Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Atviro alaus taurė 2012

with 25 comments

Aš jau rašiau apie namudinius aludarius ir jų beįsibėgėjančią veiklą. Net gi tas pats jų logotipas puošia įrašą. Net gi, manau, būtų logiška jei kiekvienas įrašas apie namudinius aludarius būtų juo pažymėtas. Kodėl vėl apie juos rašau, nors neverdu namuose alaus? Atsakymas paprastas – nes yra dėl ko ir, svarbiausia, ką apie juos rašyti.

Per metus laiko (tiek buvo praėję nuo jų veiklos pradžios kuomet rašiau pirmąjį kartą) entuziastai nuveikė iš ties daug. Namudiniai aludariai sukūrė savo asociaciją, internetinį puslapį ir kitus dalykus ne tam, kad jie tik būtų. Tai daugiau ne jų veiklos rezultatas, o greičiau priemonė. Priemonė veikti, komunikuoti, dalintis žiniomis. Dar viena priemonė, kuri jei išliks taip gerai apgalvota ir bus visų palaikoma, ateityje gali būti labai stipri, tai Atviro alaus Taurė. Pradėta organizuoti prieš gerus du mėnesius, jau rytoj, birželio 2d. pasieks savo finišo liniją. Būtent birželio 2d. alinėje Leičiai, Stiklių g. 4, Vilnuje 17:00 val. bus įteikta Atviro alaus Taurė absoliučiai geriausiam namudinės aludarystės alui bei medaliais apdovanoti geriausi kiekvienos kategorijos alūs. Renginys nemokamas.

Vyksta alaus vertinimas

Prie geriausio alaus išrinkimo teko prisidėti ir man. Organizacinio komiteto pirmininkas Gytis pakvietė mane prisijungti prie teisėjų komandos, kurie turėjo išrinkti geriausią alų. Teisėjų komandos reikėjo didelės, nes konkurse dalyvavo 26 aludariai, kurie pateikė 62 alaus rūšis. Pirmoji degustavimo sesija vyko gegužės 26d. Jos metu buvo išrinkti įvairių kategorijų nugalėtojai. Kaip minėjo pats Gytis, šiame etape buvo visokio alaus. Buvo tikrai prasto, buvo ir surūgusio. Aš pats dalyvavau antroje sesijoje, kuri vyko 27d. Jos metu buvo ragaujama 15 alaus rūšių. Buvo 11 kategorijų alus, 11 26d. išrinktų kaip nugalėtojai ir 4 antrą vietą užėmusios alaus rūšys. Aš sėdėdamas lanksčiau rankos pirštus bandydamas susigaudyti skaičiuose. Bet pasirodo viskas buvo apgalvota iki smulkmenų. Aludariai alų galėjo pateikti 24 kategorijose. Kuomet tiek daug kategorijų, nenuostabu, kad vienoje kategorijoje galėjo būti tik viena alaus rūšis. Bet tai nereiškė, kad jei esi vienas kategorijoje, tai ir laimi pirmą vietą. Tam reikėjo surinkti 19 ir daugiau balų. Antrai vietai užimti būtų užtekę 16, trečiai – 13. Maksimalus balų skaičius buvo 30. Taigi dėl tos priežasties finalinėje degustacijoje dalyvavo 11 kategorijų atstovai.

Mes, t.y. teisėjai, nusprendėm, kad ragauti pradėsim nuo lengviausių ir silpniausių. Ragavimas vyko labai sklandžiai, buvo paruoštos kortelės, kurias kiekvienas teisėjas pildė ir jos bus pateiktos alaus savininkams. Tad kiekvienas pateikęs savo alų gaus pilną savo alaus aprašymą ir įvertinimą.

Buvo vertinamas aromatas (0-5 balai), išvaizda (0-2 balai), skonis (0-12 balų), konsistencija (0-3 balai), atitikimas stiliui (0-3 balai), bendras įspūdis (0-5 balai). Prie kiekvieno įvertinimo teisėjas galėjo palikti pastabas. Kiekvienai alaus rūšiai organizatoriai parūpino atskiras stiklines, buvo užkandžių, vandens. Žodžiu, buvo viskas ko tokiam renginiui reikėjo.

Toliau pateikiu galutinę lentelę, kaip pasiskirstė alaus rūšys susumavus visus rezultatus. Po užimtos vietos aludario pseudonimas, surinkti taškai, vidutinis balas ir alaus pavadinimas. Paspaudus ant pavadinimo atsidarys to alaus receptas, jei sugalvotumėte namuose jo išsivirti:

1. Runce — 204 tšk.*(25,50) — Kreminis elis amarillo kalifornia
2. GiN — 204 tšk.(25,50) — IPA Gedimino pilies 90 min IPA
3. Žydrius — 201 tšk.(25,13) — Juodasis alus(Schwarzbier) Gruodžio žaibs(Noir)
4. Švyturys — 199 tšk.(24,88) — Saldusis stautas Vienas namuose
5. Gytis — 198 tšk.(24,75) — Oktoberfest/Marzen gnb Marzen
6. Artis — 197 tšk.(24,63) — Belgiškas ypatingasis elis StellaB
7. Žydrius — 191 tšk.(23,88) — Alus su prieskoniais,… Čili sporteris
8. Konung — 183 tšk.(22,88) — Amerikietiškas stautas Cristoforo Colombo
9-10. Kartus — 170 tšk.(21,25) — Stiprusis porteris Starling
9-10. Artis — 170 tšk.(21,25) — Juodasis alus(Schwarzbier) Galaxy defender
11-12. Golfasveža — 169(21,13) tšk. — Alus su prieskoniais, … Kasdienis 4
11-12. Gytis — 169 tšk.(21,13) — Bohemijos pilzneris Jezus tarp daktarų (aka Pilzneris Pupkevičiui)
13. Alugeris — 167 tšk.(20,88) — Amerikietiškas rudasis elis konkurselis pompurselis
14. Evaldas — 159 tšk.(19,88) — Šviesusis elis Aurora
15. Runce — 155 tšk.(19,38) — Kalifornijos paprastasis alus california II

Pats vertindamas alų visada turėjau omeny, kad tai namuose virtas alus, o ne pramoninis, ne mažojo aludario alus. Pirma vieta tiesiog be komentarų. Jis buvo vienas iš pirmųjų ragavimo eilėje, berods ketvirtas. Bet jau tuomet linksėjom galvą, o žvilgsniai išdavė, kad turbūt ragaujam nugalėtoją. Tiesa, kad išrinkti nugalėtoją prireikė papildomo balsavimo, nes du pirmieji surinko vienodą balų skaičių. 3 teisėjai balsavo už IPA, 5 už Kreminį elį. Apsispręsti šįkart buvo lengva, nes visi 5 teisėjai palaikė Kreminį elį ne vien dėl to, kad jis geras alus, bet dar ir todėl, kad konkuruoja su IPA. O IPA visada gauna aukštus balus dėl savo išskirtinumo. Nežinau, kaip mes būtume apsisprendę, jei būtų nebuvę IPA’os, o vienodus balus būtų surinkę Kreminis elis ir Juodasis alus. Kaip ten bebūtų trejetukas buvo labai stiprus. Kreminis elis ir Juodasis alus iš manęs gavo maksimalų įvertinimą. O jei reikėtų pasirinkti iš jų vieną, kažin ar pavyktų. IPA iš manęs gavo mažiau balų dėl savo šiurkštumo. IPA90 turėtų būti kiek nuosaikesnė, o tas apynių aštrumas buvo puikiai įpintas, bet per aštrus. Taip pat reikia paminėti ir Čili porterį. Egzotika, bet labai įdomi. Ir dar, jei alus atkimšus butelį išbėga beveik visas lauk, dar nereiškia, kad jis blogas. Taip pat ir tas pats alus, skirtinguose buteliuose gali būti skirtingo skonio.

Degustacijos, kaip ir apdovanojimai, vyko alinėje (ne aludėje?) Leičiai. Jau kuris laikas norėjau ten apsilankyti. Žinoma, norėjosi paragauti ir vos ne legendomis apipinto ąžuolinio alaus. Šis alus viso renginio metu buvo ne po vieną kartą aptarinėjamas. Mes nusprendėm, kad koks tas alus bebūtų, jei apie jį kalbama, jau yra gerai. Daugiausia diskusijų aišku kėlė kaip jis gaminamas, kad gavo tokį pavadinimą. Ar brandinamas ąžuolinėse bačkose, ar virimo procese naudojamas ąžuolas, ar fermentacijos, ar brandinimo. Man rodos, taip vieningo atsakymo tądien ir nesuradom. Kaip ir neatsakėm ar tai geras alus ar ne. Pirma, jis pateikiamas per šiltas, antra, kuomet aš jo užsisakęs atsinešiau prie stalo ir pasakiau, kad tai ąžuolinis, seniau jo ragavę pasakė, kad čia ne ąžuolinis. Viskas buvo dėl to, kad alus pasirodė tamsesnis. Barmeno pasiteiravus ar čia tikrai ąžuolinis, buvo pasakyta, kad taip. O paklausus kodėl tamsesnis nei vakar, buvo atsakyta, kad gal, kad bačka kita. Pats alus man nesukėlė jokių emocijų. Nei teigiamų, nei neigiamų.

Leičių siena

Keista buvo ir tai, kad užsisakius 4 rūšis alaus po 0,2l. stiklinėse alus buvo skirtingų temperatūrų. Bet kas keisčiausia, kad arba per šiltas arba per šaltas. Ąžuolinis, Pivorių (galvojau, kad jų senai nebėra) ir Leičių tamsusis – šiltas, Leičių šviesusis – šaltas. Alaus pateikimo temperatūra tokia, kad jis dėl šiltumo nemalonus gerti, o atšaldytas per stipriai ir nieko nejauti. Matavom mes tą alų ir su termometru, šiltieji buvo netoli 16, šaltieji apie 6 laipsnius. Pivorių alus paliko geriausią įspūdį. Daugiausia dėl savo labai malonaus prieskonio. Leičių šviesusis ir tamsusis taip pat tvarkingi alūs, tačiau į ilgesnius vertinimus nesivelsiu, nes Leičių asortimentas buvo ragautas jau po visos ragavimo sesijos ir skoniai buvo susiplakę. Nesu aš didelis restoranų ar kitų maitinimo įstaigų žinovas ar lankytojas, o ir valgyt nevalgiau, tad apie virtuvę galiu pasakyti tik tiek, kad kepta duona labai gardi.

Ragaujant Liečių pilstomą alų ir užkandant gardžiąją keptą duoną susėdom pasišnekėti apie ką tik pasibaigusį renginį su pagrindiniu organizatoriumi Gyčiu.

– Kada gimė idėja suorganizuoti tokį renginį?

– Pati idėja gimė apie sausio vidurį arba kitaip tariant apie jį galvoti pradėjom metų pradžioje.

– Idėja nebuvo nauja. Kas tapo pavyzdžiu?

– Panašus renginys vyko Sambariuose Kaune. Taip pat Vilniaus aludarių klube vykdome degustacijas.  Mes organizuodami norėjome pasiekti pagrindinį tikslą – populiarinti namudinę aludarystę Lietuvoje. Norėjome, kad viskas vyktų sportiniu principu, kur nugali geriausias. Be to buvo įkurta Atviro alaus asociacija, ją reprezentuoti norėjosi surengti renginių. Vienas iš jų ir yra ši – Atviro alaus taurė 2012.

Foto su blykste ir be, kad pilniau atsiskleistų spalvos

– Rengiant tokį renginį tikslai buvo keliami?

– Norėjosi, kad tie kurie verda savo alų, galėtų jį ir įsivertinti. Galbūt, aludariui, verdančiam alų atrodo, kad jo alus labai geras, bet taip iš tikro nėra. Žinoma mes nesiekėme pasakyti tavo alus geras, o tavo blogas. Mes norėjome, kad aludaris gautų savo alaus įvertinimą. Taip pat norėjosi sudaryti sąlygas pasilyginti su kitais.

– Dalyvių skaičius buvo toks kokio ir tikėjotės?

– Taip, aš asmeniškai apie tokį dalyvių skaičių ir galvojau. Tačiau tikėjausi, kad aktyviau dalyvaus kauniečiai, nes apie 80 proc. konkurse dalyvavusių buvo iš Vilniaus.

– Kokie minusai išlindo organizuojant konkursą?

– Pagrindinis minusas yra sezoniškumas. Vis gi jis aludarystėje stiprus. Pavyzdžiui kvietinių kategorijoje buvo pateiktas tik vienas alus, kai tuo tarpu tai bene dažniausiai verdamas alus tarp naminių aludarių. Čia aš pasitelkiu Atviras alus statistiką. Tuo tarpu mes ragavom žiemą virtas alaus rūšis. Na gal praeitų metų rudenį. Todėl ir vyravo sunkesnės alaus rūšys. Šiam konkursui aludariai davė tai ką turėjo, niekas arba labai retas kuris virė alų specialiai šiam konkursui. Iš čia gaunam dar vieną minusą – apie konkursą buvo paskelbta per vėlai. Juk yra alaus rūšių kurias brandint reikia minimum pusę metų. Taip pat kitais metais reikėtų konkursą paankstinti, nes tokiu metu jau sunku sugaudyti žmones, jie pradeda atostogauti. Tad kitais metais konkursas turėtų būti organizuojamas keliomis savaitėmis ankščiau.

Labai norėtųsi, kad renginyje neteisėjautų dalyviai. Nes pirmojoje sesijoje to išvengti nepavyko. Kita vertus norisi, kad teisėjai būtų kompetetingi, išmanytų kategorijas. Tarkim šiandien ir vakar vertinti alūs gavo 2-3 balais skirtingus vertinimus. Norėtųsi, kad teisėjas teisėjautų atskiras kategorijas, o ne visas. Grįžtant prie balų skirtumo, tai galėjo nutikti ir dėl to, kad vertino skirtingi žmonės. Reikėtų didesnio pastovumo. Pastovumas užtikrintų, kad aludaris konkuruoja tame pačiame lygmenyje.

Galėtų teisėjauti profesionalai. Tarkim įvairių alaus daryklų atstovai. Tačiau iki jų reikia prisibelsti. Organizuodamas renginį siunčiau laiškus Lietuvos aludariams, bet atsakymo nesulaukiau. Greičiausiai taip yra dėl to, kad renginys vyko pirmą kartą ir jis nėra žinomas. Pavyzdžiui Lenkijoje tokio renginio nugalėtojo alų komercinis bravoras išverda 80 tonų. Nugalėtojas gauna procentą nuo parduoto alaus.

Kitais metais reikės galvoti apie kategorijų suskirstymą, nes šiais metais mes naudojome amerikietišką variantą. Tačiau mes amerikiečius pasirinkome ne aklai, o dėl to, kad ji yra plačiai prieinama, daug metodinės medžiagos, labai platūs kategorijų aprašymai, žmonėms lengviau orientuotis. Tačiau norint pakeisti, reikia turėti kuo. Jei rasime kuo pakeisti, mes kitais metais tą skirstymą pakeisime, jei nerasime, bandysime tobulinti tą kurį turime.

Yra keletas techninių klausimų, kuriuos reikėtų bandyti spręsti. Visų pirma tai konkursinio alaus laikymo sąlygos, daugiausia tai susiję su temperatūra. Alaus būna pakankamai daug. Gerai, kad mus priėmė Leičiai, jie turi didelį rūsį, jame temperatūra tinkama. Tačiau kaskart čia konkurso nerengsi. Norisi plėsti geografiją, nes kaip jau minėjau, norime populiarinti mūsų užsiėmimą. Todėl kitais metais planuojame, kad konkursas vyks Kaune.

– Renginys baigėsi, liko apdovanoti geriausius. Kuo galima pasidžiaugti?

– Visų pirma, kad jis įvyko. Visi sumanymai buvo įgyvendinti ir dėl to esu labai laimingas. Džiugina, kad pavyko išspręsti techninius dalykus. Vienas iš jų – vienodos etiketės parinkimas. Tai mes standartizavom ir tai padėjo užtikrinti vienodumą. Taip pat pavyko išspręsti reikalus su registracija. Iš savo pusės tikėjausi daugiau laimėti, nei laimėjau (juokiasi).

Mažą nusivylimą asmeniniais pasiekimais Gyčiui turėjo kompensuoti vieno iš teisėjų komentaras apie jo alų: “German pro brewer would be proud to have this beer on the menu”.

Pabaigai, kaip ir po kiekvieno renginio, noriu padėkoti už pakvietimą Gyčiui, bei dalyvavusiems už  teigiamas emocijas. Iki kitų kartų.

Written by Modestas

2012-06-01 at 18:55

25 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. video reportažas iš gegužės 26d. vykusios degustacijos
    http://goo.gl/GB5r8

    Modestas

    2012-06-01 at 19:37

    • man keistai skamba zodis aludariai.aludariu gali vadintis tik tas kas turi leidima gaminti alu visi kiti vadinasi megejai alaus gamintojai.,tik jokiu budu ne aludariai.

      petka

      2012-06-02 at 11:38

      • aludaris – sudurtinis žodis alus + daryti arba kitaip alaus darytojas. savo reikmėms alų daryti turi kiekvienas LR pilietis sulaukęs 18 metų. Taip, kad Petka, jei esi LR pilietis tapk ir tu aludariu.

        atviras

        2012-06-02 at 22:23

      • taigi kad daryti alu o ne maisyti koncentrata su vandeniu.

        petka

        2012-06-03 at 16:39

  2. petka, visi čia aprašytame Atviro alaus taurės finaliniame ture dalyvavę aludariai yra kietesni aludariai už bet kurį leidimą turinti alaus virėją Lietuvoje, tai aš tau asmeniškai garantuoju, taip kad nurimk ir tapk aludariu, o ne leidimų skaičiuotoju😛

    Aludaris

    2012-06-03 at 23:34

  3. “Galėtų teisėjauti profesionalai” – galetu, ka mano telefono neturi? surinkciau tau geriausius technologus is Lietuvos… Tokiam reikalui reikia asmeninio pakvietimo, issiusti emaila neuztenka…

    Vidma Alutis

    2012-06-04 at 14:15

    • Vidma Aluti, tavo “geriausi technologai” žino, kaip iš dažų padaryti alaus skonio gėrimą, ar fermentų pagalba kuo daugiau išspausti iš neapdirbtų pašarinių miežių cukraus. Nei vienas ant Lietuvos technologas savo žiniomis apie alų deja neprilygsta konkurso dalyviams, ką jau kalbėt apie daugumą teisėjų, tai įrodo esanti lietuviško alaus pasiūla rinkoje, o tie, kas pažįsta ir vertina šį gėrimą – teisėjavo beigi dalyvavo😛

      Aludaris

      2012-06-04 at 16:35

      • na savikritiskai cia apie save jus… plius beje ar zinai apie kokius technologus snekejau? eilines vaiku darzelio blevyzgos… net geda gincytis…

        Vidma Alutis

        2012-06-04 at 17:27

  4. Teisingai, Vidma Aluti, pagaliau supratai ir pripažinai akivaizdžią tiesą, kad nėra Lietuvoje jokių ten mistinių kietų technologų, galinčių vertinti plačią paletę alaus stilių su visais jų pliusais ir minusais. O kad jų nėra nereikia daug ginčytis ir įrodinėti, užtenka pažiūrėti į itin skurdžią lietuviško alaus pasiūlą. Šaunuolis, Vidma, pagaliau ant senatvės supratai tai😛

    Aludaris

    2012-06-04 at 22:51

  5. @Vidma
    Kitų metų Taurei turbūt reikės pasinaudoti tavo pasiūlymu ir vieną kitą technologą pakviesti.

    Gytis

    2012-06-05 at 13:33

    • sutinku kad turi teisiajauti profai o ne piemenys kuriems pienas nuo lupu dar nenudziuves.

      petka

      2012-06-10 at 17:43

      • Petka, kas tavo manymu Lietuvoje profas aludaris? Pagal verdamo alaus kokybę, aludario profo tarp komercinių bravorų nematyt. Matosi tik vadybininkai profai, technologai-optimizatoriai profai, marketingistai profai, o aludarių profų, sprendžiant pagal siūlomą alų – nėra. Tai ką kviest? Kuris čia profas pagal nuveiktus darbus, o ne marketingistų dūdelę?

        Aludaris

        2012-06-14 at 10:39

  6. profu yra visose daryklose ir ju alus yra geras.kitaip tukstanciai zmoniu negertu ju alaus .ir cia reklama niekuo deta.man visada nepatikdavo zmones kurie kelia save i virsu noredami kazkuo pasirodyti.jei esi protingas nueik i dideli bravora sukurk alu.ne taip paprasta..kalbeti visi gudrus.

    petka

    2012-06-16 at 16:50

    • Petka, tu čia demagogijų neskleisk, sakyk tiesiai – kurį aludarį profą anot tavęs kitą kart kviest į tikro alaus vertinimą?

      Aludaris

      2012-06-17 at 22:27

    • ai, ir dar, tai kad žmonės laka pramoninių bravorų vidutinės arba prastos kokybės alų ar alaus gėrimą, tai nereiškia, kad tie fabrikai tikrą alų verda, nes ir sovietijoj diedai parūgusį myžalą trainikais pampė ir pas kinus žmonės alaus gėrimą tonomis pliumpina.

      Aludaris

      2012-06-17 at 22:31

      • daryklose bent zmones nebijo savo alaus pristatyti visiems.ocia dabar gaunasi patys daro patys vertina ko bijo parduoti alu kitiems tegul pirkejai vertina.slabo,

        petka

        2012-06-18 at 09:41

      • daryklu aludariai nebijo savo siulyti zmoniu teismui.o pseudo aludariai patys daro alu patys vertina ,tai ka pasiulyti zmoniu teismui slabo.

        petka

        2012-06-18 at 10:49

  7. Supratau, petka, nieko pasiūlyti negali, tik savo projekcinius kliedesius. Būtų čia mano erdvė tai gautum rudą diarėjos spindulį ir eitum nebeskleisti čia savo kliedesių🙂

    Aludaris

    2012-06-19 at 12:39

  8. @petka
    Mūsų alų žmonės ragauja ir mes žinome jų vertinimus. Bet pasiūlyti plačiau negalime dėl paprastos priežasties – tai draudžia įstatymas.
    Aš nepritariu profesionalų ir mėgėjų priešpriešai. Mums tai hobis, o profesionalams – pragyvenimo šaltinis. Tai skirtingi dalykai. Mums kaštai yra turbūt penktoje vietoje, biznyje tai visada ypatingai svarbu. Bet jeigu atmesime viską ir vertinsime tik alų, tai mano asmeniniame kombinuotame (profai+mėgėjai) top 10 Lietuvos bravorų produkcijos nėra.
    Dideliame bravore alų sukurtume be problemų. Tuo net neabejoju.

    Kitais metais pakviesime ir profesionalius bravorus pateikti savo produkciją. Tada ir matysime, kas bijo pateikti savo alų žmonių teismui.

    Gytis

    2012-06-22 at 09:51

    • kiekvienas alus turi teise gyvuoti.ir nesvarbu kas ji gamina.apie tai as ir bandau pasakyti jau kelinta savaite.bet mane ne taip supranta.ir man keistai skamba tie palyginimai kad Svyturio alus yra blogas o namuose gamintas yra geras.juk cia nepaliginami dalykai .cia tas pats kaip pasakyti kad mersedesas yra geresnis uz zaporazieti.ne ta klase.kaip ir auto taip ir alus yra skirstomas i:naminis pramoninis kaimiskas visur skirtingos technologijos.blogiausias vienoje kategorijoje gali buti geriausiu kitoje.didziuju gamintoju alus man patinka tuo kad ten viskas kompetirizuota viskas suskaiciuota miligramu tikslumu.vienu zodziu visada zinai ka rasi.omazieji patinka kad nezinai paemes alu ka rasi skoniai kiekvienos partijos skiriasi.vienu zodziu blogo alaus nera yra tik zmones su savo isvedziojimais ir su tolerancijos nebuvimu kitu nuomonei ir skoniui.

      petka

      2012-06-25 at 09:21

      • Bet viskas prasidėjo nuo to, kad tamsta pasakė, jog namuose gaminantis alų negali būti vadinamas aludariu.

        Kaip pats teigi skirtingos technologijos, skirtingi kiekiai ir t.t., bet vis tiek neaišku, kodėl namuose gamindamas negaliu vadintis aludariu.

        vap

        2012-06-25 at 12:15

  9. man tenka lankytis kaime pas senelius .ten gyvena vienas diedukas 82 metu kuris daro alu .daro visa gyvenima,teko ragauti alus geras.jei ji pavadini aludariu jis isizeidzia.jis sako as esu alaus meistras.ir visa gyvenima ji tik taip ir vadina.

    petka

    2012-06-26 at 08:57

  10. […] rezultatai nebuvo pakankamai išviešinti. Tiesa, apie jį pakankamai plačiai rašė Modestas savo bloge, bei trumpai paminėjo Tikras alus. Tačiau patys organizatoriai plačiau renginio nekomentavo. […]

  11. […] Šis įrašas buvo vienas iš tų, kuriam medžiagos daug, bet nuo ko pradėti nežinai. Norisi lyg ir oficialiai, taip suteikiant pačiam įvykiui atitinkamą dėmesį. Norisi ir lengviau, ne taip oficialiai, nes renginys toks artimas dūšiai, keliantis gerus prisiminimus ir emocijas. Ir kol rašiau šias eilutes, sugalvojau, kad pradėti bus lengviausia nuo pradžių. Bet prieš pradžią – pasiskaitykite kaip viskas buvo pernai –> Atviro alaus taurė 2012 […]

  12. […] Atviro alaus taurė 2012 […]


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: