Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Black & White

with 10 comments

Rašant apie alų karts nuo karto savo elektroninio pašto dėžutėje gali rasti laiškų su kvietimu į alaus pristatymo renginį arba su prašymu nurodyti adresą siuntinuko atsiuntimui. Dažniausiai tuo užsiima aludarių nusamdytos marketingo firmos. Tai daro profesionaliai, dalykiškai. Tačiau atsiranda ir saviveiklininkai, kurių veiksmai, spėju, nelabai su kuo derinti. Gaunu aš štai tokį laišką:

Jums rašo Andrius iš „Vilniaus alaus“ kadangi tiek Jus, tiek mes mėgstame linksmai išgerti ir pakalbėti apie alų. Nepaslaptis, kad „Vilniausalus“ išleido tamsų kvietinį alų.
Ką Jus manote apie šį alų? Ar este ragavę? Gal norėtumėte išbandyti?
Lauksiu Jūsų atsakymo.

O naujas Vilniaus alaus kvietinis tamsus buvo pasirodęs va tik tik. Nei jo buvo galima rasti parduotuvėse, nei kažkur kitur. Tai ir nuomonės susidaryti buvo neįmanoma. Atrašau, kad teko matyti tik FB žinutę apie naują alų ir ragauti neteko. Sekantis laiškas ateina su dar mažiau logikos: “Mes jus galime pavaišinti”. Ir ką į tokį pasiūlymą atsakyti? Taip ir parašau: “Vaišinkite”. Toliau atskrieja klausimas kaip čia su manim galima susitikti ir viską perduoti. Atrašau kur kas kaip. Po šio mano parašymo gaunu laišką, kuriame atsiskleidžia tikrasis vaišinimo tikslas:

Tai tikiuosi Jūsų įvertinimas matysis ir Jūsų tinklaraštyje.

Jeigu Jums nebūtu sunku nuvykti iki mūsų firminės krautuvės Lukšio g. 70, Kaunas (PC NORFA) ir ten Jus galėsite atsiimti lauknešėlį. Ar tiktų toks variantas?

Parašau, kad tiktų. Nuvažiuoju į sutartą vietą, prisistatau vardu. Pardavėja žiūri į mane ir nesupranta kodėl aš pasisveikinęs sakau jai savo vardą. Tada užklausiu dėl tamsaus kvietinio. Čia jau į mane pažvelgia kažką žinančios akys. O, sakykit, kodėl aš jums turiu duoti alų? – klausia manęs pardavėja. Ir aš turėjau aiškintis, kodėl čia man turi duoti, kas aš toks ir panašiai. Tik viską papasakojus pardavėja iš po prekystalio paduoda butelius su alumi. Parsivežu juos namo, numetu ir pamirštu kuriam laikui. Ragauti taip gautą alų kažkaip nesinori.

Praėjus kelioms savaitėms gaunu dar vieną laišką:

Laba diena, Modestai,

Tikriausiai jau ragavote mūsų  kvietinį tamsų alų. Bent jau parduotuvės darbuotojos informavo, kad buvote atsiimti lauknešėlio. Bet dar negavome jokio atsakymo apie šį produktą.

Nežinau ar čia dar prašymas ar jau reikalavimas parašyti apie alų…

IMG_7615

Vilniaus alaus Tamsusis kvietinis 5,8%

Alus taurėje atrodo nekaip. Norisi švaresnės, gražesnės spalvos, o gauname rudą, nešvarią spalvą. Putoja stambiai, matosi, kad alus užsigazavęs. Kvape taip pat nieko teigiamo rasti nepavyko. Skonis sunkus. Jei tai alus išleistas pavasarį ir dar jis kvietinis, tai pagal nutylėjimą jis skirtas pavasario-vasaros laikotarpiui. Tokiam laikotarpiui skirtame aluje ieškai lengvumo, gaivos. Nors iš kitos pusės jei tai alus skirtas ne tam, tuomet ir šiaip neaišku kam alus skirtas. Atrodo taip. Paimtas paprastas Vilniaus alaus tamsus alus ir dadėta kvietinio salyklo. Tokio nesubalansuoto ir sunkiai besigeriančio alaus dar reikėtų paieškoti mūsų parduotuvių lentynose. Ir dar. Aš tamsų kvietinį įsivaizduoju lengvesnį ir laipsniais. Čia tie 5,8% bado akis. Tokio sunkumo alui keliu daug didesnius reikalavimus nei pavyzdžiui kokiam su 4,2% ar 4,5%.

Taigi nei Kauno alui nei Vilniaus alui tamsų kvietinį išvirti nepavyko, kas bandys sekantis?

Visai kitoks bendravimas buvo iš Kalnapilio pusės, kuomet jie pristatinėjo savo naująjį kvietinuką – White Select.

Trumpame, bet informatyviame laiške buvo nurodyta kas kaip dėl ko ir kada. Jokių klausimų daugiau nekilo. Deja, sudalyvauti negalėjau, bet buvo kas sudalyvavo ir aprašė (apfotkino).

IMG_7614

Kalnapilis White Select 5,0%

Pilant alų į taurę, alus pasipuošia puikia balta, kremine puta, kuri laikosi tiek kiek reikia. Alus taurėje vos drumstas, permatomas, gražios gelsvos spalvos.

Alus geriasi labai lengvai, bet skonis ne tuščias. Daugiausia pirmuose gurkšniuose jaučiasi alaus salykliškumas, vėliau, išlenda prieskoniai ir galų gale apynio kartumas. Puikiai viskas šitam aluje dera ir kaip pristatytas vasaros sezonui, jis jam labai tiks. Gaivina, lengvai geriasi. Tai ko reikia.

Reklama

Written by Modestas

2014-05-17 at 07:54

10 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tamsus kvietinis yra sunkus žanras, nesistebiu, kad beveik niekam nepavyksta.

    Tavo istorija man priminė, kaip Vilniaus alus mane ir Regį pasikvietė šito alaus padegustuoti. Sako atvarykite 18 val., jeigu neklystu. Tiek aš, tiek ir jis dar kažkokių reikalų vėliau turėjome. Per mane kontaktas ėjo, tai sakau, kad jeigu 18 val, tai negerai, nes reikės po 30 min varyti, o dėl pusvalandžio per visą miestą važiuoti nesinori. Sutarėm 17:30. Atvarėm net prieš pusę kelios minutės – nėra Vilniaus alaus atstovų. Buvo noras dingti po kokių 10 min laukimo, bet nusprendėme sulaukti, jeigu jau atvažiavome. Pirmasis jų atvarė apie 18 val, o kiti dar po 15 min.

    Dėl White Select pritariu – tikrai geras alus.

    Gytis

    2014-05-17 at 11:18

    • Man visi tie pasiūlymai (“oi bet čia tikrai ne koks kyšis, mes šiaip jums duodame, tik paskui parašykit, gerai?”) kišimai į panosę įtartini, todėl visada atsisakau (vienintelį ir paskutinį kartą su TAD kolektyvu priėmėm Kalnapilio Rudajį elį). Kišenė ne kiaura, jei pasirodys įdomu, galėsiu ir pats nusipirkti. Nenoriu, kad tais pakištukais mano nuomonę apie alų gadintų:)

      O elgesys, aprašytas aukščiau, rodo, kad minėti atstovai dar ir neturi elementaraus supratimo, kas yra mandagumas ir pagarba kitam.

      ramtyns

      2014-05-17 at 13:02

      • Šitoje vietoje aš nesutinku 🙂 Tikiuosi bus taip (kažkada), kad visas naujausias alus pateks pirmiausia blogeriams ir kitiems panašiems veikėjams į rankas, o tik po to atsidurs prekybos vietose

        Modestas

        2014-05-21 at 11:48

        • Smagu, kad mūsų nuomonės skiriasi, diskusijos vardan, būtų gal neblogai jei kontraargumentuotum kodėl nesutinki;)

          ramtyns

          2014-05-21 at 17:08

          • Pirma, tai man nuomonės apie alų, dovana tai ar ne dovana, nekaitalioja. Man smagu vienam iš pirmųjų paragauti naujienas ir apie jas pranešti, kol dar nepaleista įvedimo į rinką reklaminė kampanija. Gan kvailai aš pats sau kartais atrodau, važinėdamas į kelias parduotuves ir ieškodamas ar jau atsirado lentynose viena ar kita naujiena. O pavyzdžiui Dundulio Raudonojo Elio aš taip Kaune ir neradau nusipirkti… Dar kelios naujienos, kurios netrukus bus aprašytos pateko pas mane tik tariantis su žmonėmis kurie gyvena Panevėžyje, Biržuose, nes kitaip to negausi, neparagausi, neparašysi.
            Aišku, iš kitos pusės, visa tai atrodo kvaila. Noras gauti pirmam. Kitiems gali pasirodyti, kad ir už dyką. Nenoriu nei aš nei kiti gauti už dyką. Va ir dabar pašto dėžėj kvietimas į naujo alaus pristatymą. Ir nors tik paklausiau ar būsiu įleistas su antra puse, atsakymas buvo, kad nesitikėčiau alaus ir užkandžių už dyką.
            Mes domimės, rašom apie tą alų, mūsų čia saujelė tėra ir mes atrodom kitiems kaip chalefčikai. Tas erzina.
            Nuklydau jau į lankas… Apibendrinant ir kontraargumentuojant, tai mes visi rašantys esam tokie mažiukai, bet skaito mus koncentratas ir laukiantys naujienų, tad per mus turėtų pereiti tos naujienos naujausiai 🙂 O naujienomis pasirūpinti geriausiai gali tik pats gamintojas. Ir nebūtinai pristatydamas butelį į namus. Man užtektų ir žinutės, kad ten ir ten jau yra.

            Modestas

            2014-05-22 at 10:39

            • Kaip ir sakiau, puiku kad mes turim skirtingas nuomones.

              Iš tavo atsakymo tik smarkiai ginčyčiau vieną dalį – “mes mažučiai, ciuciuciu”. Galiu tau užtikrintai pasakyti, kad nifiga ne mažučiai, ir visi darom stiprų poveikį alaus scenai, jos kokybei, mažiesiems ir didiesiems bravorams. Taip pat esame tikrieji Lietuvos alaus kultūros ambasadoriai – ne šiaip sau tai į mus pirmiausia kreipiasi užsienio žurnalistai, aludariai ir šiaip alaus entuziastai. Pvz. čia Singapūre, vietinio bravoro atstovas paprašė padaryti pranešimą apie Lietuvos tikro alaus kultūrą per vietinių entuzastų susitikimą. Už kelių dienų čia bus didelis alaus festivalis (Beer Asia), iš kurio paprašiau akreditacijos. Kaip manai, apie ką aš ten visiems pasakosiu, ir ką žinos to festivalio lankytojai po to apie mūsų alaus sceną;)

              Taip kad nereikia susimenkinti. Bet ir susireikšminti nereikia – labiau reikia, tai daugiau ir plačiau rašyti, būti aktyviems ir įsitraukti. Va AlusAlus, Atviras alus ir BeerGeek, Dundulis dabar judina ir nepalieka scenos, šaunuoliai. Aš pats kiek apleidau rašymą, bet kaip matai iš aukščiau, ne visai užmigau;)

              ramtyns

              2014-05-22 at 15:21

              • matai, aš rašydamas niekada nepamirštu savo pirminės idėjos. Kad šis blogas yra asmeninė užrašų knygutė, tam, kad nepamiršti, tam, kad būtų, esant reikalui, kur pažiūrėti. Ir antra, turinys išskirtinai mano. Yra vienas, gal du per visus 300 įrašų vertalas iš interneto ir viskas. Tai kai tokios idėjos laikausi, tuomet vadinti savo užrašų knygutę daugiau nei mažučiuku neišeina. O dar, kad kažkas kažką judina krutina ar nulemia, tai išvis 🙂 Aišku, čia su geru šaukštu sarkazmo, bet vis vien 🙂

                Modestas

                2014-05-23 at 09:12

            • Ką dar norėjau pasakyti… kad tavo Modestai indėlis taip pat nemažas, net jei tu taip nemanai.

              ramtyns

              2014-05-22 at 15:22

  2. Bukime realistais.
    Visi mes (namu aludariai) turime savo darbus,seimas,zmonas(prie seimos):), kazkas dar dalyvauja visuomenineje veikloje ir t.t.
    Patikekite manim, laiko viskam tikrai neuztenka.
    Tikrai saunu, kad kazkas randa laiko aprasyti visas naujienas. Tokiems entuziastams mes turetume tik padekoti, uz pastangas skleidziant naujienas alaus pasaulyje.

    puaka

    2014-05-23 at 02:35

    • Taip, savas laikas yra svarbu šitam reikale. Nesirašo man greitai ir prisėdęs užtrunku nemažai, kol paspaudžių knopkę “Post”. Kita vertus alusalus.lt padarė tai, ko man nesigavo. Sujungė kelis rašančius į vieną krūvą. Jiems ten viskas istoriškai natūraliai sukrito. Aš kalbinau kelis žmones prisijungti prie manęs ir išplėsti šitą blogą. Tačiau, tie kuriuos norėjau matyti rašančius, patys savęs rašančiojo pozicijoje nematė

      Modestas

      2014-05-23 at 09:16


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: