Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Dundulio Magistra ir Kurko Keptinis

leave a comment »

Dundulio Kurko KeptinisPradėkime nuo paprasto, bet ne prasto alaus – Kurko Keptinio 5,2%. Alus, kuris Dundulio šeimoje yra privilegijuotųjų tarpe, nes yra pastovioje pasiūloje. Alus, esantis pastovioje pasiūloje dažniausiai būna sulaukęs gerų atsiliepimų, gerai parsiduoda ir nėra labai stipriai eksperimentinis. Tačiau Kurko Keptinis į tą kategoriją pakliuvo ne dėl ankščiau nurodytų kriterijų. Dundulis, niekam nepaslaptis, užsiima rekonstrukcija ir lietuviško prado puoselėjimu. Į tą puoselėjimą įeina ir savo krašto įmonių palaikimas. Tad stengdamiesi palaikyti Biržų duoną, kurios pečiuose kepami salyklo papločiai, alus yra pastoviai prieinamas. Ir labai gerai, kad taip yra. Nes kai nesinori lengvo šviesaus ar sunkesnio tamsaus yra viduriukas – Kurko keptas.

Šį alų nepasididžiavo pristatyti ir pats Simonas. O nuo to laiko daug vandens nubėgo, alus dar iš to pristatymo parsineštas, šaldytuve gerai atšalo ir pagulėjo. Laikas pilti į taurę ir žiūrėti kaip gomurys reaguoja į alų iš butelio. Reaguoja gerai. Aš puikiai jaučiu duonos rūgštumą, kurio nedaug, bet tiek kiek reikia ir jis toks smagus. Alus taurėje atrodo labai gerai, tokią spalvą retai kur surasi ir prieš akis vis matai pristatyme rodytus salyklo keptus papločius. Barai galėtų tą dalyką naudoti kaip užkandą. Puikus kramtėsis. Žodžiu alų užskaitom, puikus sesijinis alus, kai norisi lengvo gero.

Dundulio MagistraKiek nustebau, kuomet savo naujienų apžvalgoje pingvi.com labai jau ne kaip atsiliepė apie dar vieną Dundulio eksperimentą – Magistra 6%. Alus, kuris visiškai nebūdingas Dunduliui. Pokalbio per Žmogšalą metu Simonas užsiminė, kad ir jam tai ne jo alus, bet jį tiesiog reikėjo išvirti. Reikėjo kažko žiemos sezonui ir atsirado. Ir toks alus atsiranda iš reikalo? Tuomet iš reikalo gali būti visada. Pirma, aludariai pasistengė su apipavidalinimu. Alus išsiskiria lentynoje, kad ir kokioje lentynoje jis būtų. Visiškai nestandartinis Dundulio ėjimas, kuris pilnai pasiteisino. Yra net istorijų, kad paveikslo autorius pasirodo Špunkose, ima butelius į rankas ir juos pasirašinėja.

Kaip pats alus? Vienas geriausių Lietuvos alaus padangėje nuo tų laikų, kuomet pirmą kart paragavau alaus. Mane jis tiesiog užbūrė, aš kaskart mėgaujuosi juo. Puikiai sudėliotas saldumas, kūnas, salykliškumas. Tinka ir patinka jame viskas.

Šis Dundulio eksperimentas buvo sutiktas su ovacijomis. Daug šnekos iššnekėta prie Magistros bokalų ir noriu perduoti vieną žinutę Dunulio aludariams. Mes jau subrendome ir laukiame drąsesnių Jūsų eksperimentų.

Written by Modestas

2016-04-04 at 08:00

Įrašyta kategorijoj Alus, Lietuva, Ragaujam

Tagged with , ,

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: