Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Sakiškių Tripel

with 8 comments

Sakiskiu tripelSakiškių Tripel 9,5% prekyboje pasirodė metų sandūroje, tad dabar jau praėjo geri du mėnesiai nuo jo pasirodymo. Nupirktas jis buvo iš karto, tik pasirodęs Kaune. Taip jau sutapo, kad šio alaus buvo paragauta pirkimo vietoje, nes su manim tuo metu buvo daugiau žmonių. Jau tada visiems iki vieno užkliuvo alaus išvaizda. O ir paragavus, vertinimai buvo ne kokie. Plaukiojančios mielės ir į molį panašus alus bylojo, kad Sakiškių aludariai arba paskubėjo jį paleisti į prekybą arba kažkur kažkas nesigavo.

Man pačiam sunku suvokti, kad taip atrodantis alus galėjo pasirodyti prekyboje. O dar sunkiau suvirškinti tą faktą, po to, kai iš Sakiškių pusės buvo transliuojama apie kokybę, brangias žaliavas. Nepamirškim ir alaus kainos, kuri yra aukštesnė, nei vidutinė. Ir visa tai sudėjus jie lengva ranka paleido tai į rinką. Per brangu išpilti? Vartotojas vieną klaidą atleis? O gal jis mažiausiai rūpi?

Kol aš palikau alų nusistovėti šaldytuve keliems mėnesiams, vis viename ar kitame pokalbyje paliesdavome Sakiškių alaus temą ir beveik su visais prieidavome vieną bendrą išvadą – aludariams koją kiša arogancija ir kritikos atmetimas. Tačiau čia reikėtų stabtelėti ir kritikos strėles pristabdyti. Būta gandų apie kelias naujas jų rūšis, tačiau jos taip ir nepasirodė. Viena iš jų stautas su kokoso drožlėmis, kitas kažkas ką vertą pasidėti net brandinimui taip ir nepasirodė. Nors lyg ir buvo išvirta. Tad, galbūt, atsiliepimai aludarių ausis pasiekė. Ir dabar naujienomis jau vadinamos senos alaus rūšys su patobulintais receptais. Kaip antai Saison su ruginiu salyklu.

Ir štai atėjo diena, kuomet leidau sau ištraukti iš šaldytuvo buteliuką liūdnai pagarsėjusio alaus. Susistovėti alui nepavyko ir per kelis mėnesius. Kad ir kaip atsargiai buvo alus pilamas, mielių perteklius vis dėl to viską sugadino. Tiesa mielių dribsniai matyti pirmą kartą ragaujant metų pradžioje, dabar susmulkėję. Alus nešvarios molio spalvos ir taurėje labai nesižiūri. Palaukiu pusvalandį, bet nuosėdos labai nenoriai sėda į dugną. Aromatas salsvas, nėra alkoholio užuominų. Alus sausas, pilno kūno, vos jaučiamas saldumas. Ne visuose gurkšniuose jaučiamas alkoholis. Bet man kaskart vis buvo sunku gaudyti kažką aluje, buvau užsiciklinęs ant jo išvaizdos ir tai per ne lyg blaškė. Iš 0,33l buteliuko nemažai pasiliko butelyje, nes bėgo drumzlės. Taurėje alaus taip pat pasiliko nemažai. Tad paragavimui buvo likę nedaug. Dar vienas šūvis pro šoną iš Sakiškių pusės. Sėkminga pradžia jau senai pamiršta, paskutinės partijos nuvylė, o šis beveik pribaigė tikėjimą, kad gali būti gerai.

Written by Modestas

2016-02-10 at 08:00

8 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mums tripelis irgi paliko prastą įspūdį. Aš to 0,33 l taip ir neišgurkšnojau. O kalbant apie naujus Sakiškių gaminius, gal tą kažką skirtą brandinti jie parodys per Žmogšalą?

    Ignieška

    2016-02-10 at 14:46

  2. Išvaizda kaip naminės duonos giros – tik plaukiojančių razinų iki pilno komplekto trūksta.🙂

    Dadis

    2016-02-10 at 22:30

  3. Nieko blogo nematau del isvaizdos, o tai, kad neiprasta tai dar ir pliusas🙂
    Tik uzkliuvo “belgiskas”. Lietuviskas jis gi. Na belgisko stiliaus, bet tikrai ne belgiskas.

    budulistan

    2016-02-15 at 00:52

    • Pasinaudosiu GIN žodžiais “O prancūzišką batoną irgi siūlote vadinti batonu pagamintu pagal prancūzišką technologiją? Juk kepa tai Lietuvoj wink emoticon”

      zalvarinis

      2016-02-18 at 10:59

      • Ar teisingas palyginimas? Yra pvz french fries. Ir yra belgian beer. Ar abu reiskia stiliu gaminio, ar visgi vienas reiskia gaminio “stiliu”, o kitas pagaminimo vieta?

        budulistan

        2016-02-19 at 07:35

        • Ka norejau pasakyti – nesu tikras ar “belgian beer” jau perejo i ta lygi kai reiskia stiliu, o ne pagaminimo vieta. Diskutuotinas dalykas🙂

          budulistan

          2016-02-19 at 07:36

  4. O dėl išvaizdos, tai Sakiškės būtent rašo pavadinimuose alaus stilius ir tu nori nusipirkęs ir rasti tą stilių, kurį pirkai.Jei grįžt prie batono, tai perki batoną, bet gauni duoną. Duona juk irgi skanu, tik kad tamsesnė nei batonas

    zalvarinis

    2016-02-18 at 11:02


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: