Girinis ir dar tamsus
Įrašo apie šviesų Girinį komentaruose Alaus upė užpasakojo, kad pas juos galima įsigyti ir tamsaus Girinio. Neliko nieko kito, kaip ten jo ir įsigyti.
Šiek tiek apie pačią vietą, kurioje įsigijau minėtą alų. Alaus upės vaga Kaune prasidėjo jei neklystu prieš gerus 2 ar 3 metus, kuomet jie turėjo nei šiaip nei taip išplanuotą prekybos vietą Vilijampolės turgavietėje. Tuomet pardavinėjo tik jau išpilstytą alų, t.y. stikliniai buteliai ir plastikiniai litriukai, dvilitriukai. Po, manau, nelabai sėkmingos veiklos turgavietėje, jie persikėlė į dabartinę savo vietą, netoli 2-sios ligoninės. Jei visai tiksliai, Baltijos g. 112. Nauja vieta jau buvo kur kas geriau paruošta pardavinėti alų. Pirmą kartą ten lankiausi kuomet naujoji vieta buvo nesenai atidaryta ir nuo to laiko manęs ten netraukia. Tuomet nekokį įspūdį paliko už baro pristatytos alaus bačkos ir bendra netvarka. Nė kiek nenustebau kuomet Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba vasaros pabaigoje buvo pristabdžiusi jų veiklą. Dabar, visai nesenai lankantis ten dėl tamsaus Girinio, vaizdas nė kiek nepakito, gal tik bačkos kiek tvarkingiau apdėliotos. Alaus upė turi internetinį puslapį, rašo/rašė blogą. Internetinėje erdvėje viskas atrodo tvarkinga, bet to perkelti į parduotuvę kažkaip nesigauna. O reikia visai nedaug, tik nusivalyti dulkes… Ir jei sugalvosite ten apsilankyti žiemą, aklai nepasitikėkite darbo laiku, kuris nurodytas, kaip oficialus.
Pats tamsus Girinis visai neprastas alus. Alus išties tamsus, na nepasakysi, jog šviesus tai tikrai. Negausiai, tvarkingai putojantis. Ir kaip tamsus neperkrautas tamsiai salyklais. Skonyje vyrauja karamelinis salyklas su pretenzijomis į kažką deginto. Skonis saldokas, praskiesta apyniais, kurie išryškėja poskonyje. Bendrai šis alus skaniai geriasi, nors kvapas jo geresnis nei skonis. Ir viską vainikuoja neblogas liekamasis prieskonis.
o šiaip čia tas pats pagrabinis kita etikete….
Vidma Alutis
2013-02-04 at 23:52
ragaujant taip neatrodo
Modestas
2013-02-05 at 00:42
nu bet taip yra…
Vidma Alutis
2013-02-05 at 22:03