Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Eksperimentinis Taruškų Porteris

with 5 comments

Vienos dienos vakarą, kuomet krautuvėlės darbo laikas jau buvo pasibaigęs, užsibaiginėjant dienos darbus mane aplankė kiek netikėti svečiai. Pro duris pasisveikinę ir pasitikslinę ar aš Modestas įėjo du vaikinai. Vienas iš jų prisistatė Domu iš Taruškų ir į rankas padavė plastikinį alaus butelį. Paklausus kas viduje, atsakė, kad tai eksperimentinis Porteris. Daugiau nesusizgribau paklausti, tiesa sakant, labai netikėtas buvo jų pasirodymas.  Dar šiek tiek šnektelėjom ir atsisveikinom.

Alus bėgdamas į taurę neputojo. Alaus spalva tamsiai ruda, bet rudumas pasimato tik atidžiau žiūrint. Žiūrint nuo toliau atrodys, kad alus juodaspalvis. Kvapas malonus, jo daug, jis pilnas. Jaučiamas džiovintų bananų, duonos plutos aromatas. Tik paragavus atrodo, kad alus dar per jaunas. Jis turi savyje gerų dalykų, bet jie dar neišryškėję, dar nublankę ir vienas su kitu nesusirišę. Kita vertus nežinia kaip tolimesnis alaus brendimas paveiks bendra alaus vaizdą. Skonio šis alus tikrai turi, jis pilnas, stiprus, džiovintų slyvų prieskonis gan stipriai juntamas. Kartumas alaus sausas. Atrodytų, kad su skoniais persūdyta. Tiek pačių skonių gausa, tiek skonio intensyvumas kažkiek glumina ir neleidžia iki galo suprasti, gerai čia su tuo alum viskas ar vis dėl to kažko trūksta. Alus taip pat turėtų būti ne iš silpnųjų. Tačiau alkoholio net užuominų nebuvo. Tai pliusas, dar vienas pliusas, tik nežinau ar didesnis ar mažesnis, bet alus ne saldus. Man asmeniškai saldumas trukdo, tad jo nebuvimas didesnis pliusas.

Kada šis alus pasirodys ir ar išvis pasirodys pasakyti negaliu, nes nežinau. Bet jei pasirodys, jo paragauti tiesiog būtina.

Reklama

Written by Modestas

2012-04-15 at 19:13

5 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nežinau ar tą patį Taruškų porterį ragavau, pirktas Panevežyje pavadinimu “Black Swing“, o pardavėjęs pristatė kaip naują Taruškų porterį. Deja , juo baisiai nusivyliau – į galvą trenkianti gira. Taip bokalo dugno ir nepamačiau…

    pivorius

    2012-04-16 at 10:14

  2. Kažkodėl atrodo, kad tai galėjo būti dabartinis “Velykinis porteris“ (6 ABV) – tiesa, daromas Miežiškių bravore (bet įvertinus atstumą tarp daryklų… 🙂 ) Juo prekiauti pradėjau jau savaitė prieš Velykas, bet yptaingai neišpopuliarėjo, nors man skonis netgi labai neblogas. Mano žiniom pavadinimas greit keisis, bet plačiau komentuoti nesu įgaliotas 🙂

    Alaus kolonėlė

    2012-04-20 at 15:20

    • nezinau ar tai velykinis porteris, nes pas jumi man jo nebepardave…

      Modestas

      2012-04-21 at 23:58

  3. […] nesenai pasakojau apie eksperimentinį Taruškų Porterį. Šįkart į rankas papuolė Velykinis Porteris verdamas Miežiškių bravore. Tie kas nežino, […]

  4. […] nesenai pasakojau apie eksperimentinįTaruškų Porterį. Šįkart į rankas papuolė Velykinis Porteris verdamas Miežiškių bravore. Tie kas nežino, […]


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: