Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Kauno alaus Kvietinis

with 6 comments

Toliau Lietuvos aludariai meta į rinką naujienas. Joms pats metas, nes orai vis labiau džiugina. Kauno alus turi puikia besigeriančių lengvų šviesių ir tamsių alaus rūšių, turi ir jau legendomis apipintų rūšių, tokių kaip Senasis Porteris, na ir kiek egzotiškesnių, kaip Gyvas su imbieru. Trūko, atrodo, ne daug. Kai visi dabar apspitę elius ir visokiais būdais bando juos įtraukti į savo asortimentą, Kauno alus prisiminė tokią gerą rūšį kaip kvietinis.

Kauno alaus Kvietinis 5% taurėje atrodo išskirtinai dėl savo na galima sakyti baltumo. Kreminis baltumas su geltonu atspalviu atrodo įdomiai ir tas spalvos neintensyvumas atrodo kaip išskirtinis šio alaus bruožas. Pirmi gurkšniai nieko neleidžia nuspręsti, nes angliarūgštė viską užmuša. Vėliau viskas kiek pasitaiso, galbūt prie angliarūgštės karpymo pripranti ir tada pradedi jausti alų. O jis kaip ir Kauno alus, lengvai besigeriantis, gaivinantis. Nėra jame, kaip mane ramtyns mokė, daug fenolių. Jei lyginti jį tarkim su taip pat lengvai besigeriančiu Bravaria Baltu, tai šis skonio turi mažiau, bet atrodo labiau subalansuotas ir labiau vientisas. Taigi, turim dar vieną, savo savybėmis lyg ir į nieką nepanašų, savitą kvietinuką. Puiku.

Dar šiek reikia pabumbėt. Jei skaitysite galinę etiketę, rasite ten štai tokius žodžius: nefiltruotas. Išskirtinio skonio alus. Gaminamas iš tyro vandens, aukščiausios rūšies kvietinio ir  miežinio salyklo, apynių bei mielių. Viskas čia gerai, kitaip lyg ir negali būti. Bet sekantis sakinys štai toks: pagamintas nenaudojant “High gravity“ technologijos. Kam šitas tekstas reikalingas? Visiška nesąmonė…

Written by Modestas

2012-04-26 12:35

Įrašyta kategorijoj Alus, Lietuva, Ragaujam

Tagged with , , , ,

6 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. kažin kodėl blogai, kad parašyta dėl High Gravity? Čia dėl to, kad kvietinis nepasiduoda H.G. technologijai? Kad retas iš paprastų pirkėjų tą žino..

    Vytis

    2012-04-26 at 16:33

    • pakartosiu dar kartą, tai yra visiška nesąmonė. Jei rimčiau, toks dalykas turi būti standartu, čia nėra kuo girtis…

      Modestas

      2012-04-27 at 18:00

  2. praeitą šeštadienį teko paragauti pilstomo Kvietinio. patiko. taip pat pirmą kartą teko gerti pilstomą Senasis Porteris. liuks.

    kazys

    2012-04-26 at 22:02

  3. Tai jei didieji aludariai sua, klynapilis kalnapilis ir kiti naudoja hgravity reiskia nelabai standartas, reiskia dauguma LT alaus su hgravity. Reiskia galima ir “pasigirti“, o reliai manau tai tiesiog apsvies bent keleta zmoniu kas yra puiku, kodel gi ne.
    Idealiam pasaulyje tai aisku neturetu but kuo girtis, deja LT valdo salmsturiu svyturio klynapiliu kalnapilio produkcija pagal kiekisu.

    edit: komentaras pataisytas, šitam bloge tokių išsireiškimu nebus niekada ir kitą kartą bus trinama su visam. Valdo nevaldo, naudoja nenaudoja, bet iškraipyti pavadinimų nereikia, tai mūsų, kokia ji bebūtų, alaus rinkos ir kultūros dalis. Ir dar… Sakyti, kad naudojamas hgravity reikia žinoti tiksliai ir kada kaip naudojama. Galų gale reikia žinoti kas tai yra. Kažkodėl abejoju, kad nors vieną punktą atitinki, tad gal nereikia mėtytis pareiškimais.

    supahdupah

    2012-04-30 at 23:12

  4. […] Kauno alaus Kvietinis –  sezono naujiena, logiškas žingsnis, ypač turint omeny kad lietuviško kvietinio alaus rinka Lietuvoje dar turi nemažai erdvės – iki šiol joje žinomesni buvo tik ŠUA ir Gubernijos gaminiai, nors bandymų būta ir iš Bravarijos, Širvėnos. Kauniškis debiutantas nenusileidžia minėtiesiems (man asmeniškai turi panašumų su Švyturio Baltu), jame – gausi angliarūgštė, balta greit sėdanti puta, sausas kūnas ir citrusinis (šiek tiek greifurtinis?) lengvas aromatas bei toks pat ryškus ir gaivus skonis, be kita ko matomai įtakotas ir kilmingų vokiškų apynių. TAD įvertinome kaip pavykusį produktą ir sveikiname atvykus į mūsų bokalus šiai vasarai. Modestas brūkštelėjo apie jį pirmas. […]

  5. Išskirtinis. Ne kiekvienam patiks, bet man tas stiprus raugo skonis labai patiko toks vaizdas, kad is backutes katik ipiltas mmmm… Ka dar pastebejau, kad nuo jo gan greit apsvaigstama, gal del didesnes mieliu konsentracijos.

    mantvydas

    2013-06-06 at 13:13


Parašykite komentarą