Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu
Written by Modestas
2013-05-23 12:54
Įrašyta kategorijoj Aludarių taurė, Aš ten buvau, Pokalbiai, Susitikimai, Įdomu
Tagged with Alaus namai, Aludarių taurė 2013, Atviras alaus
Subscribe to comments with RSS.
Minvė apie Ragaujam Biržų alų | |
Minvė apie Vakarėlių alus | |
Kastytis apie Trauktinė? Trauktinė! | |
ramtyns apie Išvirk belgą/-ę | |
Modestas apie Išvirk belgą/-ę |
Ačiū už reportažą, kaip visad išsamiai Modestai. Gera istorija iš traukinio:)
Kalbant apie konkursą, ir sveikinant tiek organizatorius tiek laimėtojus, labai pritariau daugeliui tavo išsakytų kritinių minčių (klausimas apie sugedusio alaus vertinimą net neturėtų kilti). Tai jau ne pirmas konkursas, ir jo kokybė turėtų gerėti o ne prastėti. Žinoma, didelis skaičius alaus ir teisėjų gali sudaryti įspūdį, kad jis gerėja, tačiau kiek man teko pastebėti, į degustavimus ir vertinimus žiūrime dar pro pirštus. O gal reiktų sakyt, tenka tenkintis tuo ką turime?
Manau, kad tikrame konkurse viskas svarbu, jei norime kad jį rimtai priimtume ne tik mes patys, bet ir likusi tikslinė auditorija, kad tai nebūtų eilinis apsidėliojimas medaliai, o neštų papildomą vertę. Pats renginyje nedalyvavau, bet iš aprašymo ir iš Gyčio atsakymų susidaro skubos įspūdis – maždaug, chebra, davai greičiau čia viską, nu paragaujam, medalius padalijam ir einam švęst:)
Beje, viena diena yra per mažai su mažu kiekiu teisėjų. Abejoju, kad teisėjas gali adekvačiai įvertinti daugiau nei 10 egzempliorių alaus per dieną.
Šiaip ar taip, šaunuoliai chebra kad suorganizavot, ir mintis apie teisėjų kvalifikacijos kėlimą yra superinė, tikiuosi, kad ir į kitus renginio aspektus ateityje žvelgsite taip pat profesionaliaus!
ramtyns
2013-05-23 at 15:43
Dėkui. Su malonumu perskaičiau tekstą.
kazys
2013-05-23 at 19:48
Visame tekste, kuris be galo trumpas ir glaustas, pamiršau paminėti du dalykus. Pirma, teisėjaujant labai praverstų baltas popieriaus lapas. Jis būtų naudojamas alaus išvaizdai vertinti. Padedi taurę ant balto lapo ir viskas aišku. Antras dalykas, ko labai norėtųsi, tai, kad tarp teisėjų ir aplamai renginyje, būtų daugiau moterų. Gal tai ir ne jų reikalas, bet vien pernai metais buvusi Žilvino antroji pusė jau davė daug. Norit nenorit, bet sutikit, kad moters buvimas komisijoje ar kažkur šalia priverčia mus pasitempti ir suteikia renginiui tinkamą tonusą 🙂
Modestas
2013-05-23 at 23:53
Na čia gal ir ne esmė, bet skiltyje “Pirmasis pokalbis su Gyčiu“ paskutinėje pastraipoje minimas Audrius Vyžys (ten atitinkamai Audrių Vyžį), tad norėčiau pataisyti, jog tai iš tikrųjų yra Audrius Vidžys (tad turėtų būti Audrių Vidžį) 🙂
Vaida
2013-05-24 at 23:57
@Vaida
Taip, turi būti Vidžys. Aš taip ir sakiau, tik turbūt artikuliuoju blogai. Audrius Vidžys, “Alaus namų“ savininkas.
Modestai, ačiū už pastabas. Visos jos teisingos. Mes ir patys matėme, ir kiti panašius dalykus sakė. Viskam nebeužteko dėmesio, ypač dienos pabaigoje. Kitais metais atkreipsime į tai dėmesį.
Nors ir sakiau, kad vienos dienos formatas pasiteisino, matau ir tokio formato trūkumus. Svarstysime ar neverta grįžti prie dviejų formato. O visa kita tai šioks toks mūsų brokas, reikia tiesiog ištaisyti.
Ačiū tau už teisėjavimą, apžvalgą, pastabas ir fotografijas. Laukiame kitų metų Aludarių taurėje, kuri įvyks antrąjį gegužės savaitgalį (05.10-.11) (arba tik šeštadienį, jeigu bus pasilikta prie vienos dienos formato).
Gytis
2013-05-27 at 16:13
[…] interviu su finalininkais G. Volku, R. Stankevičiumi, V. Čičeliu. Apžvalgas parašė ir Modestas bei […]
Scenos apžvalga ir interneto purslai - 2013-05-30 | Tikras Alus
2013-05-30 at 11:30
[…] Aludarių taurė 2013 […]
Aludarių taurė 2014 | Modesto blogas apie kolekcijas ir alų
2014-05-26 at 10:04