Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Putoja 2022

leave a comment »

2022 metų rugsėjo pradžia buvo pilna su alumi susijusių renginių. Pirmas savaitgalis, jei gerai pamenu, kvietė į tris iš jų. Nors imk ir persiplėšk. Kadangi pirmą rugsėjo savaitgalį buvau paskyręs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės palaikymui ir weissbier’ų bei kiaulės kojų degustacijoms, teko apsilankyti kiek vėliau rugsėjį organizuotame Putoja alaus festivalyje, kurį organizatoriai pavadino craft alaus paroda.

Ir išties aplinka sukurta buvo tokia, kad galėjai jaustis kaip parodoje, o socialiniai tinklai mirgėjo įrašais, kad dar tokioje aplinkoje aludariam alaus pilstyti neteko. Visa tai dėl to, kad už aludarių nugarų buvo iškabinti paveikslai. Tiesa, niekaip nepavyko rasti informacijos kieno ten darbai.

Tai gi, aplinka sukurta puiki, degustacinė taurelė smagi, ją išsiplauti galybė vietų, o ir aludariai kiekvienas turėjo salygas tai padaryti už jus. Nepatikusio alaus išpylimo vieta taip pat buvo. Žodžiu dėl basic dalykų kabinėtis nėra prie ko. Viskas padaryta taip, kad niekas neerzina ir gali mėgautis pačiu festivaliu/paroda ir džiaugtis kaip viskas toje mūsų Lietuvoje puiku.

Ir išties, per trumpą laiką suorganizuotas puikus alaus festivalis. Pačiame festivalyje buvo nemažai matytų veidų, o ne veltui po jį šmėžavo ir namažai polikoje besisukiojančių žmonų, bet apie juos gal kitame įraše.

Festivalis vyko dvi dienas. Kiekvieną dieną vyko taip vadinamos sesijos, kurių metu vienas aludaris pristatė dvi alaus rūšis. Eilių prie kažkurio aludario nepastėbėjau, kas signalizuoja, kad kažko labai išskirtinio ir limituoto pristatyta nebuvo, bet to tikėtis būtų naivu, turint omeny, kad festivalis vyksta pirmą kartą.

Teko šnektelti ir su Putoja organizatoriumi Linu Zakarevičiumi. Apie festivalį papasakojo daug įdomių dalykų. Vienas iš tokių buvo tai, kad į festivalį buvo pakviesti būtent aludariai ir pagrindinis noras buvo, kad aludaris pats save pristatytų, o ne jį importuojantys asmenys. Ir tai labai sveikintina. Putoja alaus festivalis – craft alaus paroda matomai užims iki tol Vilniuje organizuotą Vilniaus alaus festivalio (VAF) vietą, nes prie Putoja įdėjos išgryninimo savo patarimai daug prisidėjo VAF organizatorius Vidmantas Čičelis.

Kaip ir Sakiškių alaus darykloje, kuriai Linas vadovauja, taip ir Putoja, visi daro savo darbus ir todėl atsiranda puikus rezultatas. Ten nėra žmonių, kurie darytų viską ir kartu nieko. Todėl ir visa komunikacija apie Putoja buvo patikėta išorinei marketingo kompanijai. Tik čia įdomu tai, kad kompanija, ir ne viena, buvo pasirinkta ta, kuri atstovauja didiesiems aludariams, ko pasekoje po kiek laiko jie atsisakė bendradarbiauti. Bet jų įdirbis liko ties puikiu pavadinimu. Tai ačiū jiems ir už tiek.

Apibendrinant, užgimė puikus reikalas, bus galima stebėti link kur jis vystysis. Turėdami puikią lokaciją Europos sostinėje ir puikią komandą jie gali nuveikti išties kažką labai gero ir didelio. Paskelbta ir antrosios craft alaus parodos Putoja data – 2023 rungsėjo 22-23 d. Galite pirkti bilietus.

Dalinuosi keliomis nuotraukomis iš ten.

Patinka ką darau? Paremk: https://contribee.com/apyniudziungles

Written by Modestas

2023-04-04 09:13

Įrašyta kategorijoj Aš ten buvau, Festivaliai

Parašykite komentarą