Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Vilkmergės Gyvasis ir Kvietinis

with one comment

vilkmerges gyvasJau naujienomis čia nekvepia, bet paminėti reikia. Pasirodęs Gyvasis mane nuvylė. Dar net neragavus. Dėl pavadinimo. Yra šviesus, tamsus, kaip be jų. Ir yra Gyvas. Ir kam jo reikia? Šitoje vietoje reikėtų nukrypti nuo temos ir paminėti, kad yra pavyzdžiui Biržų alaus verdamas Širvenos ir Širvenos nefiltruotas alus. Bet ten jų ir vidus, ir išorė stipriai skiriasi. Kodėl negalėjo būti tiesiog Vilkmergės Šviesusis ir Vilkmergės Šviesusis Nefiltruotas. Ir būtų labai teisinga ir labai gerai. Marketingo atstovai pasirinko arkliuką ant kurio joja visi, išskyrus Kalnapilį, ir taip norėjosi jį nors dukterinėje įmonėje įkišti? Užtenka gi Tauro.

vilkmerges kvietinisVilkmergės Gyvasis 5,6%. Savo išvaizda man primena Švyturio Raw. Nepavadinsi alaus drumstu, jis toks, kažkoks, nešvarus. Kvape turi jau po truputį vis lengviau atskiriamą aromatą, įkvepi ir gali pasakyt, kad tai Vilkmergė. Alus beveik neputoja, taurėje oranžinė spalva atrodo gan tinkamai. Skonis kaip skonis, daug man jis nuo šviesiojo nesiskiria, tai ir neverta čia rašyt.

Per alaus atributikos biržą pirmą kartą ragautas Vilkmergės Kvietinis 5,2%  pagaliau galėjo būti įvertintas įsipylus iš butelio. Kolekcininkai jį praminė geriausiu kvietiniu alumi Lietuvoje. Greitai mintyse permečiau kas čia jo tie konkurentai, na yra su kuo konkuruoti. Jis tikrai nėra toks lengvas (ne laipsniais, o skoniu), kaip Gubernijos ar Kauno. Tiesa čia gal prie konkurentų Gubernijos nebeverta rašyti, nes alus stipriai suprastėjęs nuo savo geriausių laikų. Išbaigtumu galėtų stoti drąsiai prie Švyturio Balto, bet Vilkmergei trūksta vientisumo. Prieskonių gausa lygiuotis su Vilniaus alumi ir negalėtų, nes Vilniaus alus savo kvietinį užpylęs cinamonu, o Vilkmergėje žaidžia keli prieskoniai. Tai apelsinas ir kalendra. Taip, kad Lietuvos kvietinio alaus rinka turi naują žaidėją, kuris nėra geriausias, bet ir ne toks kaip visi. Šis alus putoja taip kaip ir turėtų putoti kvietinis alus, taurėje atrodo taip pat tvarkingai ir didelių priekaištų čia jam neprigalvosi. Einam prie skonio. Žaidžia skonyje tai kas ir deklaruojama. Daug citrusinių vaisių, daug kalendros. Ir čia jie lipa truputį per viršų, jų truputį per daug. Ta prieskonių gausa padaro šį alų sunkesniu, taurės pabaigoje jie jau ima atsibosti. Ir še tau, kad nori, pirmą kartą alų, kuris iš esmės turėtų gertis lengvai, kaip valgomi mandarinai prieš Kalėdas, pasidaro sunkus ir nerangus.

Advertisements

Written by Modestas

2012-12-05 at 02:17

Vienas atsakymas

Subscribe to comments with RSS.

  1. tragiškas tas Vilkmergės kvietinis. turbūt blogiausias kvietinis, koks yra Lietuvoje. Nei skonio, nei kvapo, o kaina brangiau nei vokiško. Net maximinis valetins po 1,49 su akcija duoda į kaulus jam

    GNT

    2014-01-26 at 20:10


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: