Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Kilkim žaibu

with 4 comments

Kilkim zaibuFestivalių kultūra Lietuvoje išgyvena aukso amžių. Jų rengiama daug ir jie būna pilni žmonių. Šie renginiai tapo traukos vietomis vasaros metu. Kuomet panašių renginių daugėja, organizatoriai ieško kaip būti išskirtiniais. Vienas mažas būdas išskirtinumo link pasiūlyti lankytojams festivalio alaus. Vieni iš pirmųjų tai padarė Mėnuo Juodaragis rengėjai. Jų festivaliui alus verdamas jau eilę metų, o aš taip ir nesugebu jo paragauti. Arba nerandu pirkti, arba perlaikau šaldytuve.

Dundulis tęsia tradicijas ir festivalio Kilkim Žaibu rengėjų bei aludarių bendras kūrinys – Kilkim Žaibu 5% gintarinis elis pasirodė festivalyje, o vėliau ir prekybos vietose.

Pirkau aš jį pilstomą tik jam pasirodžius prekyboje, kad gauti tokį, kokį gavo žmonės festivalio metu. Man pasirodė, kad taip bus arčiau teisybės, nei išpilstytas į butelius ir kažkiek pastovėjęs. Alus taurėje puikios šviesiai rudos spalvos. Putoja labai negausiai, bet ji laikosi garbingai. Šio alaus paragavau, atitraukiau taurę nuo savęs beveik per ištiestą ranką, žiūrėjau į alų taurėje, o galvoje tik viena mintis – geeeras. Dundulio aludariai eilinį kartą patvirtino paprastą dalyką – visas genialumas paprastume. Alus salstelėjęs, bet ne tiesiogiai, kartumo jame tiek kiek reikia ir jo norisi dar. Alus, kuris puikiai atitinka festivalio dvasią. Būtent tokį alų norisi gurkšnoti bendraujant ir klausantis muzikos.

dejavu dundulisJei jau prakalbau apie Dundulį, reikia paminėti ir dar vieną jų alų. Žmonės, skaitantys blogą vis man užsimena, kad jo reikia paragauti, kad tai geriausias kvietinis Lietuvoje. O aš vis rašau, kad gero kvietinio Lietuvoje nėra arba aš jo nerandu. Dundulio deJAVU 5% aš ragavau ir ne kartą. Bet perskaitęs BreadandBeer.lt įrašą apie kvietinius, kur jie paragavo 11 Lietuvoje verdamo kvietinio alaus rūšių ir juos sureitingavę į pirmą vietą iškėlė mano minėtą deJAVU, ryžausi dar vienam ragavimui.

Sutikite, alus neišvaizdus. O visa kita jis turi. Vaisiai, bananai ir visi kiti reikalai yra, bet jie nekabina. Tu ragauji, tau viskas lyg ir tinka, bet purtai galvą ir galvoji, kad galima ir geriau. Juo labiau, kad tai geriausias kvietinis Lietuvoje, tikrai neišdrįsčiau sakyti.

Advertisements

Written by Modestas

2015-07-28 at 10:37

Įrašyta kategorijoj Alus, Lietuva, Ragaujam

Tagged with , , , ,

4 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. Kai pirmą kartą vertinome pasirodė neblogas, bet neišskirtinis kvietinis. Ar tai galėtų būti geriausias kvietinis Lietuvoje, abejojome. Antrą kartą paragavus jausmas tas pats, kaip ir viskas gerai, bet kažko trūksta.
    Akloje degustacijoje sudedi pliusus/minusus (išvaizda turbūt turi daugiausia trūkumų), surašai balus ir jis lieka pirmas.

    beardandbowtie

    2015-07-28 at 12:36

  2. Modestai, sakai gero lietuviško kvietinio alaus nėra.. O koks tavo nuomone geras užsienietiškas kvietinis alus, kurį galėčiau įsigyti parduotuvėje? Norėčiau paragauti..

    Ramūnas

    2016-01-21 at 11:38

    • Aš su tuo kvietiniu ir vis rutuliojama tema kažkaip pats įvariau save į kampą. Vakar vakare atsikimšau Vilniaus alaus kvietinį ir jis man pasirodė visai geriamas, nors įsiminęs buvo kaip labai negeras cinamono perkrautas pavyzdys.
      Su rekomendacijomis irgi žinai kaip būna. Susidarai išankstinę nuomonę, bet gal galėtum surizikuoti paragauti klasikos: La Trappe Witte

      Modestas

      2016-01-21 at 12:02

    • Kaip ir ne manęs klausia, net įkišiu savo trigrašį – iš mažiau žinomų man labai patiko šitas (pirkau “Norfoje”):

      http://www.bayreuther-bio-brauer.de/bewusst_besser_5.html

      Na ir “Sierra Nevada” kvietinis geras (GAPe yra), bet aišku brangus:

      http://www.sierranevada.com/beer/year-round/kellerweis

      Dadis

      2016-01-21 at 18:53


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: