Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Viskas genialu kas paprasta – kavinė Kultūra

with 6 comments

Kol blogo rusų kalbos redaktorė Natalija iš Visagino verčia Barzdos nuotykių Armėnijoje aprašymą, noriu Jums papasakoti apie vieną vietą Kaune.

Truputį užgriebsiu istoriją iš toliau. Kauniečiai tikrai turėtumėte žinoti tokią vietą kaip Suflerio būdelė arba Sufkė, įsikūrusią Kauno mažojo teatro kaimynystėje. Vieno pokalbio metu buvo toks komentaras apie tą vietą: atrodo na kas ta Suflerio budelė, bet žmonių ten visada pilna. Kiekvieno baro savininko svajonė, kad pas jį žmonių būtų visada pilna arba vieta taptų kultine. Deja, ne visiems tai pavyksta pasiekti. Tai gi Suflerio budelės žmonės, vasarai kolektyvą išleidžiantys pailsėti, kitoje Kauno senamiesčio pusėje/dalyje, susuko dar vieną lizdelį ir traukos vietą – tai kavinė Kultūra. Štai šią vietą ir norėčiau Jums parekomenduoti aplankyti.

Atėjęs į tą vietą ir ten pabuvęs bei susimokėjęs aš neturėjau absoliučiai nė vieno dalyko dėl ko galima būtų prisikabinti. Aišku, alaus kainą galima būtų kritikuoti arba bent jau padiskutuoti apie ją, bet, manau, kad to daryti neverta.

Tai gi, ką Jūs gaunate iš kavinės Kultūra. Visų pirma užsisakytą alų Jums atneš supiltą tik į tai rūšiai skirtą stiklą. Greit man parodot dar nors vieną tokią vietą Kaune? Deja, aš tokios nežinau. Kitas dalykas, mes buvom nusiteikę paragauti visas rūšis, todėl užsisakinėjom mažas 0,33 l talpas. Va žiūrim foto žemiau:

Sakyčiau su nedapylimu čia problemų tikrai nėra. Atėjus barmenui, aš dar pasitikslinau, po kiek čia mums neša, jis patvirtino, kad po 0,33 l. Na ačiū Jums laaaabaaaaiiiii 🙂

Kitas dalykas ko reikia prie alaus, tai užkanda. Aš žmogus paprastas, man ir reikia paprastai, bet tvarkingai. Ir tai čia aš gavau. Pradžiai čipsai. Kai juos atnešė, viena buvo aišku: viskas genialu, kas paprasta. Paprastai pačeškavotos bulvės ir apkeptos aliejuje, druska, pipiriukai ir tobulas užkandis prie alaus. Reikia pabrėžti – velniškai gero, skanaus, išskirtinio alaus. 

Tradicinė kepta duona taip pat tokia, kokia turi būti, tik aš gal pjaustyčiau didesniais gabaliukais ir padažo norėtūsi daugiau 🙂

Alaus pasirinkimą prašom pasižiūrėti meniu nuotraukoje viršuje, tiesa, pasiūla galėjo jau pasikeisti, kažkaip ten šnekėjo, kad vyšninio alaus nebebus ar kažkaip panašiai, o visos kitos rūšys geros, vertos paragavimo, ką ten paragavimo. Čia jau reikia ne ragauti, o mėgautis.

Reklama

Written by Modestas

2011-09-10 at 12:30

6 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. Matau alaus megėjas. Siūlau kitais metais pabandyti, tą ką mes šiemet išbandėm: http://ekspromtu.wordpress.com/2011/08/22/alaus-kelias-arba-jamam-aukstaitija/ 😉

    Mantas Meškerys

    2011-09-10 at 14:30

    • skaičiau aš tą įrašą, tokios, taip sakant, koncentruotos ir ilgesnės kelionės nebuvo, bet viskas vienaip ar kitaip aplankyta, gal tik Dvareliškiai praleisti. Tokios kelionės nėra naujiena, tik jų taip smulkiai mažai kas aprašynėja 🙂

      Modestas

      2011-09-10 at 15:57

  2. Modestai, o ar ten gavai kokiu nauju tauriu?

    Kastytis

    2011-09-10 at 17:03

    • tai, kad jie pilsto tik vieną lietuvišką rušį. Kažkaip senokai kažką iš barų teko ieškoti, viską kitaip gaunu

      Modestas

      2011-09-10 at 18:21

  3. Gera vieta ten, dažnai užsuku, dar neteko nusivilti. O ir dienomis ten visad šviežias maistas dienos pietums.

    kuzze81

    2011-09-12 at 11:55

  4. […] pristatymui buvo pasirinkta kavinės Kultūra terasa. Kiekvienas norintis galėjo gauti mažą bokaliuką paragavimui arba nusipirkti didelį. […]


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: