Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Local Pub ir Funky Fluid koloboracija

with one comment

Sugalvojau vieną dieną nuvažiuoti iki Vilniaus. Sraute išlindo žinutė, kad į Local Pub atvažiuoja lenkų aludariai Funky Fluid. Būtent šie du dariniai koloboravosi ir išvirė alaus.

Nėra ką slėpti, Local Pub savininką Vidmantą Čičelį pažįstu labai senai. Vidmantas barą turi seniai, baras tapęs kultiniu, o man jame lankytis taip ir nėra tekę. Čia tokia paini istorija, kad originalioje Local Pub lokacijoje taip ir neapsilankiau, o lankiausi Trakų g. 13 įsikūriasiame bare. Bet labai ilgai čia reikėtų viską pasakoti kaip ten kas su tais barais yra.  Gal kada susėsim su Vidmantu tas istorijas apšnekėti. O tą penktadienio vakarą aš važiavau smalsumo vedinas kaip gi viskas yra iš tikro, nes nuomonę turėjau tik iš socialinių tinklų burbulo.

Rasti barą lengva, nes jis įsikūręs, turbūt galima sakyti, barų gatvėje. Baras atsidaręs neseniai, viskas dar nauja. Iš išorės atrodo, kad tai mažas, kelių staliukų baras, bet išorė apgaulinga. Viduje vietos labai daug, turi jie ir antrą aukštą, tada neveltui už baro išsirikiavę 12 kranų.

Pasirinkimas labai aiškus ir logiškas. Pirmas kranas Hainekenas, kuris čia bėga galimai su ta mintim, kad didysis Lietuvos aludaris padėjo atidaryti barą. Toliau Vidmanto sugalvoto ir puosėlėjamo :Belike trys kranai ir tada visus kranus perėmę Funky Fluid kūriniai. Įdomu koks pasirinkimas kai nėra TTO, bet spėčiau vyrauja Lenkijos alaus scenos kūriniai, nes Vidmantas juos importuoja. Šiaip Funky Fluid Untappd programėlėje išmeta net 571 alaus rūšį, tai padengti kelis kranus nebuvo jiems didelis iššūkis.

Didesnis iššūkis buvo laiku ateiti į alaus pristatymą… kurio nebuvo. Ir tai rašau pusiau rimtai, pusiau juokais. Bet daugiau juokais. Aludariai buvo, bet tokio pristatymo kaip tai galėjai įsivaizduoti ir nebuvo. Iš vienos pusės gal ir gerai. Iš kitos kiek keistoka. Išstoti bent keliems sakiniams buvo galima, bet baro specifika tokia, kad gal ir gerai kad tų poros sakinių porai žmonių ir nebuvo. Kas norėjo, priėjo ir paklausė, kas jiems buvo įdomu. Gavosi ne alaus pristatymas, o pažintis su aludariu.

Kol nugulė tekstas, Trakų gatvės Local Pub buvo dar apsilankę ir Browar Nepomucen aludariai, o Vidmantas apsilankė alaus festivalyje Vroclove, paskelbė apie VAF atgaivinimą ir ruošiasi netrukus atidaryti trečią savo barą – :BELIKE taproom. Produktyvus žmogus vienok.

Vietoje apibendrinimo galiu pasakyti, kad Vilniaus publika bare labai gerai edukuota. TTO nėra kažkas iš nežinomos terminologijos. Alaus stilius pažįsta puikiai ir renkasi gėrimą pagal tai ko tą dieną nori, o ne pagal kažką kitą. O man labiausiai patiko tvarka bare (užsakymų priėmimas, atsiskaitymas tik kortele ir t.t.) bei maistas. Pirmas baras kuriame lankiausi ir meniu yra viskas ko reikia ir nieko ką reikėtų išimt lauk. Atidirbtas meniu iki tobulumo.

Patinka ką darau? Paremk: https://contribee.com/apyniudziungles

Written by Modestas

2023-05-12 14:09

Įrašyta kategorijoj Uncategorized

Vienas atsakymas

Subscribe to comments with RSS.

  1. J. Jasinskio g. 1 taipogi yra Local Pub. Ir daug daugiau kranu 🙂

    Kastytis

    2023-05-17 at 10:57


Parašykite komentarą