Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

ROPA Moonshine – Barrel Aged

with 4 comments

IMG_7010-2

Praeitų metų pabaigoje pristatyta ROPA atrodė kaip vienas iš Tikro Alaus eksperimentų. Žinoma, kalbos netilo, kad šio alaus bus kelios versijos. Bet, kad šis alus turės tokią ilgą istoriją nesitikėjau.

Po pirmosios ROPA’os versijos pasirodė ROPA II, kuri ir dabar bėga aludėse. Martynas ištesėjo pažadą šį alų pateikti stikle. Būtent pasklidus gandams, kad jo jau yra, patraukiau, kaip jau tampa tradicija, į Vingiu Dubingiu aludę. Pasirinkau pasivaikščiojimą Laisvės alėja ir, kad nebūtų taip nuobodu, brūkštelėjau Martinui. Taip visą kelią su juo ir prašnekėjom, apie alų, apie statinę, apie alaus brandinimą. O įėjus į aludę, šio alaus negavau, man jo nepardavė ir paprašė palaukti iki trečiadienio, kuomet bus šio alaus ragautuvės iš krano.

IMG_6991-2

Laukti buvo verta. Aludėje prisirinko daug matytų veidų, su kuriais buvo apie ką pasišnekėti. Bet svarbiausia tą vakarą ten buvo statinėje brandinta pirmoji ROPA versija. Tamsesnės spalvos, gausiai putojantis, kiek per šaltas. Rankose pašildytas atsiskleidė tais aromatais, kuriais ir turėjo. Neryškus, neįkyrus, bet su niekuo nesumaišomas samanės aromatas. Skonis pilnas, saldus, vanilinis, salyklinis. Brendimas bačkoje pridėjo šiam alui laipsnių, kūno, brandos, rimties ir susigulėjimo. Tačiau gulėjimas bačkoje iš jo neatėmė kartumo ir jis, visu gražumu poskonyje išlindęs, užbaigė puikią šio alaus mozaiką.

IMG_7000-2

Turbūt daugelis šiuo metu naudoja programėlę Untappd. Kartais ten vertinamas alus ir skiriami balai sulaukia atgarsių. Tą vakarą už šį alų skyriau maksimalų balų skaičių – 5. Tai buvo pirmas kartas, kai skyriau alui tokį aukštą įvertinimą. Ir sulaukiau klausimų kodėl tiek daug, ar tikrai toks geras. Ne už gerumą šiam alui buvo skirti tie balai. Už idėją, įgyvendinimą, pateikimą, galų gale už tas istorijas prie baro apie alų, apie bačką. Jei labai suskubsite, dar turėtumėte suspėti prie istorijos prisiliesti, išgirsti, paragauti. O jei ir nebebus, galėsite parsinešti namo buteliukuose.

Written by Modestas

2016-04-14 11:53

Įrašyta kategorijoj Alus, Aš ten buvau, Barai, Lietuva, Ragaujam

Tagged with , ,

4 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. Taip, nuotraukų idėja pamatyta ir pritaikyta po perskaityto Sakiškių alaus posto apie viešnagę Šveicarijoje.

    https://goo.gl/VqTmNs

    Modestas

    2016-04-14 at 11:57

  2. Ačiū! Smagu matyt, kaip ilgas ROPA kelias ateina į galutinį tašką. Įdomu dar būtų palyginti šį alų iš butelio ir statinės vieną šalia kito.

    Šiek tiek dėk alaus temperatūros. Visiškai sutinku, daugumoje barų tiek šis, tiek kiti alūs pateikiami per šalti. Tada tenka ilgai laikyti delnuose, kol pasidaro įmanomas ragauti. Atrodė, kad tie laikai turėjo praeiti, kai buvo išsivaduota iš peršaldytų eurolagerių gniaužtų, bet dar ne… Kiek žinau, problema yra kad turimi šaldytuvai šaldo po kelis kanalus vienu metu, todėl jei alui nepasisekė pataikyt ant tinkamo šaldytuvo, tai nepasisekė… manau kad šitas turi būt anksčiau ar vėliau išspręsta, ir geriau anksičiau! Nežinau dar kaip, gal labai protingu alaus pajungimo prie skirtingų temperatūrų šaldytuvų suplanavimu.

    Kas pirmas tai padarys, gaus Tikro Alaus pateikimo meistrystės medalį:)

    ramtyns

    2016-04-14 at 12:38

    • Kalbant apie temperatūrą, VD ir Ropa, sakinys turėjo baigtis taip: …kiek per šaltas, kad atsiskleistų samanės aromatas.

      Modestas

      2016-04-15 at 08:29

  3. Dar pridursiu, kad ROPA Moonshine BA kelionės trukmė – iš viso keturi metai. Phew…

    ramtyns

    2016-04-14 at 14:55


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: