Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Alaus darykla be alaus?

with 5 comments

Iki šiol alaus darykla-restoranas Bravaria buvo savotiška vieta, tačiau visada turėjo savo alaus. Nepamainomas 4 rūšis: premium, baltą, su medumi ir ajerų. Ir taip buvo nuo senų senovės. Nepasakosiu dabar apie kituose miestuose įsikūrusias (o gal ir ne?) Bravaria’as, apsistokime ties Vilniumi ir Kaunu. Nes taip nurodyta jų internetiniame puslapyje. Nes taip pasiskirstę facebook’e.

IMAG0643Šią vasarą šie restoranai buvo linkę paeksperimentuoti. Viskas labai gražu, alaus darykla lyg ir bando kažką naujo, kažkur link juda. Sveikintina. Bet vat sužinoti apie jų eksperimentus galima tik atsitiktinai. Vienas iš tokių pavyzdžių buvo Juodalksnio dūmo alus arba Aliaskos porteris.

Visai atsitiktinai užmatytas ir paragautas bei palikęs labai gerą įspūdį. Nešvarios, beveik juodos spalvos, silpnai putojantis ir kvape mažai ką turintis alus atsiskleidė tik paragavus. Skonyje labai smagiai žaidė medžio poskoniai, kurie persipynė su salykliškumu. Nei kokia proga išvirtas, nei kokios kitokios informacijos apie šį alų išklausti nepavyko. Jis tiesiog buvo ir jo po to nebebuvo. Šis eksperimentas buvo Kaune įsikūrusios daryklos darbas.

IMAG0752Kitas eksperimentas nuskambėjo kiek garsiau, bet tik tiems kas seka lietuviškus internetus apie alų. Nes tai buvo bendras darbas atvirasalus.lt aludarių ir tos pačios Bravaria daryklos. Tik šį kart veiksmas vyko Vilniuje. Tiesa dėl atvirasalus.lt ir šio alaus suplakimo į vieną krūvą teisingumo nežinau. Sakykim taip, namudiniai aludariai susitarė su komercine darykla ir išvirė alaus pagal pačių sukurtą receptą. Visą tą dalyką pavadino Licorne. Pagamino kiek mėgėjiškai atrodančius plakatus su alaus taurėmis pripiltomis alaus ir užvarvolintu logotipu bei prikabino jų restorane. Dar ant kiekvieno stalo buvo info apie naujieną restorane. Užsisakau. Atneša citrina nukabinėtoje taurėje. Aš visada pagalvoju, o neturėtų barmenas atsiklausti ar reikia citrinos užsisakius alaus? Na nesvarbu. Alus tamsiai oranžinės spalvos su tiršta puta ant viršaus. Ragaujant nepaliko alus nieko. Jokio įspūdžio. Ragauti dar, tikrai nesinori. Pasukiojau pasukiojau tuščią taurę ir nesupratau kodėl alus keliais litais brangesnis, nei standartinis Bravaria alus. Neradau aš jame ir išskirtinumo. O juk, atrodo, jis turėtų būti.

Atrodytų viskas juda Bravaria alaus daryklose-restoranuose nusistovėjusia vaga. Keturios rūšys alaus, nesibaigianti akcija karkai, karts nuo karto paeksperimentuojama ir visi laimingi. Bet tai berods bus tik praeitis. Kauno Bravaria’oje nebeliko Ajerų, Balto ir su medumi. Galima dar paragauti tik Premium. Dar jei norite, gali pasiūlyti Švyturio ekstra ir Kanapinio. Ir, kad alus vėl grįš, tikėtis nereikėtų. Į natūraliai iškilusį klausimą kodėl, buvo atsakyta trumpai – nepasiteisino.  Kokia situacija Vilniaus Bravaria’oje nežinau. Bet į Kauno Bravaria nebėra ko važiuoti…

Apie Bravaria alų

Apie Bravaria Kaunas daryklą

Written by Modestas

2013-09-14 20:56

5 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. Na nors pesimistiška gaida, bet smagu, kad bloge atsirado naujas straipsnis. Tikimės ateityje jie dažniau pasirodis ir supažindins mus su alaus naujovėmis ir degustacijomis.

    Donatas Stanionis

    2013-09-14 at 22:24

  2. gal neteisingas mano pastebejimas,bet lyg ir firminiu ,savo daryklos,tauriu/bokalu Bravaria jau nebeturi…Pilsto i paprastus ,arba kalnapilinius…

    Kastytis

    2013-09-15 at 19:15

    • visais laikais pilstė į paprastus ar dar ten kokius. O pardavimui turi ir savo firminių

      Modestas

      2013-09-16 at 14:07

  3. Licorne buvo kvietinis alus su prieskoniais: kalendra, imbieru ir apelsino žievelėm. O skonį ir išskirtinumą spėju nuduobė ta citrina. Licorne kiek žinau buvo du virimai – antras virimas darytas švelnesnis. “alaus kolonėlėj“ jį irgi turėjom ir tikrai skyrėsi nuo kitų kvietinių. O kad dėl Bravarijos – tai Vilniuj jie “Gėrimų išparduotuves“ pertvarkė į pilstuškes ar pusiau pilstuškes, pavadinos “Gurmanų gėrimai“ 😀 ir plakatuose bent jau kabo visos keturios jų rūšys.

    Alaus kolonėlė

    2013-10-05 at 12:14

  4. Kai yra didelis tinklas, kiek teko pastebėti, kokybė anksčiau ar vėliau nukenčia. Noras plėstis, auginti pelną tampa svarbiausias. Galiausiai nusiviliama, o net ir sumažėjusi litu ar dviem kaina nebevilioja.

    Lauris

    2013-11-29 at 11:50


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: