Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Pagrabinis

with 5 comments

Šio alaus kitur nei Alaus kolonėlėje kažin ar nusipirksi. O paragauti norėjosi. Tad užbėgus į jau minėtą pardavimo vietą, net nesižvalgydamas paprašiau Pagrabinio. Dar yra ir Amen, bet to neturėjo. Paklausus gal turi ir Girinio (dar viena nauja pilstomo alaus rūšis), atsakė, kad Pagrabinis ir yra Girinis. Sako, reiškiasi žino. Dešinėje pridėjau ir oficialią alaus etiketę, ant kurios puikuojasi Rokantiškių alaus logotipas. Po šiuo pavadinimu slepiasi, o gal ir nesislepia, Vidmantas aka Zwerakas. Na mes su juo kaip ir neblogai pažįstami, tad nieko nelaukęs tiesiai šviesiai užklausiau:

– Girinis ir Pagrabinis tas pats alus?

– Pagrabinis yra Girinio tamsaus viena partija, išvirta atskirai, bet pagal labai panašią receptūrą. Gamintojas Aluverda, Radviliškio raj.

Pasidaro aišku, kad tai tas pats, bet truputį ne tas. Pilam į taurę ir bandom ragauti.

Alus be putos, kvape jau atsibodęs karamelinis ar ten koks paskrudintas salyklas, kuris duoda obuolių ir džiovintomis slyvomis persimaišiusį kvapą. Spalva tamsiai ruda. Man toks alus labai sunkiai besigeriantis, kartumo jokio, tik tas tamsią spalvą duodančio salyklo prieskonis. Gal gerai atreguliavus receptūrą, su tuo salyklu būtų galima išgauti neblogą alų, bet su šiuo to padaryti toli gražu nepavyko.

Pasidaro labai įdomu ar ir Girinio šviesaus ir tamsaus alaus rūšys tokio pačio lygio? Norisi paragauti ir pasižiūrėti, nes minėtas alus plinta po pilstomo alaus vietas labai sparčiai. Tiesa, Kaune užėjus į dvi skelbiamas platinimo vietas, atsakymas buvo vienas: nebeturim, nepasiteisino…

Reklama

Written by Modestas

2012-11-09 at 12:49

Įrašyta kategorijoj Alus, Lietuva, Ragaujam

Tagged with , , , , , ,

5 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. Girinio tamsaus ir šviesaus teko ragaut prieš kokią savaitėlę (pirkom Alyne Klaipėdoj). Tamsus paliko panašų įspūdį kaip tamstai – karamelinis viską užmuša. O šviesus lygiai toks pat kaip daugelis šviesių mažųjų aludarių alų – nieko išskirtinio. Labai blogai nebuvo, bet, deja, ir nieko gero…

    ignieška

    2012-11-09 at 12:59

  2. Vakar ragavau Girinio šviesaus iš Alyno įsigijęs pūslelę – pusę velnio sakyčiau, pasirodė visai ok, tipiškas ir niekuo neišsiskiriantis šviesusis, salyklas padoriai jaučiasi, jokių pašalinių blogų kvaoų, beje graži puta buvo, ir daug (per daug) angliarūgštės – bet angliarūgštės problema čia gal jau pilstytojo problema. Šiaip neatgrasė, ir dėl įdomumo dar kartą kur nors paragausiu, bet specialiai neieškosiu.

    ramtyns

    2012-11-09 at 13:03

  3. Į Alyną neinu vien iš principo. Man ten nesuprantamai aukštos alaus kainos. O šiandien apėjus dar kartą internete skelbiamas Girinio pardavimo vietas Kaune, jo ten nebuvo.

    Modestas

    2012-11-11 at 00:52

  4. Man Pagrabinis paliko panašų įspūdį. Lietuviško “biudžetinio” alaus skonis.

    Paulius

    2012-11-11 at 04:59

  5. Pilstomo girinio yra Vilniuje Pašiluose “Šimo” bare.

    fdghfghdf

    2012-11-29 at 10:55


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: