Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Siledos bardakas

with 2 comments

Gurmans ChokolateLapkričio pradžioje ragavau Gurmans alų, spjaudžiausi, keiksnojau ir sakiau, kad daugiau niekada. Bet tik tie patys išsileidžia alų pavadinimu Velnio kraujas, paleidžia naują taurę ir aš vėl lipu ant to pačio grėblio.

Nežinau kaip kituose miestuose, bet Kaune naujai atidaromose prekybos centruose įsikurdinėja Alaus meistrai. Ten pirkau ir pirmus Gurmans alaus pavyzdžius. Jokio įspūdžio tos vietos nepaliko. Atėjau, pamačiau, pamiršau. Bet kai aš skaičiavau Sakiškių alaus rūšis ir sakiau, kad jų tempas yra nerealus, ėmė lysti informacija, kad Alaus pirkliuose galima ne ką mažiau naujienų nusipirkti.

Visos naujienos pilstomos. Kadangi jų daug, kad visas paragauti gali tekti apvažiuoti ir ne vieną parduotuvę. Nes tai neturi, tai neatvežė, tai pasibaigė, tai bačka brokuota pasitaikė, pajungt negali. Ir kiek ten ko iš tikro išvirta jau reikia spėlioti. Štai ant etiketės, kurią klijuoja Raudondvario plente įsikūrusi pilstykla, galima suskaičiuoti 12 išvardintų alaus rūšių. Ant etiketės, kurią klijuoja Krėvės prospekte įsikūrusi pilstykla, jau tik (?) 11 rūšių. Bet tos rūšys ne visos vienodos, pavadinimai skiriasi, kai kurių vienur yra, kitur nėra. Bardakas totalus.

Velnio kraujasĮdėsiu kelias nuotraukas, kam bus įdomu pasistudijuoti, galėsit pasididint ir pasižiūrėt kas ten kaip su etiketėmis ir rūšimis. Nes pridėti vienodų nuotraukų su bambaliais nei šis nei tas. Tiesa, dabar jau etiketės suvienodintos, ant jų puikuojasi keturių Kaune esančių vietų adresai ir rūšių likę 11, iš kurių dvi Gubernijos. Etikečių kolekcininkams užuojauta.

Keliaujam prie alaus. Kadangi jo daug, jis skiriasi nežymiai, tai ir perbėgsiu per visas trumpai ir neišsiplėsdamas.

Išplaukęs rytas 6,3%

Alus skaidrus, spalva graži, tamsiai gintarinė. Alus maloniai geriasi, salsvas. Toks, sakyčiau, geras darbinis alus, kuriam ir kūno netrūksta, o saldumas tik papildo.

Gurmans Cherry 6,6% ir Vyšnių Kriek 5,5%

Atrodytų, kad tai vienodi alūs, tik pavadinimai pamaišyti, bet mane patikino, kad Cherry yra kaip alaus kokteilis su vyšnių sultimis, o Kriek tai jau tikrai Kriek. O rezultate Cherry labai stiprus sunkus alus su jaučiamu vyšnių kompotu. Vadinamasis Kriek jau kiek geresnis ir ta vyšnia tokia, kaip nuo medžio nuskinta ir neprisirpusi iki galo. Tas rūgštumas puikiai jaučiasi ir netgi visai tinka.

Gurmans Chocolate 6,0% ir Gurmans Coffee 5,5%

Dar du beveik vienodi alūs, kuriuose perspausta su degintu salyklu. Alus bent jau putoja gražiai, o visa kita nieko gero. Coffee saldus, sunkus, šokoladinis kiek ramesnis, kartesnis, bet viskas pabėgę ir labai nenoriai geriasi.

Kauen Craft Stout’as 6%

Kas tas Kauen neklauskit, nežinau. Bet alus geras, sausas. Visas gerumas poskonyje, kuriame išryškėja sausas kartumas, kuris tiesiog puikus. Pilno kūno, bet tirštumo norėtųsi daugiau, nes geriasi per daug lengvai, kaip tamsus alus, o ne stautas.

Velnio Kraujas 8,8%

Tokį alų pirkdamas niekada nežinai ant ko užtaikysi, vis gi šis pasitaikė įdomus. Sunkiai apibūdinamas alus, bet paragauti jo reikia. Pats geriausias ir įdomiausias iš viso šito bardako.

Dar buvo ragautas Kauen Tamsusis Elis ar tai Craft Elis, bet net neverta apie jį rašyti.

Written by Modestas

2015-12-22 at 13:13

Įrašyta kategorijoj Alus, Lietuva, Ragaujam

Tagged with , , , ,

2 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. Dėl Kauen. Negaliu garantuoti, bet spėju, kad aludariai alų pavadino naudodami iki II pasaulinio karo pabaigos vokiečių naudotą Kauno pavadinimą. Oficialiai šis pavadinimas jei ir buvo įteisintas, tai tik vokiečių okupacijos laikais, nes šiaip jau vokiečiai kaip ir visas pasaulis šį miestą iki II pasaulinio karo pabaigos vadino Kowno. Dėl katastrofines žemumas pasiekusių vokiečių lenkų santykių II pasaulinio karo metais, vokiečiai patys bandė nustoti naudoti lenkišką miesto pavadinimą ir pasiėmė tokį šnekamojoje kalboje matyt nuo kryžiuočių laikų likusį variantą. Tad jei Kauen tai lenkiškumo besikračiusių vokiečių miesto vardo iškraipymas, tai stilius irgi turėtų būti koks nors vokiškas, kad ir Kiolšas, o čia še tau Stautas

    Olek

    2015-12-22 at 15:48

  2. Kazin ar yra alaus kur vysniu skonis butu vos vos jauciamas? Gal kriek toks teoriskai turetu buti? Kriek jokio neragavau, bet teko Kauno alaus kazkoki vysnini, tai tikrai baisu, kaip sakai kokteilis ar vysniu sultys su alumi.
    Beje man grimbergen tamsus alus visada turejo kazkoki mikroskopini vysniu (ar bent kokiu uogu) poskoni, bet draugai to sako nejaucia. Tai arba as esu labai jautrus skoniams, arba smarkiai painioju ka as jauciu🙂

    Ps: alaus meistrai, alaus pirkliai, net pasitikrinau ar cia nesumaisyta ir ne apie ta pati kalba🙂 Patarimas – bukit isradingesni su pavadinimais, nes tokie “generic” pavadinimai labai maisosi ir sunku issiskirti/uzssifiksuoti.

    flamboyant

    2015-12-25 at 20:55


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: