėti sėkmės senai/naujai vietai Kaune. Tegul barmenės (Kristina berods) ištarti žodžiai “Ir vėl bus gerai” nueitų į tą ausį į kurią reikia.

Advertisements

Written by Modestas

2011-05-15 at 04:55

3 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. Avinžirnių (berods taip vadinosi) neturėjo.

    Vida

    2011-05-15 at 12:45

  2. Nuoširdžiai dėkojame už konkrečias ir tikslingas pastabas.Kaip ir minėjote patys tai tebuvo penktoji darbo diena todėl tiek personalui tiek patiems mums viskas pakankamai nauja ir šviežia.
    Tai kas liečia alų kuris vadinasi ALUS arba kitaip The Beer – tai alus gaminamas pagal spec receptą ir užsakymą pas vieną šiaurės Lietuvos mažąjį aludarį.Juo prekiaujama tik penkiolikoje restoranų.Tai alus kuris gaminamas iš pirmos rūšies žaliavų.Apie jo kokybę byloja du faktoriai a) jo savikaina dvigubai brangesnė nei bet kurio kito turimo alaus b)galiojimas tris kart trumpesnis nei įprasto vardinio alaus.Ir apie pavadinimą 🙂 mintis ta,jog mes siekiame, kad žmonės vertintų ir gertų ALŲ o ne prekinį ženklą :).
    Na ką visko čia ir neišrašysi … laukiame visų su savo mintimis ir idėjomis.Meniu kuris tilpo ant A4 formato lapo 🙂 pagaminome pirmam mėnesiui kad galėtume sustyguoti virtuvės ir personalo darbą todėl jau nuo birželio pirmosios savaitės pereisime prie platesnio ir pakoreguotos kainodaros meniu.

    Laukiame.
    Fortas Jūsų namai.
    Pagarbiai
    Crow

    Kazimieras

    2011-05-24 at 14:17


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: