Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Dar kartą apie Gintaro barą

with 12 comments

gintaro baro alus

Aš jau rašiau apie Gintaro barą, rašė ir Tikrasalus.lt. Ir parašysiu dar kartą. Jei reikės ir dar kartą. Tai tokia vieta, apie kurią gali rašyti ir rašyti. Tai tokia vieta apie kurią reikia rašyti, kad kuo daugiau žmonių apie tai sužinotų.

Tądien, kai lankiausi Molėtuose, kad juose atsidursiu neturėjau nė menkiausios minties. Tačiau būnant Ukmergėje ir turint kelias laisvas valandas kažkaip apie nieką kitą negalėjau pagalvoti. Ir važiuodamas galvojau, juk smagu, kad yra tokia vieta į kurią traukia, norisi nuvažiuoti. O kartu ir keista, kad toji vieta būtent Molėtuose.

Įėjus į vidų, kur būta prieš porą metų, pasitinka ta pati jaukuma. Įsitaisom prie didelio lango, šalia pietauja pats šeimininkas. Pasisveikinam, berods, iš žvilgsnio suprantu, kad atpažino. O gal tik noriu, kad būčiau atpažintas. Teko su juo pabendrauti per Sambarius. Užsisakom sraigių, jas ne vienas rekomendavo ten paragauti. Ir tikrai, skanu. Nors ir ragautas toks delikatesas pirmą kartą, bet palieka tik gerą įspūdį. Ragaujam ir alų. Meniu nurodyta, kad yra įvairaus. Dėl tikslumo reikia klausti padavėjo. Klausiame. Atsako, kad yra šviesus, tamsus ir pustamsis. Pustamsis tai elis. Neškit visus ir giros nepamirškit. Neapsieinam ir be picos, kurios čia kepamos malkomis kūrenamoje krosnyje. Ragaujam vieną didelę, bet, kaip ta pati padavėja apibūdina, su viskuo. Ir vėl skanu. Skanu būna daug kur, bet čia viskas neįprasto, neatsibodusio skonio.

Šviesus alus toks pats kaip prieš du metus. Toks pats geras. Tada ragaujant užkliuvo poskonis, šįkart buvo tas pats. Jis tikrai labai savitas, niekur nesutiktas ir nepaprastai tinkantis gerai subalansuotam alui. Šį alų būtų sunku su kuo nors supainioti. Geriasi lengvai, salstelėjęs, labai lengvai apyniuotas ir su visą dėmesį susirenkančiu poskoniu. Įvardintasis elis kiek sunkesnis, daugiau karstelėjęs. Bet iš esmės tai du nelyginami ir visai skirtingi alūs. Kad labai išsiskiriantis alus, tikrai nepasakyčiau. Bet tvarkingas, geriamas. Tamsus alus persotintas degintu salyklu. Jo tikrai daug, kartais atrodė, kad ir per daug. Bet kai išlenda iš viso to deginto iriso skonis, požiūrį į šį alų aš pakeičiu. Su tiek deginto salyklo sugebėti subalansuoti skonį, kad tas degėsis nekeltų šleikštulio, o tarnautų kaip geras stiprus prieskonis, reikia sugebėti. Na ir gira viso ansamblio negadina. Salyklinė, saldoka, na tokia liuks 🙂

Tiek trumpai dar kartą apie Gintaro barą. Nors ir gan po ilgos pertraukos, bet baras išlikęs toks pats. Toks pats geras 🙂 Ir šeimininkas toks pats svetingas ir besišypsantis.

Kas sugalvosite apsilankyti, štai adresas: Inturkės g. 51, Molėtai (jei važiuosite keliu Vilnius-Utena, reikia sukti į įvažiavimą į Molėtus prie kurio stovi Maxima ir tada važiuoti tiesiai kol po kaire puse pamatysite barą).

Advertisements

Written by Modestas

2013-01-07 at 02:37

Įrašyta kategorijoj Aš ten buvau, Barai

Tagged with , ,

12 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. kai paskutini karta buvau Lietuvoje-susidariau ispudi,kad alaus barai issilaiko tik didesniuose miestuose, na ,ir apskritai, miestu/miesteliu centruose.Na,gal tai yra ir mano blogas pastebejimas. Zinoma,Moletai ne pasaulio pakrasty,bet idomu butu suzinoti,kaip sugeba Gintaro baras pasilikti aukstumoje,nes be masinos i ji nelabai nusigausi…

    Kastytis

    2013-01-07 at 14:54

  2. Kastyti geras alus todėl ir puikiai laikosi

    Rosita Pikauskienė

    2013-01-07 at 19:46

  3. aptarnavimas totaliai apgailetinas, galima ir pusvalandi laukti kol kas malones paklaust kodel visgi cia sedi!!

    Tadas

    2013-01-07 at 19:58

  4. Kai kurie komentarai labai Lietuviški.
    Normalus tas aptarnavimas… nepainiokit McDonald’s 3 min. su žmogiška mažmena, kuri turi būti pabrandinta, išpuoselėta 😉

    Romas Vieschnickas

    2013-01-07 at 23:15

  5. na alus ir picos tai be priekaištų… bet kitas maistas tai tragiškas, pabandykite užsisakyti cepelinus arba kokį karbonadą, patikimas ir skonis kaip tarybinėje valgykloje…

    Vidma Alutis

    2013-01-11 at 10:04

    • taigi ant durų parašyta, kad alaus baras-picerija, tai kam tokioje vietoje kažkokių cepelinų užsisakinėt? Tam yra Karmėlava 🙂

      Modestas

      2013-01-11 at 12:55

      • Modestai saunuolis !!! 🙂

        Cia mielieji kita aplamai koncepcija , bukit paprastesni tokiuose baruose , isleiskit is savo ego siek tiek oro, pamatysit ,kaip Jums palengves 🙂 , neprieina , prieikit patys , bukit geranoriski , paprasti , cia jums ne cili, can-can, ar carli 🙂 🙂 Nu kazkas nepatiko , buna visur , pasakykite savo pastebejimus tiesiai seimininkui . Ir bandykite izvelgti kuo daugiau visur geresniu dalyku 🙂

        Robertas

        2013-02-22 at 14:25

  6. buvau pirma ir paskutini karta 😦 aplinka kaip ir graži, bet aptarnavimas baisus, padaveja arogantiska, maistas brangus ir nekokybiskas, saldyta maista pasilde, isvire ir pripazino, kad saldyti gaminiai. stalai taip pat nevalyti, kainos kaip kokiam auksto lygio restorane, kai pareiškėm pasipiktinima, tai net nesusitvarkė ir nesuprato, keista kaip tokia vieta dar išsilaiko. tikrai ten daugiau negryšim!!!!

    klientas

    2015-09-19 at 05:45

  7. […] tai ne visai naujas alus. ROPA yra reinkarnacija Jungle Bells Red IPA alaus, kuris buvo išvirtas Gintaro bare prieš porą […]

  8. […] darykla. Alus ten verdamas ir eksperimentuojama nuolat. Apie barą rašiau net ne vieną, o visus du kartus, tad kaip ten kas galite pasižiūrėti […]


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: