Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

Daugelis tai vadina problema, aš tai vadinu hobiu

Oktoberfest – tiesiai į namus!

with 5 comments

Jei ne Regis iš Tikro alaus blogų  fermos, šio įrašo turbūt nebūtų. Būtent Regis man priimtiniausiai rašo apie alų, man tinka ir patinka jo rašymo kultūra. Todėl jo įrašų nepraleidžiu pro akis, neatidedu jo įrašų tam laikui, kai turėsiu laiko ir perskaitysiu. Kuomet jis savo įraše parekomendavo paragauti Paulaner Oktoberfest Bier, tokios rekomendacijos pro akis praleisti negalėjau.

Didžiuosiuose prekybos centruose šio alaus neieškokite, jį rasite tik Vynotekose.

Nedaugžodžiaujant pilam į taurę. Taurėje šviesios gintarinės spalvos alus, kurį uždengia tvarkinga, ilgai besilaikanti, smulkių burbuliukų tiršta puta. Ragaudamas skaičiau kažką internete apie duoną. Nežinau ar todėl, ar išties alus tai turi, bet užsiuodė duonos silpnas kvapas. Prieš ragaujant teko pasiieškoti kas per alaus stilius yra tas Marzen. Pasirodo, tai sezoninis alus, kurio alkoholio kiekis yra padidintas arba jis yra stipriau apyniuotas (čia taip abstrakčiai kalbant). Šiam būtent pritaikytas pirmasis variantas. Tačiau ragaujant apie jokį alkoholio pojūtį net kalbos negali būti. Tai lengvai besigeriantis, lengvai karbonizuotas (kažkaip į šitą dalyką daug dažniau atkreipiu dėmesį tik ragaudamas užsienietiškas alaus rūšis), lengvai salykliškas alus. Na ir žinoma prieskonis, kurį sukuria alaus mielės, nes tokio prieskonio neišgausi nei su salyklais, nei su apyniais. Poskonyje pasijunta lengvas kartumas. Toks koks ir turi būti. Ir viskas šiame aluje taip kaip turi būti.

Paragavus belieka padėkoti už rekomendaciją.

Written by Modestas

2012-11-11 01:33

Įrašyta kategorijoj Alus, Ragaujam, Vokietija

Tagged with , , , , ,

5 atsakymai

Subscribe to comments with RSS.

  1. Aš irgi po Regio blogo įrašo nusipirkau paragauti 🙂 Tik dar nespėjau. Stovi jau gala savaitę šaldytuve, progos nenutaikau.
    Kiek balų skirtum? Pagal 30 ar 50 balų sistemą, kaip pačiam patogiau.

    Gytis

    2012-11-11 at 10:14

    • Aš vertindamas alų stengiuosi jį su kažkuo lyginti. Manau, kad tai yra geriausias alaus vertinimo būdas, nes, mano manymu, alus vienas įvertintas gali atrodyti visai kitaip, nei įvertintas atsižvelgiant į kitus tos pačios rūšies, stiliaus alaus rūšis. Tad jei vertint šį alų kaip lagerį, nes jis an toks ir pasirodė, tai iš 50 balų duočiau 45. Jei jį vertinti atskirai, žiūrint kaip į kažkokį kitos rūšies atstovą, jis nėra stipriai išskirtinis, tiesiog vokiškai tvarkingas, tuomet balas nukristu iki 35-30 balų.

      Modestas

      2012-11-14 at 12:27

  2. Na ir kartu reiktų paragauti Švyturio Baltijos ar labai daug skiriasi, nes tai tas pats alaus stilius.

    vap

    2012-11-12 at 09:59

  3. Kiek suprantu, dabartinis Oktoberfest stilius skiriasi nuo Marzen stiliaus. GABF’as pvz juos išskiria į atskirus stilius: http://www.greatamericanbeerfestival.com/the-competition/beer-styles/. WBS man atrodo irgi GABF klasifikaciją naudoja.

    Gytis

    2012-11-12 at 12:46

  4. […] alaus nusipirkau perskaitęs Regio įvertinimą. Na, ne aš vienas toks: Modestas padarė tą patį. Taigi domėjausi, ragavau, įvertinau, reverse […]


Parašykite komentarą