Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Humulupu IPA

with 7 comments

74194_549363931740325_1481233298_n-horzYra Kaune tokia vieta kaip baras B.O. Jei norite pilno pavadinimo, prašom – Blue Orange. Na, o jei norite Kaune (ir ne tik) būti suprastas, sakykite tiesiog “Boškė”. Ta vieta įdomi, daugelis bandė įminti jos populiarumo paslaptį. Dabar tai kol kas vienintelė vieta, kiek man žinoma, kurioje galima paragauti pirmosios Lietuvoje IPA’os Kaune. Įdomi vieta, įdomiam alui ragauti.

Humulupu IPA, 5,5%.

Širvėnos bravoras, Curva Piscis, Taura, Dundulis. Nežinau ar viską surašiau, o gal čia kaip tik per daug, bet visi tie žodžiai turėtų būti prie gamintojo turbūt. Kai tiek daug visko prie viso šito prikišo nagus, žinoma, jeigu prikišo ir aš čia nenusirašiau, tai ragauti tikrai bus ką. Be to ir internetai ūžia apie šį alų. Tiesa, tiems kas dar nežino IPA yra India Pale Ale. O tiems kas nežino kas tas India Pale Ale, tai tada IPA yra Ypatingasis Panevėžio Alus.

Užsisakęs alų gaunu jį tikrai ne IPA’i pritaikytame Kauno alaus bokale. Na, bet nors ne vienkartiniame plastikiniame bokale, kas būna dažnas reiškinys Boškėj. Bokalas pasidengęs gražia smulkia puta. Tokia puta dengiasi stipriai apyniuotas alus. Stipriai apyniuoto alaus puta išskirtinė, kuo ji tokia išskirtinė pasakyti aš Jums nepasakysiu, na bet ji mano akiai kažkuo išsiskiria. Kvape dominuoja tas pats apynys. Nesvarbu ar rankoje būtų šio alaus bokalas/taurė ar apynių spurgai, kvapas būtų tas pats. Ragaujam.

Na dar truputį neragaujam. Grįžkim prie IPA ir kas tai yra. Populiariai tariant, stipriai apyniuotas alus, kuriame dominuoja apyniai. Čia, atrodytų, viskas aišku. Bet nepasimaukite ant to apynių dominavimo. Man per savo trumpą gyvenimėlį teko ragauti nemažai stipriai apyniuoto alaus, teko ragauti juodo, tamsaus alaus su stipriai perkrautu deginto salyklo kaupu. Buvo baisu. Vos keli gurkšniai ir tau jau nesinori žiūrėti ne tik į ragaujamą alų, bet ir aplamai alų. Ir tas nenoras žvalgytis į gėrimą, kurį mėgstu, nepraeina kartais ir savaitę. Tad jei Jums pasiūlys kartaus alaus su daug apynių, nesuskubkite godžiai jo gerti, gali tekti stipriai nusivilti, nes stipriai apyniuotą alų gali išvirti bet kas. Tam tereikia verdant nepagailėti apynių. Tačiau, kad apie Jūsų stipriai apyniuotą alų kalbėtų, rašytų, baruose gertų, to neužteks. Čia reikės nemažos meistrystės. Apibendrinant, ne viskas auksas, kas auksu žiba. Ragaujam.

Pirmi gurkšniai ir pasidaro ramu, kad alus skirtas pasimėgavimui. Perdėto kartumo pradžioje gurkšnio nėra daug. Tu godžiai atsigeri skanaus alaus ir tik po kiek laiko grįžta dividendai ant gomurio ir nusėda ten kartumo išraiška. Aš Jums atsakingai galiu pareikšti, kad taip įpaišyti apynius į alų reikia sugebėti. Tai nėra tiesiog kartus alus, tai yra kur kas daugiau. Taip, jis išvirtas iš penkių skirtingų apynių, bet juos išmedžioti gali tik gerai su jais susipažinęs aludaris ir tai tikrai ne man. Ir, taip, neslėpsiu, kad teko ragauti ir geresnių IPA pavyzdžių. Bet tai visai nereiškia, kad šis alus nuo to pasidaro blogas, jis tiesiog kitoks ir jis savas, lietuviškas, va, čia pat bare pasiekiamas.

Naudojuosi ir tuo, kad aludariai seka internetus ir čiut čiut kritikos. Ieškodamas įrašui iliustracijos, oficialiame puslapyje neradau šio alaus. Taip pat labai erzina, kad kas kart paspaudus ant meniu punkto iššoka lentelė su amžiaus klausimu. O paspaudus ant produkcijos ir po to ant visos produkcijos išvis išmeta “error”. Smulkmenos, bet… 🙂

Advertisements

Written by Modestas

2013-04-22 at 10:25

Įrašyta kategorijoj Aš ten buvau, Barai, Lietuva

Tagged with , , , ,

7 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. Puolam taisyti internetinius nesklandumus:) Tiesa ši Dundulio produkcija gaminama Tauros bravore, o šis bravoras dar puslapio neturi. Bet tai tik laikina….. bus pataisyta pasižadam:)

    Dundulis

    2013-04-22 at 10:52

  2. Ne tik B.O.
    Kaimynystėje — Gyvo alaus krautuvėlėje teko ragauti.

    kazys

    2013-04-22 at 11:03

  3. Deja, Gyvas atsisakė – tipo “blogai bėga jeigu užsistovi”, buvo dar ir Alaus sapne – bet irgi atsisakė – neeina Kaune 🙂
    Tikiuosi B.O išlaikys, nes man jis vienas geresnių iš naujų lietuviškų….

  4. Nors IPA ne mano skonio alus, bet Humulupu IPA tikrai vertas dėmesio – labai turtingas jo skonis. Gal pirmas kartas, kai pajutau stiprų alaus poskonį – gomuryje išryškėjo kepinti sezamai.

    Dadis

    2013-05-12 at 21:27

  5. deja, kadangi tai “nekomercinis” alus, tai kaune gurmanai bus diskriminuojami,nes lageris parsiduoda geriau. jei atsidarys Kaune spunka- to gerio tikrai bus.

    tomas

    2013-05-14 at 23:00

  6. Meldžiuosi, kad Humulupu nedingtų iš eterio… Jis privalo būti. Žmonėms tikrai patiks, tik reikia laiko…Lietuvišką Ekstrą išmušti iš smegenėlių ne taip paprasta. Man asmeniškai šis alus iš naujo atvėrė akis ir aš vėl nuoširdžiai didžiuojuosi šiuo lietuvšiku produktu. Labai didelis ir žmogiškas AČIŪ visai Curva Piscis komandai!

    Mindaugas (Kryžius)

    2013-06-29 at 15:53


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: