Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Vasarvidžio nakties alus

with 9 comments

Vos tik pamačius informaciją, jog pasirodė šis alus, nusprendžiau trūks plyš jo paragauti. Ir pagrindinis veiksnys stumte stūmęs šio tikslo link buvo tas, kad jo išvirta 500 butelių. Juk taip norisi ko nors išskirtinio, o kai tai (bent “ant popieriaus“) pasirodo, negi praleisi?

Taigi pilamės į taurę ir žiūrim ką turim. Spalva maloni akiai, gerai įsižiūrėjus matosi drumstumas su tamsesnių dalelių priemaiša (apyniai?). Puta negausi, bet jos užteks ilgai ir niekur ji greitai nedings kol mėgausitės alumi. Kvapų paletės nėra, viską užgožia apyniai. Čia prieš ragaudamas stabteliu ir prisimenu dar netolimoje praeityje ragautą lenkišką Boner Pils 4% ir Boner Mocne 6.6% . Tada apynių perteklius uostant taip neišsiskyrė, o kartumas buvo tiesiog užmušantis, tai kas bus dabar?

Na ir ragaujam. Šis alus kartus, tai galima pasakyti vienašališkai, iš kart ir niekas to nenuginčys. Bet… Tas kartumas nėra lendantis į akis. Gurkšteli, nuryji ir gomurį dilgteli kartumas, bet tik akimirkai, o iškart po to jis nusėda į poskonį ir ten būna ilgai. Jei gurkšnosite mažais gurkšniais, ilgainiui kartumo nebejausite ir galėsite paieškoti ar tas alus turi dar kažką be kartumo. Na, o jei gurkšnosite didesniais gurkšniais ir su didesniais laiko tarpais, dilgčios kartumas kas kart ir apie save užmiršti neleis.

Written by Modestas

2010-07-28 10:27

Įrašyta kategorijoj Lietuva, Ragaujam

Tagged with ,

9 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tada man nepatiktų

    Rosita

    2010-07-28 at 12:07

  2. Net seilė nutįso… reik lėkt į Gyvo alaus krautuvėlę.

    Naminis

    2010-07-28 at 14:56

  3. Man tai atvirkščiai- šitas alus salstelėjęs ir toks “aromatizuotas“ pasirodė, net nemoku aprašyt (o ir nereikia). Žodžiu, labai patiko. Vat kas kartus, tai Kupiškio Salaus.

    Aras

    2010-07-28 at 22:58

    • Tai, kad Patulo dar kartesnis. Bet šiaip dėl skonio nesiginčysiu niekada.

      Modestas

      2010-07-28 at 23:00

      • Tai aš ir nesiginčiju:-) Bet šiuo atveju man taip pat yra priešingai- Patulo saldesnis už salaus, turbūt dėl to, kad btruputį laipsniai jaučiasi. apskritai, tai man kaip taisyklė- laipsniai permuša kartumą.

        Aras

        2010-07-28 at 23:10

      • Kas svarbiausia, kaip tik taurėj Salaus įpiltas, ryt brukštelsiu apie juos.

        Modestas

        2010-07-28 at 23:13

  4. […] nepriekaištinga puta bei akiai maloni spalva. Pats skonis dėl karstelėjimo efekto labai priminė vasarvydžio nakties alų. Jei pamenat, ten rašiau, kad kartumas dilgsteli ir dingsta, taip ir čia, tik truputi ilgiau […]

  5. […] eksperimentinio alaus partijos išvystų saulės šviesą. Kad ir per rudo stiklo butelio sienelę Kaip buvo toks Ir būtinai stikle. Ir net ne […]

  6. O, malonu pagaliau išvysti savo virto alaus pakuotę:)

    ramtyns

    2011-01-15 at 18:05


Parašykite komentarą