Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Dundulis dar kartą atiduoda duoklę paprastumui ir idėjos jėgai

with 2 comments

cyrulis pilsMan patologiškai patinka geros idėjos. Nesvarbu kokia tai būtų sritis. Tiesiog kaip mažas vaikas žaviuosi kažkieno idėjomis, paprastomis, mano galvoje (kaip ir Jūsų) galėjusiomis kilti, bet nekilusiomis.

Idėjų, fantazijų žmogus gali turėti daug. Tačiau ne ką mažiau svarbu tas idėjas sėkmingai įgyvendinti.

Lietuviškame alaus pasaulyje geriausią idėjos ir rezultato santykį turi Dundulis. Kaskart pasiimi jų naujo alaus butelį į rankas ir gali suprasti, kad buvo idėja ir ji materializavosi. Bet visų pirma buvo idėja, o ne verdu, kažkas gavosi, sugalvojau kaip visa tai apipavidalinti ir paleidau. O tuo labiau pas juos nėra ir taip, kad yra mintis, bet rezultatas kažkaip nesigavo, bet jei jau išvirėm, prašom ragaukit.

Su Cirulis Pils 4,9% viskas nuobodžiai gerai, kaip ir iki tol ir visada. Idėja aiški ir suprantama – išvirti precizišką alų ir pasilygiuoti į vokiečius. Čia truputį ironizuoju. Bet kaip ten bebūtų idėja labai aiški – atsigręžti į klasiką, pastūmus eksperimentus į šoną. Ir Dundulis tai daro taip pat kaip ir eksperimentuoja. Pas juos paprastai niekada nereikš prastai.

Baltic wayPilnėjant taurei gelsvo, silpnai putojančio alaus, į nosį pradeda prašytis pirmi saldoki apynių aromatai. Arba medaus natas sukuria salyklas, bet per apynius sunku išskirti. Alus geriasi lengvai, salyklo ir apynio peštynės lieka visą laiką kol taurėje yra alaus. Viename gurkšnyje viršų ima apynys, kitame salyklas. O vat ant gomurio sėda kartumas, nuosaikus, bet kaip pilsneriui pats tas. Iki vokiško preciziškumo pritrūko visai nedaug – mažiau angliarūgštės kutenimo.

Dar daugiau apie idėją reikia kalbėti kalbant apie kitą, kooperuojantis su Pabaltijo kolegomis, išvirtą alų. Baltic Way 5,6% alus buvo išvirtas Baltijos kelio ir Pabaltijo valstybių nepriklausomybės jubiliejui ir jį virė Dundulis, estų Tanker ir latvių Malduguns. Nežinau kaip ten su latviais ir estais, bet Dundulis ir patriotiškumas, lietuvybė ir visi tie reikalai neatsiejami.

Koks iš viso to alus gavosi? Įdomus, turbūt vienas iš įdomiausių alaus rūšių kokias man teko ragauti. Kadagiai, rūkytas salyklas ir kitos, jau standartinės, alaus sudedamosios dalys padarė savo. Geri ir nesupranti ką. Ne ne, kad tai alus nesuabejoji, bet kas tai per alus gali spėliot ir spėliot. Ir to 0,33L neužtenka net į pusę klausimų atsakyti. Visaip galvojau kaip apibūdinti šį alų, bet geriau nei apibūdino jį breadandbeer.lt kažin ar sugebėsiu. Tai tiesiog crazy alus.

Prieš tave stovi tuščia stiklinė, tu sėdi ir galvoji, kiek daug jau išvirta Dundulio. Dar kelios naujienos šąla šaldytuve, gandai sklinda apie dar kelias naujienas. Pakrapštai pakaušį – ir iš kur visos tos idėjos ateina?..

Reklama

Written by Modestas

2015-09-25 at 00:16

Įrašyta kategorijoj Alus, Lietuva, Ragaujam

Tagged with , , , ,

2 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. Taip, Dundulis turi puikių idėjų ir daug jų – net galva sukasi! Kaip tik bręsta įrašas apie jų rūkytą Saison ir jau tradiciniu tapusį Juodaragio alų. Svarbiausia, kad tos idėjos tampa gerais kūnais, nesvarbu, ar daro paprastą tvarkingą alutį, ar ką nors vau.

    Ignieška

    2015-09-25 at 11:23

  2. […] žodis nuėjo plačiai po pasaulį. O žodis turi savybę tapti kūnų. Vasarą buvo pasirodęs Baltijos kelio alus, virtas su Latvijos ir Estijos aludariai. Atėjo laikas rytų kaimynams. Dundulio ir Gudijos […]


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: