Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Apie naują alų, bet ne apie naują alų

with 4 comments

vysniu kriekAlaus rinkoje, kaip ir bet kur kitur, yra mados, tendencijos ir tai kas populiaru tai dienai. Jau ne kartą esam matę tokius dalykus kaip visi aludariai masiškai pristatinėjo kaimišką gyvą alų ir panašiai. Šiomis dienomis populiarus vyšninis alus. Buvo Vilkmergė su savo Kriek, po to sekė Kauno alus su vyšniniu. Na ir iš paskos (kaip beveik visada) Volfas su savo Vyšnių Kriek 4%.

Apie tokį alų, kurio net alumi nelabai pavadinsi nėra ką rašyti, nes ir parašyti ne apie tai noriu. Spalva alaus baisi, dirbtinė, nors nuotraukoje to ir nesimato. Skonis išėjęs ir likę tik kažkas tarp vyšnių sulčių ir pigaus kokteilinio gėrimo su laipsniais.

Kaip jau ir sakiau, ne apie tai. Man daugiau įdomiau reakcijos, kurių susilaukia vieni ar kiti aludarių veiksmai. Daug diskusijų sukėlė pasirodęs Vilkmergės Kriek. Kad tai ne Kriek, kad taip negalima, kad apgaudinėjamas vartotojas. Pasirodžius Kauno vyšniniam reakcijų jokių, tik kad skanus ir panašiai. Pasirodžius Volfo Kriek reakcijų išvis jokių. Netgi kopijavimo-plagijavimo klausimas nekeliamas.

Visai kitaip pasirodžius Volfo kūriniui Brandintas ąžuolu. Jis imtas lyginti su 20 statinių kuriuos buvo išleidęs Švyturys. Bet niekas nepamini, kad tuomet kai pasirodė 20 statinių rinkoje jau buvo Vilniaus alaus 13 statinių alus. Bet atvirkščią reikalą paminėti nepamiršta. Kalbu apie Vilniaus alaus  Mažo alaus cecho Jūros kranto, Laužo liepsnos alų, kuriuo bandoma ne nukopijuoti, o pašiepti  Švyturio Raudonų plytų dirbtuvių tokius alaus pavadinimus kaip Ungurio kojos ar Bėganti kopa. Ir visa tai vyksta kovos su patyčiomis fone.

Nors žiniasklaidoje puolamas tik Volfas su savo kopijavimu, tai atrodo gan keistai, kai visi kiti nuo Volfo nukopijavo pintą alaus ir kaip susitarę siūlo už tiek pat nusipirkti daugiau ir būti visa galva aukščiau.

brandintas azuoluKai viskas taip persipynę, supranti, kad kontrolės nėra jokios, nes kažko uždraudimas sukurtų precendentą ir reikėtų pervadinti veik visus alaus rūšių pavadinimus.

Grįžkime prie vienos paskutiniųjų Volfo “kopijų” – Brandintas Ąžuolu 6,0%

Daug atsiliepimų teko perskaityti, tačiau lieka viena nenuginčijama tiesa – bent jau dėl kainos prie šio alaus negali prikibti. Alaus su dėžute kaina nesiekia nei 2 eurų. Tačiau čia kyla kitas klausimas. Alus prieinamas beveik visur, jo pilna didžiuosiuose prekybos centruose, tai kiek tada tų burbono statinių jie turėjo ir kokio jos dydžio buvo.

Alus nuostabiai atrodo taurėje. Skaisti geltona spalva tiesiog šviečia. Skonis lengvas, alus geriasi lengvai. Poskonyje išlenda viskis. Vis atrodo, kad geri viskį su ledukais, bet ledukų per daug, o viskio per mažai. Tokį alų gali pavadinti įdomiu, geru, skaniu ir dar visokiu kitokiu, bet nepavadinsi tai klasika ar, kad tai brandus alus.

Written by Modestas

2015-11-23 at 08:00

Įrašyta kategorijoj Alus, Lietuva, Ragaujam

Tagged with ,

4 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tavo palyginimo 13 statinių su 20 statinių nelabai supratau. Volfą tik pašiepė, kad bandė kopijuot 20 statinių marketingą ir skonį, o išėjo šnipštas. Beje, pamiršai paminėt dar bandė ir Vilkmergė kopijuot išleisdama savo Grand Cru.
    O Mesiter Kriek dar gražiai aprašei🙂 Man neišėjo taip gražiai susiturėt…

    zalvarinis

    2015-11-23 at 09:15

    • 13 statinių ir 20 statinių tik dėl vienodų pavadinimų, o ir visus atvejus suminėti daug laiko reikėtų

      Modestas

      2015-11-23 at 09:28

  2. Vyrai, iš kur ištraukėte, kad Volfo Brandintas Ąžuolu buvo brandintas statinėse? Juk niekas to ir nerašo. Rašo, kad brandintas su ažuolu (iš statinių, kuriose buvo viskis): žr.: http://www.volfasengelman.lt/bravoras/lt/produktai/alus/
    Alaus technologijos juk būna įvairios, galima brandinant į talpyklą statinės medienos įdėti…

    Raf

    2015-11-29 at 20:59

    • Pagal nutylėjimą pagalvota ir nesigilinta kas ten kaip su technologija

      Modestas

      2015-12-19 at 11:59


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: