Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Trumpa pažintis su nepriklausomų mažųjų alaus gamintojų asociaciją

leave a comment »

Paskutiniame įraše užsiminiau, kad Putoja alaus festyvalyje teko pabendrauti apie nepriklausomų mažųjų alaus gamintojų asociaciją. Tiesa pasakius kol aš ją tokią suradau internetuose užtruko laiko, nes yra tų asociacijų prikurta nemažai. Yra mažųjų, yra smulkiųjų ir visokių kitokių aludarių asociacijų. Ir jei ne Dundulio ar Sakiškių vardas ir gandas, kad jie įkūrė asociaciją, net nebūtų idomu dar viena asociacija ir jos (ne)veikla.

Nepriklausomų mažųjų alaus gamintojų asociacija apjungia tokius narius kaip Apynys, Daujotų alaus darykla, Dundulis, Kuro aparatūra, Leičių bravoras, Pilialaukio alaus darykla, Sakiškės, darykla „Su puta“, Tores bravoras ir Vasaknų dvaro varykla. Jos vadovas Gintaras Bingelis. Būtent Gintaras sutiko skirti man porą minučių savo laiko atsitraukęs nuo jo pečius spaudusių organizacinių reikalų Putoja festivalyje.

  • Kam reikalinga dar viena asociacija,- tiesiai šviesiai paklausiau Gintaro.
  • Tokios Lietuvoje nebuvo, matėm tam poreikį. Susivienijusių aludarių balsas geriau girdimas, yra daug veiklos sričių kur vienas aludaris negali išspręsti.
  • Ar galėtumėte pasidalinti, kokie pagrindiniai tikslai keliami asociacijai?
  • Visų pirma suvienyti ir atstovauti nepriklausomus gamintojus. Turim Lietuvoje įstatymus, kuriuos visi puikiai žinome. Jie yra diskriminuojantys mažuosius aludarius ir juos pakeisti reikia tokių asociacijų kaip mūsų. Kitas dalykas, yra padėti aludariams su pardavimais į kitas šalis. Tarkim nesenai Lietuvoje lankėsi Japonijos delagacija, tokios šalies verslininkai tikrai nevažinės po mažas alaus daryklas ir neieškos produktų. Tačiau kaip asociacija mes jau turime ką pasiūlyti, mūsų vienijamų aludarių krepšelis išties didelis. Taip pat tokios atrodytų smulkios, bet labai svarbios detalės kaip etikečių pritaikymas, pakuotės atitikimas ir kiti dalykai yra būtent tas mūsų darbas.
  • Jūs deklaruojate, kad asociacijos narių gaminamam produktui priekaištų dėl kokybės negali būti, už tai yra garantuojama. Ar tai reiškia, kad tie, kurie nepriklauso jūsų asociacijai gamina nekokybišką produktą?
  • Ne, jokiais būdais. Mes nesakome, kad jei mums nepriklauso, reiškiasi nekokybiškas. Mes sakome, kad už savo narius mes galime atsakyti ir užtikrinti dėl kokybės. Jei kiti gamintojai nėra mūsų nariai, tai ne dėl to, kad neatitinka kokybinių reikalavimų, tam yra kitos priežastys. Planuojame žymėti savo asociacijos narių produkciją mūsų ženklu, kas bus kaip kokybės ženklas ir vartotojas galės būti tikras, kad taip paženklintas produktas yra kokybiškas.

Tai tokia buvo trumpa pažintis su nepriklausomų mažųjų alaus gamintojų asociacija ir jos vadovu Gintaru Bingeliu. Asociacija rengė berods kelis kartus tokį renginį kaip „Aludarystės kultūros dienos“, kuris vyko Paupio turguje. Nuotraukomis iš šio renginio esu pasidalinęs savo FB paskyroje. Daugiau matomos veiklos kaip ir nesimatė ir nesigirdėjo. Jei kažką nugirsiu, pasidalinsiu, o dabar lieka tik stebėti kaip mažieji mušasi su didžiaisiais ir su valstybe. Sunku jiems, bet gal ateis šventė ir į jų kiemą.

Written by Modestas

2023-04-18 13:30

Įrašyta kategorijoj Pokalbiai, Visa kita

Parašykite komentarą