Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

B.O.

leave a comment »

Baras B.O./arba Blue Orange/arba Boškė yra ta vieta Kaune, kurią karts nuo karto aplankau to norėdamas arba nelabai ir iš visų tų lankymųsi gaunasi vienas toks dalykas – šis baras yra dažniausiai lankoma mano vieta Kaune. Žinot, yra toks kompiuterinis terminas “pagal nutylėjimą“, angliškai gautųsi (kaip čia be klaidų parašius) default (taip rašosi, ane? :)).  Taigi ta vieta, dar barakinio gyvenimo metais buvo defaultinė vieta kai buvo sunku apsispręsti na kurgi šįvakar patraukti. Gerai, užteks čia tų svetimybių, einam prie reikalo.

Ten visada būdavo alaus. Vienokio ar kitokio, bet būdavo. Ir ne viena ar dvi rūšys, bet tiek, kad kranų gausa jie nepadarytų gėdos ir pasivadinę alude, o ne tik baru. Alaus rūšys tame bare keičiasi pagal kažkieno nuotaiką ir man rodos pastovaus meniu ten nebūna. Taip pat visada išlaikytas protingas santykis tarp lietuviško ir importinio alaus. Savo žodžius pats ir pagrįsiu. Tą vakarą kai ten lankėmės iš meniu dviejų rūšių neturėjo, o dėl tos rūšies, dėl kurios ir gimė mintis apsilankyti buvo, bet nebuvo laisvo krano jai pajungti.

Čia matosi tik pusė kranų

Taigi, kodėl ten lankėmės? Pamenat rašiau nesenai apie Balamutą. Skrido atskrido iki manęs gandas, kad būtent Boškėj pilsto Balamutą! Na ir jau po tokios informacijos nieko nebeliko, kaip traukti po darbų ten. Nors nuorodų, kad tokio alaus yra buvo, bet barmenė turėjo liūdną žinią- alus bačkoj, laisvo krano nėr. Teko tenkintis tuo kas yra. O buvo Jovarų Medaus alaus ar Jovarų alaus su medumi. Imam jo. Pila į Švyturio bokalą… Geriam. Ir vos tik paragauju, prisimenu, kodėl man nepatinka Jovarai, o gal tik jų medaus. Na turi jis ten tokį prieskonį, kuris man tiesiog atgrasus. Yra pas juos Vilniaus alaus tamsaus, tų pačių nefiltruotas slepiasi po B.O. rudens alus ar kažkaip panašiai, dar yra Švyturio kelios rūšys, Tucher, Krušovice, Haineken. Yra dar kažkiek buteliais tokių kaip Primator, bet jų nedaug ir gali būti šiltas, na baro temperatūros 🙂

Kaip atsirado mažųjų alaus tame bare? Paprastai, paskambino pati Jovarų emm… Vienu žodžiu Aldona Udrienė ir pasiūlė savo alaus. Jie sutiko. Tas pats buvo ir su Balamutu. Pasiūlė ir juos priėmė. Taip, kad gal ir skaitantys turit ką pasiūlyti? Pasiūlykite. Taigi, čia ne baro valdžios ar atsakingų žmonių nuopelnas, kad galima jau paragauti mažiukų, visai mažiukų Kaune, o pačių aludarių. Iš vienos pusės gerai, iš kitos pusės… matomi tik pardavimai ir ką jau ten bekalbėti apie kažkokią kultūrą, tradicijas ir visa kita. Tiesa, apie kultūrą. Lankysitės ten savaitgalį? Nenustebkite jei teks gurgšnoti iš plastikinio bokalo. Taip jau ten yra. Ten tokia vieta, tokia buvo, yra ir bus. Ir dar. Duonos prie alaus neimkit, geriau jau pica, skaniau 🙂

Reklama

Written by Modestas

2011-10-13 at 13:51

Įrašyta kategorijoj Aš ten buvau, Barai

Tagged with , , , , ,

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: