Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Alyno Šventinis

with 6 comments

Šventės praėjo, pakalbėkime apie šventes. Prieš kelis metus pasirodę keli Kalėdinio alaus pavyzdžiai buvo išimtis, o ne taisyklė. Šiais metais net Švyturys nebesivargino savo Adler Bock pagardinti prieskoniais ar Vilniaus alus papuošti savo tamsų su prieskoniais alaus butelio kaklelį. Vieninteliai aludariai iš Paliūniškio, Su Puta, laikėsi savo pradėtos linijos ir išleido Kalėdinį alų.

Taigi, išpilstyti alų į didesnius butelius ar papuošti juos kalėdinėmis etiketėmis aludariams pasirodė bergždžias reikalas. Vis vien niekas alaus nedovanoja, o jei dovanoja, tai rinkinius, į kuriuos mieliau įtraukia importinio, “įdomesnio” alaus butelius.

Visada būna, kad kai visi nuleidžia rankas, kažkas susipranta tas rankas pasiraitoti ir minimaliom sąnaudom Kalėdoms kažką pasiūlyti savo klientams. Alynas ne tik papuošė savo etiketes raudona kepure, bet ir pagal užsakymą viename iš bravorų išvirė Alyno Šventinį alų.

alynos sventinisAlyno Šventinis 5,6% | Sesijinis Elis 

Alus, kuris pataikė tiesiai į dešimtuką. Jei manęs kas paklaustų kas yra sesijinis alus, pagaliau turėčiau ką atsakyti. Niekas aluje neužkliūna. Spalva puiki, puta taip pat. Aromatas yra! Labai retai kažką gaunasi įkvėpti tradiciniuose Lietuvos aluose (žinau, kad taip negalima rašyti, bet čia kitas žodis būtų ne tai ką aš norėjau parašyti). Puikiai jaučiasi salyklas su persipynusiais vaisiniais aromatais.

Skonis vėl gi be priekaištų. Noriai geriamas alus yra pirma skanus ir jo norisi dar. Puikiai išlenda salykliškumas ir šiek tiek saldumo. Bet jis užmaskuotas, įpintas taip gerai, kad tai tampa puikus bonusas, o ne viską gadinančiu dalyku. Ragaujant peršaši tik viena mintis: gal mums nereikia eksperimentų ar kažko “vau”? Gal užtenka tiesiog gero alaus, kurį norisi gerti?

Alynas ankščiau buvo vieta (man) kurioje alus brangus ir ten šiaip nesąmonė. Dabar tai vieta, kurioje atsiradus įdirbiui, skiriamas dėmesys smulkmenoms. Vien ant etiketės atsiradusi rekomendacija gerti alų rūsio temperatūros atrodo geniali. Juk visi aludariai nurodo laipsnius, o kas iš jų? Nežinau nė vieno, kuris prieš gerdamas alų merktų termometrą į alų ir lauktų reikiamos skalės rodmens.

Paprastume genialumas.

Advertisements

Written by Modestas

2015-01-20 at 12:22

Įrašyta kategorijoj Alus, Lietuva, Ragaujam

Tagged with , ,

6 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nepažįsti tada Gedimino (GIN) blogerio, jis dažnai nešiojasi termometrą 🙂

    Zalvarinis

    2015-01-20 at 12:41

    • Tai išimtis, o ne taisyklė 🙂

      Modestas

      2015-01-20 at 12:47

    • Jau norėjau komentuoti dėl termometro, bet Žalvarinis pakomentavo 🙂 Laipsniais yra paprasčiau, nes rūsio temperatūra kažką sako tik žinantiems, o jei nežinai, reikia gūglint, kiek tai yra laipsnių.

      Alus man irgi patiko, nepaisant to, kad pažintį pradėjau nuo dviejų surūgusių butelių, paskui be problemų pakeitė į gerus. Manau labai tinkamas supažindininui, kas yra elis, nes Gubernijos dėka dabar daug žmonių galvoja, kad elis turi būti tamsus.

      GiN

      2015-01-21 at 17:00

  2. gamintojo neišsiaiškinai ar specialiai nereklamuoji?

    Povilas Mikalajunas

    2015-01-20 at 16:53

  3. Net nesiaiškinau

    Modestas

    2015-01-20 at 22:51

  4. Dundulis širvena cooperation su Simonas.

    vajezus

    2015-01-22 at 12:20


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: