Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Aludarių taurė 2015. Pirma diena

with 16 comments

Written by Modestas

2015-05-05 08:00

Įrašyta kategorijoj Aludarių taurė, Renginiai

16 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. Kadangi pirmą dieną pats nebuvau, tai ir nekomentuosiu daug, tik pataisysiu patį, kad kitose kategorijose, kiek girdėjau iš kitų teisėjavusių, buvo ypač daug sugedusio, netinkamo vertinti alaus. Teko girdėti, kad net iki finalo praėjo vienas rūgėsis! Jei taip ir buvo, tai būtų dėmė pačiū teisėjų atrankos kokybei.

    ramtyns

    2015-05-05 at 09:44

    • Buvo kalbų įvairių. Finale įvertinau vieną alų kaip netinkamą pateikti konkursui. Tokį “praslydimą“ galėjo užkirsti jau mano minėto vyr. teisėjo buvimas prie stalo. Taip pat iš kategorijos galėjo ir neišeiti alus į finalą, jei joje nebuvo nieko verto finalo. Bet čia vėl gi visų niuansų nežinojimas teisėjų tarpe galėjo tai įtakoti.

      Modestas

      2015-05-05 at 10:29

      • O tu finale dalyvavai? Buvo ten parūgusio alaus ar ne? “Vyr. teisėjo“ buvimas ar nebuvimas čia esmės nekeistų, nes jei teisėjų grupė nesugeba atrinkti kuris alus sugedęs, o kuris ne, tai nieko čia jokie vyr. teisėjai nepadės.

        ramtyns

        2015-05-05 at 11:18

        • Dalyvavau. Įtartinas alus buvo vienas, jis nesusilaukė gerų vertinimų. Kad kalti teisėjai praleisdami tokį alų iš kategorijos irgi šimtu procentų sakyti negalima. Pateikiami taurei 4-6 buteliai alaus ir kaip parodė visa šiųmetė taurė, 3 buteliai gali būti blogi, o vienas geras ir panašiai.

          Modestas

          2015-05-06 at 11:09

          • Dabar iš šio ir iš Gyčio komentatų po truputį pradedu suprasti, kad iš esmės čia kalta sistema, kai iš bet kurios kategorijos alus būtinai turi patekti į finalą. Taip, jis nepraeis į aukščiausias vietas, bet ar tokiu būdu net visai prasti alūs iš mažai lankomos kategorijos automatiškai įgyją “nugalėtojų“ titulus. Aišku jei tikslas apsibarstyti medaliais, tai koks skirtumas:)

            ramtyns

            2015-05-06 at 11:25

            • Nors ir netobula, bet šiuo metu tai pati geriausia sistema.

              Jei VISĄ pateiktą alų vertintų tie patys teisėjai, tai tikrai būtų galima “prastiems“ alums taikyti minimalaus balo kertelę patekimui į nugalėtojus.

              O dabar turim įvairios patirties teisėjų prie vieno stalo. Tad dalyvių atžvilgiu geriau tos kategorijos nugalėtojus sukti per 2 ratą su kitais teisėjais t.y. finalą.

              Mes šiais metais nuėjom dar toliau – sustambindami kategorijas, kurių nugalėtojai buvo išrenkami per skirtingas sesijas ir finalą.

              Artis

              2015-05-06 at 12:17

  2. Vyr. teisėjų atsisakėm būtent dėl didelės žmogiškosios klaidos tikimybės.
    Tai pastebėjom, kai suvedinėjom 2014 metų Taurės teisėjavimo duomenis į sistemą.
    Teisėjai, ypač teisėjavimo sesijos gale arba teisėjaujant stipresnius alus, daro nemažai klaidų sumuojant bendrą balą.
    Atsiranda reali gresmė, kad teisėjui neteisingai atlikus matematinį veiksmą dalyvis gali būti neteisingai įvertintas ir pvz. prarasti prizinę vietą arba atvirkščiai ją pelnyti.
    Todėl aš nuoširdžiai tikiu, kad šis pakeitimas kaip tik prisidėjo prie renginio kokybės.

    Artis

    2015-05-05 at 12:59

    • Na būtų gal gerai kada ramiai prisėdus padiskutuoti kas kaip vyko ir pan. Ir gerai, kad po kiekvieno renginio yra kalbama kas buvo gerai, kas ne. Tokios refleksijos būtinai reikia po kiekvieno renginio. Tik čia reikalą apsunkina tai, kad šis renginys – privatus, o bendruomenė tik tarp kitko, ir ji tiek išankstinio supratimo kaip viskas organizuojama, tiek įtakos tai įtakoti kaip ir nelabai turi.

      ramtyns

      2015-05-05 at 16:01

      • Dėl renginio privatumo. Kiekvienais metais būna kvietimas prisijungti prie organizacinio komiteto. Visi norintys priimami, nei vienas dar nebuvo paliktas už durų. Šiemet prie nuolatinių organizatorių Arčio ir manęs, prisijungė dar 5 žmonės (Andrius, Artūras, Dainius, Jonas ir Oleg). Jų nuomonė ir pasiūlymai turėjo tokį patį svorį kaip ir mūsų su Arčiu.

        Juridiškai renginys privatus, su tuo sutinku. Bet tai galima būtų pakeisti, jeigu būtų garantija, kad bendruomenė pratęs tradiciją.

        Gytis Gurklys

        2015-05-05 at 16:28

      • Sutinku. Be tokių atgalinio ryšio gavimų būtų gan sunku tobulėti. Modestas labai puikiai aprašė kaip renginys tobulėjo.

        Girdim kas yra sakoma. Nežadam sustoti tobulėti. Žinom ką galima padaryti geriau kitais metais.

        Dėl privatumo nesutinku. Tai tikrai yra namudiniu aludarių bendruomenės renginys. Kiekvienais metais viešai kviečiame prisijungti prie organizatorių. Prie mūsų jungiasi patys aktyviausi bendruomenės nariai. Kiekvienais metais organizatorių daugėja. Praėjusiais metais buvom penkiese, šiais metais septyniese. Niekam nesakėm – “ne, atsiprašau, nepriimsim“.

        Artis

        2015-05-05 at 19:14

        • Turiu omeny, kad tai privati iniciatyva. Ir ji yra sveikintina, ir niekas nesiginčija, kad atlikote daug. Ir šaunu, kad prisijungė daugiau bendruomenės narių, tai tikrai super.

          Tačiau procesai gaunasi mažiau skaidrūs, galbūt natūraliai, o gal tai yra organizatorių pasirinkimas. Pvz. kad ir informacija apie tai, kad renginį globoja ŠUA (RP pavidalu). Rėmimo suprantama kad reikia, bet kadangi tai privačia iniciatyva organizuotas renginys, sunku kvestionuoti pasirinkimus.

          Tačiau manau daug kas sužinojo apie tarkim tą rėmimo faktą tik per renginį ir po jo, tame tarpe ir bent du man žinomus teisėjus – kiek supratau, jiems tai buvo netikėtas siurprizas. Ir ne kiekvienam yra malonus siurprizas, kai jų vardai ir veidai staiga ir netikėtai atsiranda visur viešumoje po plevesuojančiom ŠUA vėliavom.

          Trumpai tariant, galbūt kiek per mažai žinau apie šiūmetį renginį. O kita vertus, šituo galbūt noriu atkreipti dėmesį į tam tikrus galimus nesusipratimus/konfliktus. Taigi, reflektuoju, kad ateity būtų geriau;)

          ramtyns

          2015-05-05 at 23:08

  3. Dėl sesijų nugalėtojų išėjimo į finalą. Ši taisyklė įvesta pernai, tam, kad nebūtų jokių spekuliacijų dėl to, kad teisėjai nusprendė iš kažkurios sesijos į finalą nedeleguoti nei vieno alaus.

    Jeigu iš kažkurios sesijos ar kategorijos pateko silpnesnis alus į finalą, reiškia tais metais ši kategorija buvo silpnesnė, nei įprastai. Finale tas alus gerų balų ir taurės negaus.

    Gytis Gurklys

    2015-05-05 at 22:49

  4. Ačiū Gyti ir Arti už komentarus, jie visi logiški ir sprendimai priimti buvo teisingi.
    Aš galvodamas apie Jūsų diskusiją pagalvojau, kad man visi šie neaiškumai kilo dėl to, kad buvo pirmi metai, kai aš į teisėjavimą atvykau ne nuo pradžios, o jam įpusėjus. O juk pradžioje būna sveikinimo žodis ir trumpas instruktažas. Jis, galbūt, ir būtų atsakęs į visus kilusius klausimus. Kitais metais toks instruktažas galėtų būti pateiktas kiekvienam teisėjui atskirai raštu ir apie įvestus pakeitimus sužinotume daug ankščiau.

    Modestas

    2015-05-06 at 11:18

  5. Kitais metais apie mūsų rėmėjus teisėjus informuosime iš anksto. Čia iš tikrųjų gali būti tam tikrų kolizijų, ypač dirbantiems šioje srityje.

    Jeigu galėtume suorganizuoti ką nors panašaus, neprašydami rėmėjų pagalbos, tikrai taip ir darytume. Bet po 100 eurų prašinėti neturime nei laiko, nei didelio noro. Aš asmeniškai esu labai dėkingas “Raudonų plytų alaus dirbtuvėms“, kad šiemet jie vėl parėmė mūsų renginį. Be kitų dalykų, jie stipriai padėjo ir su renginio viešinimu.

    Komentarų skaitytojams galiu pasakyti, kad jeigu matote prasmę ir galimybę paremti kitų metų renginį, susisiekite su bet kuriuo iš organizatorių.

    Gytis Gurklys

    2015-05-06 at 15:09

    • Kaip minėjau, klausimas buvo ne apie tai, kad jų reikia – visi supranta, kad geram renginiui suorganizuoti reikia lėšų (tikėkimės, kad didžiosios organizavimo išlaidos nėra kuo didesnio kiekio medalių nukalimas, nes tai būtų komiška:). Ir yra ne tik kolizijų, o tiesiog kontraversijos, rėmėjų atrinkimo kriterijuose. Nenoriu labai plėtotis čia, nes pirmiausia, tai jūsų privatūs pasirinkimai, ir informacijos daug neturiu kaip kas buvo daroma, gal Gyti bus proga aptarti tai kada gyvai.

      Sėkmės ir toliau gerinant renginį! Gal dar pakomentuosiu forumuose, mačiau ten kažkokia tema užvesta.

      ramtyns

      2015-05-07 at 11:48


Parašykite komentarą