Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Vilkmergės Tamsusis

with 8 comments

Kuomet rašiau apie Vilkmergės Šviesųjį viskas buvo kitaip. Graži dėžutė, speciali taurė ir visa kita. Praėjo veik mėnuo ir turim naują Vilkmergės alų.

Vilkmergės Tamsusis 5,8%

Gyvenu aš dar prisiminimais apie senąją gerąją Vilkmergę ir jos seną gerą skanų tamsų alų. Su specifiniu labai geru prieskoniu. Gyvenu ir nors tu ką. Bet tikrai nesitikėjau kažko panašaus rasti ir naująjame. O gal šiek tiek ir tikėjausi… Butelis tas pats, etiketė beveik taip pat ta pati. Tik atsilupa lengvai. Kad ji sunkiai atsilupa, nors po ja kažkas parašyta, pastebėjo visi. Kad ji dabar nusilupa per lengvai – taip pat pastebėjo visi. Pastebiu ir aš 🙂 Pilam į taurę. Tas mano miglotas įsivaizdavimas, kad tamsus alus turi būti tikrai tamsus, mane veikia ir aš kas kart to tikiuosi. Šis alus nepasakysi, kad ne tamsus, ar tuo labiau šviesus. Na, kad ne tamsus irgi nepasakysi, bet vistiek norisi tamsiau. Na norisi ir tiek. Labai gerai, kad tas tamsumo trūkumas kompensuojamas gražiu raudonu atspalviu, o ne užtamsėjusiu rudumu. Puta graži, galėtų būti smulkesnė, galėtų būti tamsesnė. Bet gerai kaip yra. Tik laikosi trumpiau, nei Šviesiojo. Nors gal palyginimas ir netinkamas. Ragauti teko jo kelis kartus. Po pirmo ragavimo būtų nekokie atsiliepimai atgulę į įrašą. Bet tai buvo dėl to, kad alų ragavau per šiltą. Ne, ne šiltą, bet per šiltą. Jį stipriai rekomenduočiau ragauti atšaldytą. Turėtų ir gamintojai nurodyti rekomenduojamą temperatūrą. Tokias gražias etiketes nupaišė, manau nupaišyti gražią, tamsiam alui skirtą taurę ir po ja laipsnius tikrai atsirastų vietos. O kam to reikia? Tuoj paaiškinsiu. Kuomet gėriau… na ne šiltą, bet per šiltą variantą, aluje jautėsi stiprumas, skoniai buvo išsibarstę, pirmavo perdegęs salyklas, kažkoks kartumas. Labai netgi ne kas. Kuomet tinkamai atsišaldžiau, skonis pasikeitė kardinaliai. Jis netapo perdėm geru, bet palyginus tarpusavyje skyrėsi kaip diena ir naktis. Toliau jau apie tinkamos temperatūras variantą. Alus savyje turi gerumo, bet per mažai. Sutikite, visi mes iš atsinaujinusios Vilkmergės tikimės “Och!”. Čia taip su šituo nebus, bet ir blogai nebus. Pilna burna degintų salyklų žaismo tikrai bus, tas sausas salyklinis kartumas susimaišęs su apynio kartumu nusės ant gomurio. Tik pirmas įspūdis, tik gurkštelėjus, atrodo skystokas, bet luktelėti reikės tik akimirką ir visas gerumas išlys.

Viską apibendrinus ne tokio tamsaus tikėjausi. Geras ir šitas, bet lūkesčiai buvo kitokie. Norėjosi daugiau sunkumo, tirštumo. Žinot, čia kaip J. Valančiūnas. Jis geras, bet jam trūksta raumenų…

Advertisements

Written by Modestas

2012-06-05 at 17:12

Įrašyta kategorijoj Alus, Lietuva, Ragaujam

Tagged with , ,

8 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. Visada buvau įsitikinęs, kad esu tamsaus alaus mėgėjas. Bet šitas “Vilkmergės tamsusis”, lyginant su šviesiuoju, man paliko kelis kartus prastesnį įspūdį. Žmona labai taikliai apibūdino šį alų – “jei būtų saldesnis, būtų gira”. Šis alus nebuvo toks prastas, bet aš, kaip ir šio straipsnio autorius, tikėjausi kitokio alaus. Paragavau, bet daugiau nepirksiu, net jei kaina nukris iki 2 Lt.

    erstikis

    2012-06-06 at 08:11

  2. Labai vykęs paskutinis palyginimas 🙂 Aš taip nemanau, bet palyginimas vykęs 🙂

    swedas

    2012-06-06 at 16:36

  3. Aš irgi geresnio tikėjausi, bet dar reiks pabandyti.
    Dabar Gubernijos tamsusis Elis plačiai reklamuojasi, ir taurė labai graži, tai jei kur pamatysi (taurę pirkti) pasidalink 🙂

    POP

    2012-06-06 at 23:59

    • O kaip atrodo ta naujoji “Gubernijos” taurė? Gal nuotrauką būtų galima įmesti ar nuorodą kokią?

      Dadis

      2012-06-11 at 15:13

  4. Dėkavoju.

    Dadis

    2012-06-15 at 14:26

    • Kieki įžiūrių, tai taurė “fotošopinė”.

      Alaus kolonėlė

      2012-06-16 at 18:21

  5. Na autorius taip taikliai apibudino sito alaus skoni. As ir ji geriau per silta, todel labai stipriai jautesi kartumas ir tikrai nepaliko gero ispudzio. Tikejausi kazko ypatingo uz tokia didele kaina.

    lina

    2012-07-06 at 23:03


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: